Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H-sınıfı ehliyeti yeni ehliyete çevirmek için Aile hekimi sevk yapmıyor!?

yasar2456

Üye
Konular
47
Reaksiyonlar
3
Merhaba arkadaslar ben omurilik felçli h sınıfı ehliyeti olan birisiyim dedim ki bunu yeni ehliyete çevireyim dedim aile hekimine gittim bana dediği ben seni sevk edemem sen direk hastaneye başvuracaksın dedi ?

Bende hastaneye gittim rapor veren yerdeki işlemi yapan arkadas da aile hekiminden sevk kağıdı almadan olmaz dedi,bende hasta haklarına gideyim dedim orada aynısı ni dedi aile hekiminden alacaksın daha sonra buraya geleceksin dedi ?

Bende bugün tekrar aile hekimine gittim ben sana sevk kağıdını veremem senin gibi olanlar için direk hastaneye gitmesi gerek dedi ve kanunun çıktısını verdi

Sonuc omurilik felçli olupda otomatik vites ve elden gaz ve fren tertibatini kullanan arkadaslar için direk hastaneye gitmeniz ve elinizde de kanunun maddesi olması gerek bilgileri yok ne yazık ki
Fotograf yükleyemedim ve kanunu yazdım

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

KANUNU YAZİYORUM
Ayrıca Danıştay 15. Dairesinin 10/06/2016 tarihi ve E:2016/1895 sayılı sürücü adayları ve sürücülerde aranacak saglık şartları ve muayenelerine dair yönetmeliğin 4. Uncu maddesinin üçüncü fıkrasının yürütmenin durdurulması kararı ile sürücünün sürücü adayının ilk muayenesi genel muayene yapmaya yönelik tıbbi donanım ve araç gereçleri bulunduran UZMAN TABİBLER tarafından da yapılabilecek olup raporların 2. Kısmı doldurularak düzenlenen raporlarda pratisyen hekim aile hekimi aile hekimi uzmanıda dahil imzasının bulunması şartı ARANMAYACAKTİR .

Senı rahatsıozlıgın sebebı ıle uzman hekıme yonlendırmesı lazım. BEnce Aile hekımı işi bilmiyor. Senın ehlıyet alıp alamayacagına Uzman doktor karar vermesı gereklı.

Yönlendirdi zaten ve Kanunu'da verdi çıktısını ama sevk işlemini yapmadı yukarıdaki kanunda okuduysan aile hekimi haklı bence ?

Aile hekiminiz işi bilmiyor. Aşağıdaki adreste Sağlık Bakanlığının sitesindeki üst yazı ve diğer bilgiler yer alıyor.
Ek-1 sağlık Raporunun üst tarafını aile hekiminiz dolduracak. Sonra sizi uzman doktora yönlendirecek, uzman doktor da aynı raporun orta kısmındaki yerleri doldurup sizi İl Sağlık kuruluna yönlendirecek. Süreç bu şekilde.

Sürücü /Sürücü Adaylarına Sağlık Raporu Düzenlenmesi Hakkında Duyuru

İkinizde haklisiniz, ikinizde haksizsiniz.

Kanuna gore diyor ki, "aile hekimi" sart degil. Aile hekimi sevk etmeden de direk uzman doktora gidebilirsin. Ama ayni zamanda aile hekimine gidip, diger dallar icin muayene olabilirsiniz (göz vs.), ortopedi icin uzmana sevk isleminide aile hekimi yapabilir.

Daha iki hafta once Ankara İl Saglik Kuruluna gittigimde ogrendim bende.

H-sınıfı ehliyeti yeni ehliyete çevirme çilesi ?

Hastaneye yukarıdaki yazdığım kanunu verince 8 kisilik heyete gireceksin deyip 200 tl verdim heyete gireceğiz .
Dahiliye
Göz
K.b.b.
Genel cerrah
Noroloji
Fizik tedavi
Ortapedia
Pisikiyatri bölümlerine muayene olacağım

h sınıfını B ye çevirmek için en son tarih nedir

Normal ehliyetler ile aynı 5 yıl yani 2020 yılı son galiba

kardelenn

Kullanıyorsunda,yeni ötv siz araç almak istersen trafik tescil h ehliyetini kabul etmiyor,değiştirmeni istiyor.

yasar2456

Yinede aile hekiminin sevk etmesi lazım Sağlık kurulu aile hakiminin hazırladığı rapora Kodlar yazılacak.Emniyetede aile hakiminin hazırladığı raporu kabul ediyor.

