Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyetim var. 2. el araç alıp sürebilir miyim?

ayaz paşa

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
H sınıfı ehliyete sahibim üzerime 2.el bi otomobil alcam benim üzerime olcak sürmem de bi sıkıntı olurmu ?

engelinize göre tertibat taktırırsınız sıkıntı olmaz

araça tertibat taktırınca ruhsata işleniyormuş.O zaman aracı benden başka kimse süremiyormuş

o zaman senden başkası kullanamaz kullanan kişinde h sürücü belgesi olması gerekir o zaman kullanabilir

abi ruhsat benim üstüme olacak vergili araç alcam tertibatta olmuycak böyle olmuyormu ?

Ehliyette ne yazıyor "özel donanım lı " ibaresi varsa ve araç senin üzerine donanımlı olarak tescillenmiş ise o aracı senden başkası (sen içinde bulunmadıktan sonra) kullanamaz . Özel donanım lı olmaz ise H sınıfı ehliyetin ile sende istediğin aracı kullanırsın . İsteyende senin aracını kullanır. Benim bildiğim kadarı ile bu şekilde.

o zaman da sen süremesin aileden yada tanıdıkların kullanır aracı ailede yada yakınlarına kullandırırsın yada yeniden rapor alacan h ehliyetini b ehliyete döndürecen eğer mümkünse tabiki o zaman sende kullanırsın başkasıda

Samet, H sınıfı ehliyetinde ve onu alırken verdiğin raporda nasıl bir ibare vardı? Eğer "özel donanım" ibaresi varsa, vergisini versen de vermesen de aracında özl donanım bulunmak zorunda. Ve özel donanım varsa, aracı ailenden birileri de başkaları da(H sınıfı sürücü belgeleri olmadığı için) kullanamaz.

Üst Alt