Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyet otomatik vites araç kullanabilir raporu alabilir miyim?

bond007

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
h sınıfı otomatik vites araç kullanabilir. sol ayak femur kırığı platin var + trafik kazası geçirdğimden dolayı Dalak alındı + diyafram tamiri + sol göz görme kaybı 10/4 görüyor % 38 engelli raporum varrr b ehliyetim var h sınıfı ehliyeti alıp o raporu alabilirmiyiim bilgi öğrenmek istiyorum teşekkürler.

Araç için rapor oranının önemi yok, yalnızca sol ayağınızdan olduğu için engeliniz 'otomatik vitesli araç kullanır, H sınıfı ehliyet alır' ibareli rapor alırsanız ve bu raporla sürücü kursuna kayıt yaptırırsanız, sadece direksiyon sınavından geçip B sınıfı ehliyetinizi verip H sınıfı alabilirsiniz.
Bu raporu ve ehliyeti aldıktan sonra aracı alabilirsiniz.
Şunlara dikkat etmelisiniz,
raporla sürücü kursu aynı ilden olmalı,
ve sürekli olsa dahi rapor 1 yıl içerisinde ehliyet işlemlerini tamamlamalısınız, daha sonra aracı istediğiniz vakit alabilirsiniz...

% 38 lik raporumda h ehliyeti otomatik vites kulllabilir ibareleri ekli deil o zamanlar bilmiyordum şimdi o ibareleri ekletebilirmiyim ? yada sol gözde görme oranı 10 / 4 sağ TAM sorun yok gözlük kullanıyorum Vergi avantajından yararlanabilmek için şu beş durumdan birine sahip olmak gerek:

1- Sol alt ekstremiteden sakat olmak ve buna karşılık "Otomatik vitesli araçları kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır" ibareli raporu/ehliyeti bulunmak bunu biliyorumda göz sorun çıkartırmı bilgisi olan yardım etsin teşeküürler

yalnızca sol ayak engelim yokk sol gözdede var + dalak alındı

Engel çıkartmaz, ibare ekletemezsiniz yeni rapor almalısınız...
a) Birinci grup: A1, A2, B, F, H.
a) Birinci grup sürücülerde düzeltmeli veya düzeltmesiz olarak bir gözün görmesi 2/10 dan aşağı olmamak şartıyla her iki gözün görme derecesi toplamı 10/20 olmalıdır.

yani şimdi ben tekrardan heyete girip Göz + genel Cerrah + fizik + ortopedi ve sonucunda dediğinize göre % kaç verirse verisinler h ehlieti otomatik vites araç alabilir ibareleri ekli olduktan sonra ötv indirimli alırsınız diorsunuz. ben gidip sordugumda araç bayilerie % 40 en aşşa olması lazım dedidi o yüzden soruyorum cunku sadece sol ayak engelim yok

a) Sakatlık Dereceleri
Sakatlık derecesi % 90'ın üzerinde olanlar için başka bir şart aranmaksızın, altında olanlar için ise "H" sınıfı sürücü belgesini haiz olunması ve araçta sakatlığına uygun hareket ettirici özel tertibat yaptırılması şartıyla istisna uygulanacaktır. Sakatlık derecesi % 90'ın altında olanlarda, bu şartları haiz olmak koşuluyla sakatlık derecesinin önemi bulunmamaktadır.
http://www.engelliler.biz/forum/oze...nda-otv-istisnasi-uygulamasinin-sartlari.html

sadece sol ayak değil ama diğer rahatsızlıklarınız ortopedik değil, bu yüzden otomatik vitesli araç ibaresini alırsınız ve bu durumda hiç sorun olmaz rapor oranı merak etmeyin, ısrarcı olursunuz yukarıdaki alıntıyı gösterirsiniz yönetmelikle beraber, daha olmadı başka bayii ile görüşürsünüz...

benım % 38 lık raporum edirne tıp fakülotesinden kendım kırklarelınde oturuyorum kaza çorluda gecırdım amelıyatlar corluda oldu raporumu corludanmı edırnedenmı kırklarelındemı alayım cunku sürücü kursuda aynı raporu nerden aldıysan deıdgıız gibi o ilden olucak dimi ?