Aile hekiminin sevk ettiği 3 uzman dan fazlasını devlet hastanesinin rapor odası bütün uzman doktorlara yönlendiriyor onayını istiyor yani normal rapor gibi heyete giriyorsunuz bütün bölümleri gezerek.Ücreti 200 TL.

Aile hekimi beni 4 uzman doktara yönlendirdi Devlet hastanesinin rapor odası bütün doktorları dolaşarak heyete gireceksin dedi çünkü aile hekimi 4 uzman hekime yönlendirildiğiniz için böyle olaması gerek dedi.Bende heyete girmedim Özel hastaneye gittim Aile hekiminin vermiş olduğu rapora 4 uzman hekimleri muağneden sonra kaşelediler.Heyete girmeden hallettim.Ücreti 200 TL.

KÜREKÇİ

Yinede aile hekimi sevk edecek derken ?
Senin gibi devlet hastanesindeki görevli rapor veren kisi asıl ısı bilen yani aynı senin dediğin gibi 2. Kez aile hekiminden sevk alacaksın dedi :(
BENDE YUKARİDAKİ YAZDİGİM KANUNUN CİKTİSİNİ ALİP ÖNÜNE KOYDUM O ZAMAN BUNA GORE IŞLEM YAP DEYINCE NE SEVK ISI KALDI NEDE BASKA SORUN KALDI :)

Zaten turkiyede kanunlar her yerde aynı ama görevli memurun insiyatifine kalmış onlarada laf anlatincaya kadar !!!!

İl sağlık kurulunu nasıl hallettin kodları işlettinmi.

Yarın heyet var oraya sevk edecekler orada yazacak artık ne yazacaksa bütün islerimi bitireyim detaylı ve kisa bir sekilde anlatacağım

Anlaşılan o ki benim iste cok zor olacak gibi ?
Saglık kuruluna dun girdim sonuc teşhis:
Parapleji .yuzde 80 engelli AGİR ENGELLIMI -HAYİR DIYOR ?
Ortapedik engelli
OZEL TERTIBATLI ARAC YAZIYOR
KOD ICIN SAGLIK KURULUNA SEVK ETTILER KODLAR ICIN
SAGLIK KURULUNDAKİ BAŞVURU YERI KABUL ETMEDI CUNKU BASA DONDÜM AILE HEKIMININ VERDIGI ILE ALİP OYLE GELECEKSIN DEDILER BENDE AILE HEKIMIM VERMIYOR BU DEDIĞINIZ YANI SEVK KAGİDİNİ DEDIM ODA BIR ÜST AMIRI OLAN KIŞIYE GOBDERDİ BENDE ONUNLA KONUŞTUM AILE HEKIMI SEVKI ILE BASLİYOR DEDI BENDE BIR TELEFON AC BENIM AILE HEKIMINE DEDIM ARANİZDA HALLEDIN BEN IYICE BİKTİM DEDIM ARAMASİNA RAGREN IKNA EDEMEDI ORDAKI BU IŞLE UĞRASAN YANI KOD YAXMAK ICIN KOMISYON BASKANİ VE AILE HEKIMINE WHATSAHAP DAN YENI DUZENLRMEYİ GÖNDERDI NE OLACAK COK MERAK EDIYORUM .
Şimdi iki sorum var yani bizzat kendisi alan ve yaşayanlar yazsın lütfen cunku kafam karışıp gidiyor ?
H sınıfı ehliyetimi yenisi ile degistirince tabi bürokrasiyi asabilirsem:)
Kodlar yazılınca ozel tertibatli ayaklarımı kullanamıyorum tekerlekli sandalyedeyim .
Dünkü aldığım rapor ilede otv mtv den yararlanabilirmiyim 2 rapor almamız mı gerek biri ehliyet degisimi biride arac alımı icin yani otv ve mtv den yararlanır nerde yazacak veya maliye mı karar verecek ?

yasar2456

Evet arkadaşım ehliyet için aldığın rapor sadece ehliyet için geçerli.
Takip edeceğim yol Aile hekim,Uzman doktor,İl sağlık kurulu,Emniyet

ÖTV SİZ ARAÇ İÇİN AYRI RAPOR OLACAK
Oranlı aldığın raporunda ötv le ilgili Terdibatlı veya otamatik videsli araç kullanabilir diye ibareler varsa o raporunu kullanabilirsin.

Ben ehliyet için ayrı ötv için ayrı muayene oldum.Ehliyet için 200 TL ödedim. Ötv raporu için nasıl olduysa para almadılar. Ehliyet raporunu hastane il sağlık müdürlüğüne gönderecekmiş.Bu doğru mudur? Yoksa raporu alıp biz mi il sağlık müdürlüğüne başvuracağız.

