Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H Sınıfı Ehliyet ve Özel Tertibatlı Araç Alabilir Raporu için dilekçe örneği..?

ByAlacaL

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar mümkün olursa yarın H sınıf ehliyet için hastaneye başvuracağım. Aşağıya yazdığım dilekçe uygunmudur acaba, birde sadece H sınıfı ehliyet alabilir denildiği zaman ÖTV,siz araç alabilirmiyim?

Dilekçe Örneği (Bu arada önceki yayınlanan örnek dilekçelerdeki Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik değiştiği için bende değiştirdim.)

T.C Sağlık Bakanlığı
Hitit Üniversitesi
Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliğine

08/01/2013

14 Ocak 2012 günkü Resmî Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik'in 'Özürlü sağlık kurulu raporunun doldurulması'nı düzenleyen 9. maddenin 4. fıkrası,
"Kişinin ya da kişiyi sevk eden kurumun talebi halinde, kişinin sağlığına etkisi dikkate alınarak çalıştırılamayacağı işlerin niteliği ile raporun kullanım amacı bölümüne; bireyin yararlanmak istediği hak ve hizmetlere ilişkin talepleri belirtilir." talimatını; 'Özürlü sağlık kurulu raporunun tasdiki ve verilişi'ni düzenleyen 14. maddenin 2. fıkrası ise,
"Özürlü sağlık kurulu raporunun bir nüshası ilgili kişiye verilir. İlgilinin talebi üzerine hazırlanmış olan özürlü sağlık kurulu raporlarından; özürlünün yararlanabileceği hakları sayısınca veya talep ettiği sayıda çoğaltılarak imza edilir, onaylanır ve mühürlenerek ilgiliye verilir." talimatını vermektedir.

Bu hükümler çerçevesinde, H Sınıfı ehliyet alabilir, Özel tertibatlı otomobil kullanabilir. Gelir Vergisi muafiyetinden yararlanabilir dair ibarelerin eksiksiz doldurularak, 2 nüsha halinde tarafıma sağlık kurulu raporu verilmesini arz ederim.

Dilekçeniz talebinize uygun yazmışsınız. Ayrıca raporunuzu aldıktan sonera fotokopi ile çoğaltıp aslı gibidir onaylatırsanız gerekli yerlerde kullanabilirsiniz.

Teşekkür ederim yalnız vergi muafiyetinide ekledim bi sıkıntı olurmu acaba???????

Üst Alt