Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyet raporu için 200 TL istenmesi normal midir?

sahrud_45

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar h sınıfı sürücü belgesi almak için gaziantep 25 aralık devlet hastanesine gittim orda 200 tl isterdiler bu doğru mu özel olarak başka yerde alsak 60 tl biler ödenir bu nasıl anlamdım bu konuda bana yardımcı olan biri varsa mutlada benim prolifimde mesaj atsın yardımcı olmanızı bekliyom benim için önemli bu konu

Slm arkadaşım bende H sınıfı ehliyet aldım, alalıda 1 ay oldu benden 250 tl istedi sürücü kursu, tabi orda bitmedi emniyet ve vergi dairesinde yaklaşık 160 tl yatırıp ehiliyeti aldım. toplam 410 tlye geldi..

sevgili arkadaşım ozan sen normal harçları yatırmışsın ne bekliyordun ehliyetini hiç bir harç vergi ödemeden sana vermelerinimi? sahrud arkadaşım ehliyet için devlt hastanesi sağlık kuruluna ne gerek var? git bir sağlık ocağından al raporunuolsun bitsin.. :)

ismail kardeş Av. Cengiz Gökçek Devlet Hastanasine git. sanırım orda ücret 80 tl'dir. ben ordan aldım.

sizden 200 almişlar benden 400 tl para aldılar saglık raporu için NEVSEHİR de. Gittigime cok pişman oldum ama iş isten gecti.

daha ehliyette 650 dediler H sınıfı ehliyeti alabilmek icin 650+400=1050 tl ye aliyorum ehliyeti onuda alabilirsem.

sizden rapor parası isteyenleri de alanlaro da gidin şikayet edin!ben de ehliyet için rapor aldım para falan vermedim!
sürücü kursu ve emniyet farklı onlara ben de para verdim

ehliyet için özürlü rapor parası

ehliyet için hastaneye gittim ve 4 saatin içinde sağlık kurulundan raporumu aldım.sadece 25 tl verdim.heyet raporu alan herkesten alıyorlarmış.suan h sınıfı ehliyetim var ve trafik tescile 187 tl verdim.kurs parası hariç

H sınıfı ehliyet için 2 hafta önce rapor çıkarttım toplam 150 küsür vezneye ödeme yaptım. Sağlık raporları için özürlüden ücret alınmıyor olayı H sınıfı rapor için geçerli değil.

ben geçen hafta izmir yeşilyurt devlet hastanesine gittim ehliyet raporu için 110 lira istediler vermedim,alsancak devletten birgün içinde ücret ödemeden aldım,hakkımızı arayalım arkadaşlar.

bLaCkRaCe;

arkadaşım sen vermeye devam et.
bu kadar kişi vermiyorda sen niye veriyon,

kazazede engelliler özürlü raporlarına ücret ödemiyorlar H sınıfı için rapor alırsan ödeniyor. Ayırt etmek lazım.

blakrace arkadsım ezbere konusuyon zaten engellı rakadsın raporu var tam tesekullu hastaneden hangı hastalıgı var ıse o hastalıkdan doayı aynı hastalıgı bakan 3 uzman doktorun raporu ve ımzası ıle h sınıfı donanımlı ıse ozel donanımlı arac kullanabılır ıbarelı rapor sunuluyor ben oyle aldım h sınıfı ehlıyetıme

sunu belırteyım hastanlerde doner sermaye oldugu ıcın alınan paraları kar olarak goruyor lar

fulya35 3 doktora mı gözüktünüz : ) Halbu ki ben 7 doktor+ortopedi+röntgen.
Herkes kafadan sallıyor gibime geliyor, H sınıfı için alınan raporun ücrete tabii olmadığını gösteren bir mevzuat yada resmi bir yazı eklesenize.
Ve aldığınız raporun aynısın gelip Bakırköy Sadi Konuk hastanesinden alın size inanayım : )