Ayrıca ötv raporunda sadece ötv indirimi yazarsa ben ehliyet raporuma göre elden tertibatlı araç alabilir miyim? Yoksa ötv raporunda da mı hem ötv den faydalanır hem de tertibatlı araç kullanır yazması gerekiyor?

Ehliyet raporunu Hastane il sağlık kuruluna gönderiyor il sağlık kurulu telefonlardan arıyorlar belirlediği hastanede kurula giriyorsun kodlar rapora işleniyor.

ÖTV siz araçtada Oranlı raporda sadece tertibatlı veya otamatik videsli araç kullanabilir ibareleri yazması lazım.Bu yeterli

KÜREKÇİ

Öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Yalnız dün hastanenin sağlık kurulunda ki yetkiliye Ötv raporumda da özel tertibatlı araç kullanır yazacak mısınız dediğimde biz ona karışamayız sadece ötv indirimini yazarız dedi.Ehliyetindeki raporda yazacak tertibat falan dedi.Eğer raporda sadece Ötv indirimi yazarsa,ehliyet için alacağım raporda tertibatlı araç kullanır kodu verildiği halde Ötv indirimli araç alamayacak mıyım?

ahmet28[FONT=sans-serif]

Kardeşim olması gerekli olan ÖTV siz araç alımı raporda Engellinin engel durumunu bildiren ibarelerin yazması.Zaten yeni ehliyetlere nasıl araç kulanması gerektiği kodlar yazılıyor.Doktorlar nasıl araç kulanır ibaresini bilmez.Buna il sağlık kurulundaki mühendisler karar veriyor.

Daha önce bir rapor alınıyordu Hem ÖTV siz araç ve H sürücü belgesi.Raporda ibareler yazıyordu. Emniyette sürücü belgesine nasıl araç kullanması gerektiğini bildiren yazı yazması için Emniyet istiyordu bu ibareleri.Rapora mecburen yazılıyordu.Ama artık bu işi il sağlık kurulu kodları veriyor ve sürücü belgeni alıyorsun.
Hala vergi dairesi bu ibareleri niye istiyor anlam vermek zor.İnşallah düzelir insanlar sıkıntı çekmez.

[/FONT]

Merhaba herkes kafasına göre davranıyor bende aile hekimine gittim sevk ver dedim artık vermiyoruz dedi bende hastaneye gittim adam sevk sordu doktor vermiyor dedim tmm dedi. Bu şekilde raporu aldım il sağlık bi sorun çıkarmadı.

Doğru söylüyon Celal kardeşim benim aile Dr da vermedi git gel hastaneye 4. Sünde aldım ama hala aile Dr ikna olmadı sırf bana iyilik olsun diye veriyorum dedi :) nasıl bir iyilikse ?
Ben Dr la biraz sorunla ile ilgili konuştuğum da sunu anladım .
Hastanedeki uzman Dr döner sermayeden daha çok para gelsin diye ne kadar çok Dr o kadar çok para diye 3. Dr sevk ettigi halde Dr un biri birde fizik tedaviye sıra al onada gözük dedi her Dr 50 tl ben 400 tl verdim bir ehliyet yenileme için 200 tl birde özel tertibatli araç kullanır diyede 200 tl verdim zehir zıkkım olsun

13.01.2017 itibari ile yeni ehliyetimi aldım.
Süreci anlatayım .
1.aile hekimi hastaneye sevk edecek durumunuzla ilgili bilgileri girip ona gore uzman Dr a sevk ediyor .
NOT: benim aile hekimim gibi engelli Olan biri direk hastaneye başvurması gerek derse demeniz gereken il saglıgı veya hastaneyi arasın telefonla konuşsun cunku arada git gel oluyor yani aile hekiminden başlıyor is :)
2.hastaneye sevk edilince hastanenin heyet günleri hastaneye gitmeyin cunku bizim burda nevsehirde öğleden sonra hepsi heyete giriyor diğer Dr larada sıra vermiyorlar 2 veyav3 Dr muayene olup durumunuzu yazıyorlar ve heyete sevk ediyorlar yani saglık kuruluna oraya evragi vermeye varınca size tekrar birde hastaneden tertibatli arac kullanır diye heyet raporu istiyorlar tekrar hastaneye başvurup 200 tl daha bayilip onuda aldıktan sonra tekrar il saglık müdürlüğüne başvuruyorsunuz onlar size telefon acıyor su gun gel diye ve gidip heyete giriyorsunuz ve biz sizi tekrar arayacağız diyorlar ve 2 veya 3 gun sonra arıyorlar ve raporunuzu alıyorsunuz
3. 2 tane biyometrik fotograf.
Eski ehliyet kan gurubu belirtili ise tamam yoksa kan gurubunu belirten bir kagit ,
Kodların yazılı oldugu rapor
Birde bankaya yatırdığın 14 tl ve 2 tl yani 16 tl olan dekont ödendi diye kase vursunlar banka bunlar ile onceden ehliyet randevu alıyorsunuz ve o saatde gidince 10 dk ısınız bitiyor tabi onceden parmak iziniz varsa almiyorlar yoksa birde parmak izi alıyorlar ve gecesi bir kagit veriyorlar ehliyet gelinceye kadar hepsi bu kadar benimki 1 ay sürdü bu arada is bilmeyenlere denk gelirseniz pin pon topu gibi bir oraya bir buraya :))))

