Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyet ve ÖTV'siz araç almak için ne yapabilirim?

soneman

Üye
Konular
53
Reaksiyonlar
19
OturanBoğa
yaklaşık 8 ay önce ellerimde ve ayaklarımda sinir hastalığı sebebiyle % 52 oran aldım
fakat h sınıfı olmaz dendi hastaneden hem 2 el hem 2 ayakta olduğu için hastalığım
ben h sınıfı ehliyeti ve aracı kendim kullanmak için değil acil durumda sağlam birine beni biryere götürmesi için istiyorum
belediye otobuserinde otursan yaslılar bakar ters ters gencecik cocuk oturuyor
ayakta dursan tutunmaya calış metrobuste o bile cok zor
yoksa kendim kullanıp en ufak bir kazaya bile sebebiyet verip ömür boyu vicdan hesabıyla yaşamak için değil
Yeni mevzuta göre sitedem okuduğum artık kurula gerek yokmuş sanırım
eğere öyleyse eski aldığım oranıda etkilemez aile doktorundan sefkle ilgili doktordan alınıyormus doktor onaylarsa nörolojii doktoru
eski %52 lik raporumuda tehlikeye atmak istemem emekliliğim doldu
h sınıfı ehliyet ve ötv siz arac almak için ne yapabilirim tavsiyeleriniz varmı

%90 ve üzeri rapor alabilirseniz ÖTV.siz araç alabilirsiniz. başkaları sürmesi koşulu ile tabii.
%52 rapora gelince; Ehliyet olmadan araç vermezler. Hem ehliyet hem rapor ister maliye..

ehliyetim var b sınıfı h sınıfına dönüştürmek istiyorum
%52 ile olmaz biliyorum %90 alamam
ve artık sanırım sağlık kurulu gerekmiyormuş
sadece nöroloji doktoru yazısı gerekiyorsa eğer belki beni yeterli görür arac kullanmak için
ve h sınıfı alabilirsin der
önemli olan eski raporum etkilenmesin

Önce Aile Hekimliğine gidiyorsunuz. Sizi hastaneye yönlendiriyor.
Hastaneye gidip muayene oluyorsunuz. Doktor sonucu İl Sağlık Müdürlüğün gönderiyor. Onay gelirse Özel tertibatlı araç değerlendirmeye alınıyor. Sonuç ne ise o.

ehliyet de değişecek, büyük ihtimal emniyete yazı gitmiştir.

Mr.No

il sağlık müdürlüğünde komisyona falan giriyormuyuz ?

Mr.No

ehliyet değişiminde aile doktorundan sağlam raporu alırken o sistemde görüyormuş sanırım hastalığımızı
umarım tek doktor yeterli olur tekrar sağlık kuruluna gerek kalmaz hastanede
ilk aldığım %52 lik raporumu etkileyecek bir durum olmaz umarım bu değişen sistemde

soneman

İnşallah istediğiniz olur diyelim. Sinir sistemleriniz araç kullanmanıza etki etmiyorsa tabii ki.
Diğer bir ihtimal daha var. Tek doktor o sistemde sizin sağlam durumunuzu görebiliyorsa Emniyettekilerde sizin durumuzu o sistemden niye görmesin.

Mr.No

ben daha önce rapor alırken denediğimde doktorlar izin vermemişti H sınıfı ehliyet için
olmaz dediler hem ellerinde hem ayaklarında var hastalık arac kullanamassın dediler
aslında kanun eksik bizide kapsaması lazım hem normal ehliyet alamıyoruz hem otobuslerde cok zorluk cekiyorsun
en azıdan % 90 gibi bizide kapsasa aracın olur gerektiğinde birileri seni taşır
Ben hem bu siteden hem ehliyetini değiştirecek bir arkadaşın aile dr gitmesi ve daha önce gecirdiği kalp ameliyatını görmesi üzerine hastaneye ilgili doktora sevkini anlatmasıyla acaba diye konu actım buraya
cünkü eski yönetmelikte sağlık kuruluna girmem belkide H sınıfı ehliyet isterken % 52 rapordan ve erken emekliliğimizden olacaktım
belki yeni yönetmelikte b sınıfı ehliyetimi değiştirmek için gideceğim aile doktoru hastaneye nöroloji doktoruna sevk edecek belkide o doktor izin verecek H sınıfı ehliyeti almama ( ve raporumda tehlikeye düşmez umarım kurul olmadığı için )
ben kullanmam arac sadece evin önünde dursun acil durumda bi arkadasa bi yerlere götürmesini rica ederim diyerek istiyorum

Aile hekimlerinin bu konu hakkında bilgisi yok herhalde zira ben arayıp aile doktoruma sorduğumda bizimle alakası yok dedi. Bu bilgiyi nerden aldınız?

Harun Kardeş ne zaman aradınız? Sistem oturtulmaya çalışılıyor zaten çoğu bihaber.

Üst Alt