Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyet raporunda "araç" değil "otomobil" ibaresi olmalıymış!?

garnet

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
H sınıfı ehliyet raporunda "araç" değil "otomobil" ibaresi olmalıymış!?

Merhaba arkadaslar,Sizleri bugun basima gelen bir olayla ilgili olarak uyarmak istiyorum. B sinifi ehliyeti H sinifina cevirmek icin "h sinifi ehliyet alabilir. Ozel tertibatli arac kullanabilir" ibareli bir rapor alarak surucu kursuna basvurdum. Direksiyon sinavina girdim. Bu sinavi gectikten sonra dosyami teslim etmek uzere ilgili emniyet mudurlugune gittim. Buraya kadar hersey normal.İlgili memur dosyadaki evraklarimi inceledikten sonra bombayi patlatti. "Bu saglik raporuyla islem yapamam raporunuzda ozel tertibatli arac kullanabilir yaziyor ama tir mi kullancaksiniz kamyon mu motosiklet mi otomobil mi belli degil raporu aldiginiz hastaneye gidin buraya "arac" yerine "otomobil" ibaresi ekledinler bu sekilde islem yapamam dedi. Ne dediysem dinletemedim. Sonuc: tipis tipis geri dondum. Bakalim raporu hastaneye goturdugumde nelerle karsilasacagim? Eger h sinifi ehliyet almak icin saglik raporu alacaksaniz ozel tertibatli arac kullanabilir ibaresinin yanina (otomobil) seklinde belirtilmesini isteyin. Benim gibi tekrar tekrar ugrasmayin.

öyle sacma şeymi olur o kararı hastane vermez o kararı sürücü kursu verir

“H” Sınıfı Sürücü Belgesi,
Özel tertibatlı olarak, imal, tadil veya teçhiz edilmiş motosiklet veya otomobil türünden araçları kullanacak hasta veya sakatlara,

Tır, kamyon,otobüs, uçak kullanır demiyor yazıda.Ordaki memur talimnameye baksın bütün talimnamelerde araç diye geçiyor H sürücü belgesi.Hastaneninde yazıcağını zanetmiyorum gittiyin emniyet Müdürlüyünün o bölümüm müdürüne çık derdini anlat hastanelerde boşuna uğraşma.Alttaki yazıyıda yetkiliye göster.

HJRIYUBKNFVGMSONZMPV1948558369_ötv2.jpg

Memurun sorması Kürekcının de dediği gibi mantıksız ve Sen zaten B' yi H ' ye çeviriyorsun, B sınıfı nedir otomobil, bu açıdan da % 100 mantıksız yani, sen C sınıfını H ye çevirsen hadi bi derece, otomobıl ehliyetini otomobılle değiştiriyorsun, kimse mevzuatı bilmediği için bu sorunlarla karsılasıyoruz...

Wallahi mantıksız da olsa yaparlar, öyle saçma şeyler çıkarırlar ki... benim de raporumda, her iki üst ekstremitisiyle kullanabileceği otomatik vitesli araç yazıyordu. Sürücü kursu evrakıma "her iki üst ekstremitisiyle kullanabileceği araç " yazmış, beni de geri çevirdiler. Sonra başıma sorun olacakmış.

Sn. Kürekci yardiminiz icin tesekkur ederim. Bu olanlarin ustune hastaneye gittim rapora "otomobil" seklinde bir ibare ekleyemeyeceklerini raporda kullanilan ibarenin standart bir ibare oldugunu ve herkese bu sekilde rapor verdiklerini soylediler. Yarin tekrar emniyete gidecegim ve dosyami kabul etmezlerse durumu tutanakla tespit ettirip islemi yapmayan memur hakkinda sikayetci olacagim. Umarim tum bunlara gerek kalmadan hallolur isim.

Yardımım olduysa nemutlu.Ayrıca yapıştırdığım yazının çıktısını al o bölümün yetkilisine çık yazıyı göster hastaneninde sıtandardı bu şekil de olduğunu söyle halledersin.

Emniyet Mudurlugunden bir yetkiliyle gorusup derdimi anlatmak istedim. Yılbasindan sonrasi icin randevu verdiler. Gelismelerden mutlaka sizleri de haberdar edecegim.

