Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyeti olanlar motorsiklet ehliyeti de alabilir mi?

halki

Yeni Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
Merhaba benim ( h ) sınıfı ehliyetim var motorsiklet içinde ehliyet gerekiyor mu bilgisi olan var mı

var dostum A2 istiyorlar özel donanımlı motosiklet hariç A2 ehliyetide engellilere vermiyorlar sağolsunlar

ben de enqelliyim sol el parmaklarım yok bende A2 ehliyet var. ehliyet alma yönetmeliğinde benım ehliyetı alabilmemin doktor kanaatine bağli olduqu yazıyordu. Doktor kAnaatince a,a2 ve B sürücü belgesi verilebilir diyordu. yasal olarak devlet hastanesi doktor onaylı raporum ile aldım.

hayır ben enqelliim ama durumum normal ehliyet almaya engel değil

B/A2 sürücü belgem. DOKTOR KANAAT KULLANARAK VERDİ. TESTTEN GEÇİRDİ BENİ KAVRAMA TESTINDEN.

tamam işte benim de dediğim H+A2 vermiyorlar

Vala onu bilmiyorum ben B/A2 ALDIM.

bendede üç tekerli motor var bunlada direksiyon sınavina girdim h sınıfı ehliyet aliyom.h sınıfı ehliyet ile üç tekerli motor kullanılıyor .saglicakla

Sağ ayağım diz altından yok. A2 ehliyeti aldım.
Bunun için hastaneden heyet raporu aldım A2 motor kullanabilir diye. Ve buna istinaden ehliyet aldım. Otomatik scooter motor kullanılır diye bir madde yok bulamadık koca ilçe milli eğitimde ve trafik şubesinde, bende bu şekil başvurup ehliyeti aldım. Saçma değilmi, A2a viteslid ersin A2b scotor (otomatik) diye sınıf çıkarırsın.

merhaba
benim başımdan geçen olay şu şekilde oldu.
h sınıfı ehliyetim var sağ bacağım dizaltından itibaren kalıcı fiziksel hasarlı. otomobil alacak gücüm olmadığından ben de bir scooter aldım. araştırmama rağmen ehliyetime scooter kullanabilir ibaresini ekletemedim. neticesinde bir polis tarafından yetersiz sürücü belgei ile araç kullanmaktan ceza yedim. savcı maddi cezaya hükmetti. kabul etmedim itiraz ettim. araca ait evrakları, raporum ve ehliyetimi mahkemeye sundum. nihayetinde bilirkişi onayı ile bu aracı kullanabileceğime dair bir karar çıktı. yanımda taşıyorum.
eğer ehliyetinde motosiklet ile ilgili ibare yok ise ve motosiklet kullanıyorsan muhtemelen sizin de başınıza gelebilecek bir olay. bilgili olmakta fayda var.

logos arkadaş, sendeki kararı bizimle paylaşır mısın lütfen. Emsal olarak biz de kullanalım diye. Şimdiden teşekkürler.

h sınıfı ehliyetiniz var ise; özel donanimli motorsiklet kullanır diye rapor almanız yeterli olacakdır.

selam arkadaşlar benimde h sınıfı ehliyedim var otomatik ve özeldonanımlı diye
ben de sıfır scooter aldım trafiye muracat eddim bana dedilergi surucu gursundan yeniden serdifika cıkaracaksın
ben de hemen oraya gittim ve ögrendimki h sınıfı motorsiklet ehliyedi icin muracat yamdım
yarın rapor cıkardacagım bakalım ne olacak

bilginnize arkadaşlar yani h sınıfı motorsiklet ehliyedi veriyorlar bilginize araşdırmanızı iyi yapın hakkınnızı savunnun yoksa hicbir şey yabamazsınız

H sınıfı ehliyete scooter motorsiklet kullanabilir yazısı ekletemezmiyiz.?

Arkadaşlar H sınıfı ile hangi araçlar kullanılır KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİ sayfasın da yazıyormuş.

Sürücü Belgelerinin Sınıfları
Madde 75- Sürücü belgeleri, Karayollarında sürülecek araçların cins ve gruplarına göre aşağıdaki sınıflara ayrılır.
........
-“H" Sınıfı Sürücü Belgesi (Hasta ve sakatların kullanabileceği şekilde özel tertibatlı olarak, imal, tadil veya teçhiz edilmiş motosiklet veya otomobil türünden araçları kullanacaklar için),
-“K" Sınıfı Sürücü Belgesi

Kaynak: T.C. Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı- Türkiye'nin ilk ve tek tam erişilebilir sitesi...

Üst Alt