arkadsım sen sıteye ıyı takıp etmıyorsun sanırım bulent bey mevzuata vermıs lınkte evet ben 3 tane norolojı uzmanı hekımı tarafından onaylattım zaten sureklı ıbarelı sakatlık raporum oldugu ıcın hoca gerek yok raporun h sınıfı ıcın degıp verdı zaten bunun ıcın yasada var arkadsım saglık kurulu raporlarındakı mevzuatı ıyı okumuyormusunuz orada madde madde ıslenmıs sana belırttım hastanelerde doner sermaye var bılıyormusun herkesı kara cahıl sanıyorlar ben heyete gırmeden once hasta gıbı kolsutasyon yaptırıyorum daha sonra heyete gırıyorum heyette soruldugunda yenı fılımım var dıyorum zaten ucrette alınmaması gerekıyor suan tum turkıyedekı bır cok ıldekı hastanelerde ucret ısteme hallerı var ama yasal degıl sen bulent beyın verdıgı lınkdekı mevzuatı gotur ucret alıcaklarmı bır bak bır engellı heyete gırecegı zaman sgk ya 5 yuz tl cıvarında hastanler fatura edıyor oyuzden ucretlerın cogu engellılerden kesıyorlar derdıne anlatamayanlar yandı arkadasım

Resmi yazı ? Benim özürlü raporumda yok.

H sınıfı rapor alırken 3 kere vezneye ödeme yaptım ve ücreti ödediğime dair dekont elimde. Para mı nasıl geri alabilirim ? Özürlü raporum yok ancak aldığım raporda oran belli.

ozzan_35;
Sağlık raporu almadın mı ?

siz iyimisinz arkadaşlarrr ne sağlık ocağıyaa h ehliyet alacakk arkadaşş sağlıklı insannmı sağlık ocağından alsın. heyet ücret almıyorr engelli kimliğin varsa.engelli kimliğin yokmu senin eyer yoksa ücret alırlar tabiki hastane heyeti için...

fulya35 Bülent beyin gösterdiği resmi yaz ÖZÜRLÜ SAĞLIK KURULU RAPORU için, hala sapla samanı karıştırıyorsunuz.

H sınıfı ehliyet için alınan raporlara para ödeniyor ister sağlam insan ol ister özürlü vatandaş ol. X kasabada ki hastaneyle İstanbul Bakırköy'de ki hastane bir değildir gelin Sadi Konuk'tan para ödemeden H SINIFI EHLİYET RAPORU alın sonra burada paylaşın bizde ona göre para ödemeyelim.
Yok öyle 3 doktorun şuna gerek var buna gerek yok deyip karar vermesiyle dönmüyor burda işler, trafik şubeye gittin mi x eksik w eksik diyip postalıyorlar. Arkadaş rapor almış ama raporda "şu donanımı kullanacaktır" diye ibare olmadığı için kabul etmemişler, kör cahil arıyorsan işini düzgün yapmayan doktorlara bakıver.

Şişli Etfal hastanesinde H ehliyet raporu aldım, ondan önce aldığım %76 lık raporum vardı, H ehliyet raporumun oranı ise %88 oldu. Şİşli Etfal H ehliyet sebebiyle rapor cıakrıyorum diye para aldı, hem rapora hem de röntgen filmlerine. Ödedim dekontları sakladım, Bimer'e başvurdum, yaklaşık 2 ay sonra hastaneden aradılar, dekontlarınızla gelin paranızı iade edelim diye, H ehliyet raporu için evrdiğim parayı geri aldım - 2012 yılında.
Bimer'e başvururken bu sitedeki mevzuat yazısını ekledim, onun sayesinde geri aldım.

Arkadaşlar siz iyimisiniz, dalgamı geçiyorsunuz, şaka mı yapıyorsunuz. Hiç mi okumayı bilmiyorsunuz. Haklarınızı hiç bilmiyormusunuz. Mevzuat çok açık. En az % 40 engelli raporu olan tüm engelliler alacakları heyet raporlarının hiç birine para vermezler. (Ehliyet, Silah ruhsatı, engelli raporu) gibi. Maalesef memurlar bu kuralı bilmedikleri için para talep ediyorlar. Sizde hakkınızı bilmediğiniz için kuzu gibi parayı veriyorsunuz. Ama alamazlar alamazlar alsalarda geri iade etmek zorundalar. Yapmayın böyle yav...

bende akulu sandelye için melzeme raporu talebi ile başvurdum hastaneye.158 lira odedim vezneye.rapor çıkınca geri odeyecekler.hafta içinde gidip alacam parayı..% 40 ve yukarısı olursa çıkan rapor odenen parayı geri iade ediyorlar.

fulya35arkadşımız gibi bende h sınıfı ehliyete başvururken 200 tl rapor parası aldılar dekont elimde duruyor geri almak için hangi yolları izlemem lazım

Üst Alt