Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyeti olmayan kişi engelli aracı satın alabilir mi?

whisper

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,
Babam sol ayaktan şekere bağlı burger hastalığı neticesinde engelli, basınç odası, yara tedavi v.s. derken her iş günü hasteneye gitmek durumunda kaldık. Toplu taşıma araçlarına binebilme durumu yok. Bu zamana kadar taksiye verdiğim para sıfır araba parasına geldi.

Damar tıkanıklığına bağlı olarak nörolojik aksaklıkları da var göz kayması dalgınlık gibi. %73 oranlı bir rapor verdiler. H-sınıfı ehliyet alabilecek durumda değil.

Bu şartlarda %73 raporuyla sol ayaktan engelli olduğu için ÖTV indirimiyle H-sınıfı ehliyeti olmaması durumunda oğlu olarak kullanabileceğim otomatik vites ki sanıyorum sol ayak için tertibat gerekmiyor araç alma imkanımız var mıdır?

Ehliyet alamıcak durumdakiler yüzde 90 ve üstü ötv sizdir

yurt içinden araç alınırken ehliyet soruluyormuki.? yurt dışından alırken sorulduğunu biliyorum

Arkadaş ötv siz araç soruyor ötvsiz araç alıcak kişi ehliyet alamıyorsa yüzde 90 ve üstü olursa ötv siz araç alınabilir yüzde 90 altı h sınıfı ehliyet donanımlı yazması lazımki ötv siz alsın

Sağlıklı olduğu dönemde B sınıfı normal ehliyeti vardı. H sınıfı ehliyet için nasıl bir yol izlenmeli ehliyet kursuna mı uğrayacağı tekrar sınav vs. gerekmeyip ehliyet yenilenebilir mi?

2008 yılında B sınıfı ehliyetimle trafik şubesine gittiğimde, beni ilçe hastanesine yönlendirdiler, hastaneden aldığım raporla trafik şubesine gittim ve H sınıfı ehliyetimi anında verdiler. şimdi prosedür nasıldır bilmiyorum.

Direksiyon sınavına sokuyorlarsa sürebileceğini sanmıyorum bu durumda H-sınıfı ehliyete çeviremeyiz fakat rapor H-sınıfı ehliyet için kâfi ise mümkün olabilir bu konuda tecrübesi olan var mı arkadaşlar.

'otomatik vitesli araç kullanır, H sınıfı ehliyet alır' ibareli rapor alması,
bu raporla mevcut ehliyetini sadece direksiyon sınavından geçip H'ye dönüştürmesi gerekir.
Daha sonra alacağı otomatik vitesli aracı herkes kullanabilir...
Başka türlüsü mümkün olmaz.

Sol dizaltı ampüte, %73 rapor

Merhaba,
Arkadaşlar babam damar tıkanıklığından ötürü yıllar süren bir tedavi süreci geçirdik Sol bacak diz altı ampüte edildi.

65 yaşında diyabeti var(insülün kullanıyor) damar tıkanıklığından dolayı diğer ayağıda çok iç açıcı durumda değil bir ara nörolojik sorunlarlada karşılaştık gerek yaşı ve fiziki durumu diğer bir yandan diyabet hastası olması sebebiyle araç kullanabilir veya H sınıfı ehliyet alabilecek durumda değil.

Sıklıkla hastaneye tedaviye götürmem gerekiyor haliyle toplu taşıma araçlarınada binemiyor bu zamana kadar taksiye ödediğim ücret bir otomobil fiyatını geçti.

Rapor için heyete gittik fakat bu haliyle %73 rapor verildi bu durumda ö.t.v indiriminden faydalanıp sol dizaltı ampüte olan babam adına H sınıfı ehliye olmadan(olsa da kullanabilecek durumda değil) imkanımız var mı?

Not: Eskiden B sınıfı ehliyeti vardı bu arada henüz duruyor.

Son düzenleme:
Yukarıda KKELEBEKK arkadaşımız çok net bir şekilde cevaplamış sorunuzu.
Kaç defa sorarsanız sorun sonuç değişmeyecek malesef.

@Ufukalp "Sol dizaltı ampüte, %73 rapor" başlığıyla yeni açtığım konuyu 2 yıl önceki sorumun altına siz mi taşıdınız? Fark etmediniz mi geöen süreden sonra hastam 65 yaşını aşmış ve kanunda da engelliler için bazı kolaylıklar eklenmiş olabilir belki bizimle birlikte verilebilecek yeni cevaplardan birileri fayda sağlar.

whisper Ortopedik özürlülerin araç alabilme şartı H SINIFI EHLİYET e sahip olmaktır. Bu durum değişmedi değişmeside mümkün değildir.

Sol bacak olduğu için istisna olabilir sanıyordum otomatik araçlar için ayrıcalık yok galiba.

whisper Ayrıcalık ÖTV muafiyeti daha fazla ne istiyorsunuz ki? Ortopedik özüre sahip olanların araç alma şartı tertibattır otomatik vites te bazı özür durumlarında tertibat olarak sayılır. Kısaca H sınıfı olmadan kati suretle araç alabilmeniz mümkün değildir

Üst Alt