Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H Sınıfı Ehliyetim ile arac alabılır mıyım?

Sado27

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Selam oncelıkle

Her iki ayağımda da polio sekeli var.
sormak ıstedıgım soru şu benım normal raporum hastanenın verdıgı % 46 raporum var h sınıfı ehlıyetı ıcın ıse aldıgım raporda % yazmıyordu sadece h Sınıfı ehlıyetı alabılır ozel tertıbatlı arac kullanabılır yazıyordu
neyse ehlıyetımı suan aldım ama ben otv den ındırımlı arac alıcagım dırek ehlıyete gore araba veren fırmalar var mı yada rapormu ıstıyorlar ıstıyorlarsa rapor % kaç olmalıdır

sımddıen tşkler cvplarınızı beklıyorum

kardeşim h sınıf ehliyet özel tertibatlı araçlardır. onun için arabanızı ötv vergi indirimli alabilirsin. fakat galeri h sınıfı ehliyet belgesini istiyor yani fotokobisini alıcaklar... hayırlı olsun kardeşim...

sagolun rapora gerek yok degılmı yanı h sınıfı ehlıyetım var aldım zaten evet

H ehliyet ve rapor isteniyor. Ben 4. ayda araç aldım

Raporun % deliği önemli değil raporda araç kullanımını engel teşkil eden durumun belirtilmesi ve*özeltertibatli araç kullanır*ibareli olması gerekiyor

ben suan bazı araba fırmalarıyla gorustum ama hepsıde hastaneden aldıgım normal ozurlu raporunu ıstedıler % 46 olanı herhangı gıbı ustunde ozel tertıbatlı yazanı deıl ozurlu raporunu ıstedıler belkıde dedıgınız gıbı yazıyor sandılar ama onu goturunce bellı olur hersey ozaman bellı olur bu arada cvplarınız ıcınde tşkler

Genel de bayiiler bu işleri bilmiyorlar.Suzuki bayiisine gittiğimde benden %40 oranlı rapor istediler.Hayırlı olsun mağara hayatınız nasıl geçti diye sordum sustu.
Normalde ötv indirimli araç alımında elindeki rapor yeterlidir.

Yanı normal devlet hastaesının verdıgı degılmı uzerınde ozel tertıbatlı arac alabılır fılan yazmıyor devletın verdıgı normal ozurlu raporu % 46

Bence elindeki rapor ile Maliye ye git raporunu göster raporun uygun olup olmadığını ve rahatsız lığına göre ne şekilde araç alman gerektiğini öğren ona göre bayiye gidersin önemli olan Maliye Onay verecek merci maliye bayiler değil Ayrıca elindeki rapor bence doğru ve geçerli kolay gelsin

Oranın kaç olduğunun hiç bir önemi yok. Ama raporda bir oran yazması şart. % 5 de olsa fark etmez, 90 da olsa fark etmez. Tabii aynı zamanda doğru ibare bulunması da lazım.

Üst Alt