Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H-sınıfı ehliyeti yeni ehliyete çevirmek için Aile hekimi sevk yapmıyor!?

Halil kardeş ne icin başvurdun hastaneye nerelisin hangi hastane para almadı hayret ?ne heyetine Giriyon hastanenin mı yoksa il saglık müdürlüğünün mu sen ehliyet icin mı başvurdun yoksa otv indirimli arac icin mı

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Diyarbakir eğitim araştırma hastanesi..engelli sağlık raporu....
rapor isteme Nedeni: tertibatlı veya otomatik vitesli arac yazıyor ....sonra da yazdığım gibi para istemediler özellikle sordum yok dediler engelli sağlık raporun da ücret alınmıyor dedi..ötv'siz araç almak için uğraşıyorum yani...

Bu rapor dan dan sonra da Elimdeki E sınıfı ehliyetim ne olacak tekar rapor alacağım sanırım Aile hekiminden başlayarak. ..

Halilagic

Iyi guzel Halil kardeş o aldığın raporla nere ve ne icin kabul ederse lütfen burdan tekrar yaz otv , ehliyet ,mtv yani aklına nere gelirse ve neresi icin kullanacaksan cok merak ediyorum eger boyle bir sey varsa biz niye para vermişiz sikayet edeceğim hastaneyi ?

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Merhaba arkadaşlar,
Benim durumum farklı şöyle ki;
25.03.2014 tarihinde işitme engelli olduğumdan (özür oranım %50 ve işitme cihazı kullanıyorum) dolayı "H" sınıfı ehliyet alır heyet raporu aldım.
Tabi o zamanlar bu işlemi gerçekleştiremedim. Yani ehliyetimi "H" sınıfı yapmadım.
B sınıfı olan mevcut ehliyetimi eski sistemde H sınıfı yeni ehliyet sistemine göre ise B sınıfı engelli olarak değiştirmek için 25.03.2014 tarihinde aldığım heyet raporu ile işlemlerimi gerçekleştirebilir miyim diye BİMER'e yazdım.

BİMER'e yazdığım soru ve aldığım cevabı aynen aşağıda aktarıyorum.

"Sayın Yetkili,

25.03.2014 tarihinde işitme engelli olduğumdan (işitme cihazı kullanıyorum) dolayı H sınıfı ehliyet alır raporu almıştım.
B sınıfı olan mevcut ehliyetimi eski sistemde H sınıfı yeni ehliyet sistemine göre ise B sınıfı engelli olarak değiştirmek için bu raporumla gerekli işlemlerimi yapabilir miyim?.
Yani raporun zaman aşımı var mıdır?
Cevabınız ne olursa olsun ehliyetimi yenilemek için ilgili işlemleri nereden ve nasıl yapabileceğime dair bilgi vermenizi rica ederim.

Saygılarımla "​

Verilen cevap

Cevap: EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (EGM) > ÜSKÜDAR İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ (18.01.2017 11:18)
SAYIN İLGİLİ;
YAPMIŞ OLDUĞUNUZ BAŞVURU İLE İLGİLİ OLARAK SAĞLIK RAPORUNUZ 2014 YILINDA ALINMIŞ OLDUĞUNDAN MEVZUAT HÜKÜMLERİNE GÖRE YENİ TİP EHLİYET MÜRACAATLARI İÇİN GEÇERLİ SAĞLIK RAPORUNA UYGUN OLARAK SAĞLIK RAPORUNUZU YENİDEN DÜZENLENMESİ GEREKMEKTE OLUP MEVZUAT HÜKÜMLERİNE UYGUN ALMIŞ OLDUĞUNUZ RAPOR İLE HERHANGİ BİR TRAFİK TESCİL BİRİMİNDEN RANDEVU ALARAK SÜRÜCÜ BELGENİZİ ALABİLİRSİNİZ.
BİLGİLERİNİZE SUNULUR.​

Şimdi bu gelen cevaba göre mevcut raporumun yeni tip ehliyet müracatları için geçerli sağlık raporuna uygun yeniden düzenlenmesi derken bu 25.03.2014 de aldığım heyet raporunu aynı heyet kuruluna giderek yeniden mi düzenletilecek demek oluyor.

Bu yeniden düzenlendikten sonra direk trafik tescil e gidip ehliyetimi değiştiriyorum. Yani öyle sürücü kursu vs.filan yok.

Doğru mu anlıyorum yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

arkadaşlar benim b sınıfı ehliyetim var yeni vergi indirimi aldım ben bu ehliyeti degiştirmek için ne aşamalardan geçeçegim yardım cı olurmusunuz

bulnes

Ehliyeti yenilemek için yeni rapor alman gerek. Raporda işitme engelli olduğunu gösteren kısıtlama kodları bulunacak.

OturanBoğa

İlgi ve cevabın için teşekkürler.
BİMER den anladığım mevcut heyet raporunu götürüp yeni heyet raporu şeklinde düzenlenebileceği yönünde.
İşlerden fırsat bulabilirsem bir ara heyet sekreterliğine gidip sorarım.
En azından yeni sağlık raporu çıkarıldı mı direkt trafik tescile gidip ehliyetimi değiştirebiliyorum. Trafik kursuna filan gitmeme gerek yok yani.

Üst Alt