Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyet ve ÖTV'den muaf araç alımı hakkında..?

bukim77

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.Bende kronik karaciğer rahatsızlığı+ yemek borusunda varis+ayaklarımda greda 4 venöz pakeler mevcut ayaklarımda güç kaybı var B sınıfı ehliyetim var fakat ehliyetimi h ye çevirip Ötv den muaf araç alabilirmiyim.Yardımcı olurmusunuz.(Not:%50 raporla vergi indiriminden faydalanıyorum ve ağır iş yapamaz raporum var)

kelebek hanım hangi maddeye göre ortapedik engelli olarakmı yoksa özür oranı %90 üzerimi çıkacağından alabilirim

2 ayağımdada varis var greda 4,hatta doktor ameliyat dedi fakat karaciğer rahatsızlığım yüzünden ameliyat ta sıkıntılı,Kalp damar doktoru ayaklarındaki varislerle alman zor dedi ama bende heyete girmeden bir araştırma yapayım dedim

Tabii ki son kararı heyet verir, verecekleri ibarelere bağlı ama varisin sebep olduğu güçsüzlük vs. olduğunu söylüyorsunuz bence verilmesi gerekir. Varis hareket kısıtlılığına yol açmasaydı dediği doğruydu ama, raporu uygun verirlerse alırsınız.

Kalp damar uzmanı varisin ileri derecede olduğunu söyledi ameliyat dedi ben birde ortopedi uzmanınada görunsem mi diyorum sağ ayağımda topuk dikenide var.Fayat güç kaybı kriteri nedir acaba sonuçta yürüyoruz merdiven çıkıyoruz ama 20 merdivende sonra ayaklar iptal.

Ayaklarınızdaki/bacaklarınızdaki kısıtlılık araç kullanmanıza mani olacak derecede olmalı. Buna dair sağlık kurulu raporu verilmeli...

Oturan boğa sizin bu durumdaki fikriniz nedir,rapor alınabilirmi tecrübenizle sabit bir değerlendirme yapabilirmisiniz

İnanın bilemiyorum. Eğer standart bir sürüşte sürekli pedala basmak sağlığınızı zorluyor ve sürüç güvenliğini sirke atıyorsa, doktor/heyet buna ikna olursa, evet, alabilirsiniz tabii.

Bu kısıtlılık sol ayakta olursa otomatik vitesli aracı; sağ ayakta olursa özel donanımlı aracı ötv-mtv istisnaı ile satın almanız mümkün

peki bu özel donanımda, donanımlar arasında pedal yükseltmek oluyomu

kaç cm e kadar vede pedalın dışında herhangi bi tertibat takılmaya ihtiyaç oluyomu

Daha öncede ifade ettiğim gibi ayak bileklerimde biraz zaman sonra ağrı aracı sürerken ayaklarda uyuşma oluyor bunu doktorlara anlatmak zor mühim olan bu zaten heyetede alıpta seni dinlemiyorlar.Kalp damar doktoru ve iç hastalıkları doktoru hastalıkla ilgili bilgileri yazıyorlar o kadar.Bu bizim için handikap bu handikapı nasıl açacağız.Syn.Oturanboğa

Doktoru, özellikle heyete giren ortopedisti ikna etmeniz lazım. Başka yolu yok.

Syn Oturanboğa Yukarıda yazdığım rahatsızlıklarla %90 özür oranı verilp h sınıfı ehliyet alır raporuyla beraber vergiden muaf araç alabilirmiyim

Yoksa ortapedi ve kalp damar doktorları üzerinden ayaklardaki venöz yetmezlik ve topuk dikeni rahatsızlığıyla birleştirip,karaciğer rahatsızlığımın etkisiyle ameliyat olma sorunuyla özel tertibatlı araç alır raporu üzerinden mi gitmeliyim.Saygılar.Bu arada bugün sağlık kurulu için heyet merkezine gittim h sınıfı ehliyet almak ve tertibatlı araç almak için başvurmak istediğimi söyledim bana verilen dilekçe örneğinde özürlü oranımında tekrar gözden geçirileceğini söylediler.bunun değerlendirilmesini istemiyorum dedim ama değerlendirilecek dediler.