Ötv için ayrı rapor alınacağını bilmiyordum. Sadece yeni ehliyette belirtilen kodlar yeterli olmuyor mu. Bu ne biçim bi düzen iki tane aynı rapordan alıyorsun.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bana sorarsan bir tane heyet raporu olması gerek ve orda ehliyet icin komisyona sevk olması gerek ve otv icinde artık komisyonda mı olur yoksa kodlara gore maliye mı karar verir artık orasını bilmiyorum ama boyle olması gerekir diye düşünüyorum ?
Senin anlayacağın her dakika yeni bir yönetmelik veya yeni uygulama yayınlıyor saglık bakanlığı bugun boyle olan yarın daha bir değişik olabiliyor ben bunu bizzat yasadım aile Dr U yönetmeliği veya kanunu veriyor buna gore işlem olacak diye il saglık kuruluda bir kanun veya yeni bir yönetmelik veriyor o eskiden oyle idi diyor yani her ay değişiyor belki şimdi bile değişmiştir :)

Önceden bir heyet raporu vardı sürücü belgesi ve ÖTV siz araç alınabiliyordu.Şimdi iki heyet iki rapor ve kurumlar iki raporunda ibareleri bir birini tamamlanmasını istiyor.Zaten sürücü belgesinde 2 sefer heyete giriyorsun.İkinci heyette il sağlık kurulunda mühendisler ve uzman doktorlar var nasıl araç kullanıcağın ve araç kullanırmı kullanamazmı kararı veriliyor.Bundan sağlıklı rapor olurmu Bu raporla hem araç hem sürücü belgesi alınabilir.İki rapor çok saçma inşallah insanları bu sıkıntıdan kurtarırlar.

H sınıfı otomatik vitesli araç kullanır olan ehliyetimi değiştirmek için özel hastaneden raporumu aldım ve il sağlık müdürlüğüne müracaat ettim.
Komisyon tarihini bekliyorum haber verecekler.

Ötv indirimli araç alabilmek için bu rapor yeterli değilmiş anladığım kadarıyla. Bulunduğum ilçedeki devlet hastanesine ötv muafiyet raporu için tekrar müracaat etmem mi gerekiyor?

Bu arada %60 oranında sağ kol brakial plexus lezyonum var. Sürekli raporum da mevcut.

Mrb arkadaşlar..Bende bugün otomatik vitesli arac engelli sağlık kurulu raporu için hastaneye başvuru yaptım...herhangi bir ucret talep etmediler..
(sağlık kurulu :ücretsiz yaziyor)
Sonra heyet doktorları ni gezdim muayene için..
ORTAPEDİ FİZİK NÖROLOJİ HEYET POLİKLİNİĞİ ne..
ortapedi kendi kısmına özetle son kısmına şunları yazdi; sol ayak hareket ler ağrılı ve kısıtlı..topuk yük dışında agrili
(topuk ta platin ler var parçalanmisti)
Sol Ayak ile debriyaj kullanımı uygun değildir. Özel tertibatlı
(otomatik vitesli )Arac kullanımı uygundur...otomatik vites dışında özel tertibata gerek yoktur......
Diğer bölüm lerde bunları onaylayan cümle kurup onayladı imza kaşe attılar...
Şimdi haftaya heyete gireceğim bu yazılan Tanı larla inşallah otv siz otomatik arac almak yeterli mi dir...Ayrıca engelli sağlık raporun da ötv indirimi veya ötv den muafiyet yazdirmamiz gerek miydi. ..

Üst Alt