Emniyetteki görevilerin işgüzarlığı! Ne yani, "araç" derken uçağı mı kastediyormuş rapor! Belli ki otomobil işte. Neden zorluk çıkartırlar ki...

Merhaba arkadaslar,Bugun yetkiliyle gorusmek icin tekrar emniyet mudurlugune gittim. Yine isi yokusa surduler. Ben de tum yonetmelik ve yasal duzenlemeleri tek tek inceledigimi, elimdeki raporla ehliyet alamayacagima dair tek bir ibare bile olmadigini bu nedenle hangi gerekceyle ehliyeti vermekten kacindiklarina dair resmi bir yazi istedigimi soyledim. "Yani duzenlemelerde birtakim degisiklikler var" gibi absurt bir cevap aldim. Yaziyi istemekte direttim "tabi siz de gorevinizi yapiyorsunuz kanuni gereklilikleri yerine getiriyorsunuz ama ben de hakkimi aramak zorundayim. Vereceginiz yaziyla idare mahkemesinde dava acacagim boylece kanuni boslugu da doldurmus oluruz. Ayrica benim buraya surekli gidip gelmem, isten izin almam yasadigim manevi uzuntunun de bir karsiligi olmali bu nedenle davanin sonucuna gore bir de tazminat davasi acmayi dusunuyorum. Sonucta devlet magduriyetemi gidermek zorunda. Fakat bildiginiz gibi devlet bu tazminati hatali islemi yapan memura rucu edecektir." dedim.
Arkasindan bir de aile ve sosyal politakalar bakanligina bagli olan ozurlu ve yasli hizmetleri genel mudurlugunun resmi web sitesinde yer alan "sikca sorulan sorular" bolumundeki "h sinifi surucu belgesi nedir ve nasil alinir" basliginda yazan "h sinifi ehliyet almak icin "ozel tertibatli arac kullanabilir" ibaresi olan saglik kurulu raporu ile birlikte surucu kurslarina muracaat edilmelidir." İfadesini gosterdim.

Tum bunlarin uzerine "Hanimefendi bir saniye biz bir gozden gecirelim" dedi yetkili sahis 10 dakikasonra da "kusura bakmayin biz de dogru uygulamayi yapmaya calisiyoruz. Amacimiz sizi magdur etmek degil. (Ama coktan magduriyetin dibine vurmustum bile artik bunu dusunmeleri icin biraz gec olmustu :)
Zaten amaclarinin ne oldugu da umrumda degildi) "Ben simdi arkadaslara talimat veriyorum isleminizi yapacaklar hemen." dedi.Ve.. Sonuc.. Bugun itibari ile ehliyetimi aldim.

Gerek var miydi bukadar eziyete..? Kesinlikle yoktu. Ama bu ulkede bizler hakkimiz olani elde etmek icin dahi savasmak zorundayiz. Bu savas canimizi sikiyor olabilir, bizi yoruyor olabilir ama (sahsim adina soyluyorum) yildiramayacagi kesin :)

Yalniz arkadaslar onemle belirtmek istedigim bir durum var. Daha eski tarihte h sinifi ehliyet alan arkadaslarin ehliyetlerinde tam olarak nasil bir ibare yer aliyor bilmiyorum ancak benim bugun aldigim ehliyetimde "h (otomobil) yaziyor onun altinda ise "kullandigi cihaz ve protezler" kisminda "Ozel tertibatli otomobil" yaziyor.
Bu nedenle yeni ehliyet alacak olan arkadaslar bence yine de islerini garantiye almak icin raporlarini mutlaka "ozel tertibatli arac (otomobil) kullanabilir" ibareli alsinlar. Sonucta yasanan tum aksakliklar memurlarin da uygulamayi tam olarak bilmemesinden kaynaklaniyor. Bu nedenle sorun yasamamak adina isimizi saglama almamiz bizim yararimiza olacak.
Ben bugun biraz da cirkefligimle amacima ulastim ama umarim bundan sonra diger arkadaslar buna gerek duymazlar.

Üst Alt