% 90 çok kolay alınan bir oran değil. Hareket kısıtlılığı ile ilgili olarak çabalamanız bence çok daha makul

h sınıfı ehliyet için sağlık kurulu tecrübesi

Sayın oturanboğa; 1 saat önce sağlık kuruluna girdim h sınıfı ehliyet için.Rahatsızlığım karaciğer siroz+her iki bacakta grade 4 venöz yetmezlik.Heyette sordular ortabedik bir engelin var mı bende yok ama ayaklarımda erken yirulma ve güç kaybı var dedim.Doktorda eğer ortabedik bir engelin yoksa h sınıfı alamazsın dediler.Bende ms hastası olupta ayaklarında güç kaybı olan arkadaşım var o aldı dedim oda bana onunki farklı sen kalp damar rahatsızlığın var onunki kas iskelet sistemi ile ilgili dedi.Venöz yetmezlikle vermedi.Sizin fikriniz nedir.Birde pazartesi verecekler raporu ben bu raporla yüksek oran çıkarsa vergi indirimi oranımı 3.dereceden 2 ye çekebilirmiyim.

Bana cvp yazacak bilgi sahibi arkadaşlar yok mu

Slm melek hanim benim sol.ayakda 5cm kisalik var kalca cikigi h sinifi ehliyete uazildim raporda otomatik araba kullana bilir ibaresi war ama oran%29 sizce otv den yararlanabilirmiyim

Sayin oturan boga sizce nedir

bukim77;

aynen öyle kardeşim oran yüksek çıkarsa şayet derecenizi yükseltebilirsiniz bu raporda geçerli olur sanırım ancak h sınıfı ehliyet işi zor sizin için

arkadaşlar belki biraz saçma gibi gelebilir ama sormak istiyorum...

ortopedik açıdan sürekli olan bir çıkık yani kronikleşmiş bir sorun varsa bu çıkık sonrası uzun süre uyuşukluk ve hareket kısıtlığı oluyorsa ,bundan dolayı engelli aracı alan oluyormu?...yani kronik çıkıklar sakatlıktan sayılırmı,ortopedik açıdan?

mutlaka belli bir oranı vardır ama bu ötvden muaf olacak değerlere ulaşırmı bilmem

sarasota;

ortapedik olduğunda oran gerekmiyormuş yani yüzdesi önemli değilse,acaba böyle bir rapor verirlermi?sitede örneği varmı böyle bişeyin,aradımda bulamıyorum

Heyete girdik arkadaşlar fakat heyet bizim sıkıntılarımızı dikkate bile almadı.Ben daha önceki heyet sonucunda iç hastalıkları yani portal hipertansiyon+otoımun hepatıt rahatsızlığı ile %50 almışken şimdi ayaklarımdaki (kendi ifadeleri ile yazıyorum)kronık venöz yetmezlik her iki ayakta grade 4 venöz yetmezlik ile tekrar %50 verdiler H sınıfı ehliyet hak getire sizin fikriniz nedir acaba .

H sınıf ehliyet almak kolay fakat araç alabilmek için %90 rapor alabilmek çok zor !!! kanun ve yasalar engellilere engel yaratmaktan başka bir işe yaamıyor ne yazıkki :/

Hadi ehliyet ve araç işini zorlaştırıyorlar anladık peki özür oranı belirlenmesindeki gariplikler.Var olan rahatsızlığıma ayaklarda venöz yetmezlik eklenmiş ama dr.lar bunu dukkate bile almamış yazmışlar rapora var diye,yönetmelikte en az venöz yetmezlik oranı bile %20 anlamak mümkün değil.

bukim77;

H sınıf ehliyet almakta amacınız nedir?

Vergi indirimi cevaplarız; yüksek çıkarsa eyvallah 2. orana çekersiniz.

H sınıfı ehliyet almak için başvurdum ama onu vermediler venöz yetmezlikten uygun görmediler onu yukarıda da yazdım mr.no ama özür oranı belirlediklerinde eğer oran 3.dereceden 2.dereceye geçerse 2 yıl daha erken emekli olma ihtimalim doğmuş olacaktı.Ondan bahsediyorum.Bu arada h sınıfı ehleyet alma amacınız nedir gibi garip bir soruda enteresan geldi.:)

B sınıfı alabilirsiniz mesela, onu bahsetmek istedim. Madem H sınıfı olmaz ise B sınıfı ehliyet olmaz mı? Demek istedim.
Emeklilik için bir sözüm yok. Yüksek oran alırsanız elbette hakkınız.
Kızarak söylemedim sadece h sınıfı sordum merak amaçlı...

Üst Alt