Evet, sonra sorun çıkarabiliyorlar ehliyet için bütün işlemler bitiyor rapor engeline takılıyorlar emniyette trafik şubede... . Buna en baştan dikkat ederseniz sonradan başınız ağrımaz. Sizin için zor olmayacaksa sürücü kursuyla aynı olacak şekilde o ilden alın raporunuzu....

bi sürü konu açmıssınız ama hepsi sadece sol ayak engellerden benim ise sol ayak femur kırığı platin var + dalak alındı trafık kazasında + sol göz 4 / 10 görüo sağ tam şimdi benım % 38 raporum var raporun onemı yok dıorlar forumda takıp ettıgıme gore bana otomatik vites + h sınıfı ehliyet verirlermi birdee ben geçen yıl araba bayisine gıttıgımde % 40 en aşşa olması lasım demıstı o yüzden sizlere soruyorum teşekkürler

ben trafik kazası geçirdim 2009 da % 38 lik raporum var sol göz görme kaybı 10/4 dalak alındı diyafram ttamiri + sol ayak femur kırığı platin varrr fakat raporumda h sınıfı ehliyet + otomatik vites yazmıo geçen sene bayiye gittiğimde raporun % 40 olması lasım dedi en az % 40ın altına veremiyoruz ötv indirimi . forumda takip ediyorum yazıları kimse raporun oranı önemli deildir yazıo peki bunlar sadece sol ayak rahatsızlıgı olanlarmı başka rahatsızlığı olursa gözde görme kaybı h sınıfı ehliyet otomatik vites alınabilirmi ötvden muaf olunurmu böyle rahatsızlığı olupda ötv indirimli araç alanlar varmı aranızda öğrenmek istiyorum teşekkürler

H sınıfı ehliyeti otomatik vites raporunu aldıktan sonra B ehliyetinden H a çevirmek için ornek kırklarelinde yaşıyorum heyet raporum devlet hastanesinden aldım sürücü kursu kırklarelidekıler H sınıfı ehliyet vermiyorlarmış. Başka ilden sürücü kursundan alsam H sınıfı ehliyeti sadece direksiyon sınavına girip olurmu bilgisi olanlar

Bedendeki hareket kısıtlılığı sadece sol bacakta/ayakta ise, diğrrahatsızlıkların bir önemi yok, otomatik vitesli aracı vergi avantajı ile satın alabilisiniz.

Sürücü kursu ile hastan ynı ilde olmalı. Aksi halde emniyet run çıkartır.

Araç alımında rapordaki oranın hiç bi önemi yok. Yeter ki ibareler doğru yazılsın...

OturanBoğa;

teşekkür ederim abi çok saol emniyet ne gibi sorun çıkartır bilginizvarmı ?

kırklareli merkezde yaşıyorum . Babeski ve Lüleburgaz kırklarelinin ilçesi oralarda sürücü kursunda varsa h sınıfı ehliyeti oradan alsam olurmu acaba . B var 5 yıldır H'a çeviricem birde bazı arkadaslar b olanlar H'a cevırmek ıcın surucu kursuna gıtmeden de olur dıo trafik şubeden halletttim diyo

Sorun çıkarır dediklerinden kastımız, yeni rapor almanızı isterler, tüm işlemler tamamlandığında canınızı daha çok sıkmasın diye şimdiden halletmeniz sizin için daha iyi olur kanısındayız... Aynı ilden olsun, ilçeler farketmez... B sınıfını H'ye çevirmek için sürücü kursuna kayıt yatırıp, yalnızca direksiyon sınavından geçmeniz gerekiyor...

KKELEBEKK;

kırklareli ilinde yok suan babeski burgazda var ise ( ilçeleri ) olabilir diosunuzyani dimi teşekkürler

h sınıfı otomatık vites araç kulllanabılır ıbarelı rapor almak ıcın heyete gırıcem arkadaslar sadece ortopedi fizik doktorundanmı yoksa bugun doktorlardanmı gecıcem ?
GÖz rahatsızlıgım + genel cerrah rahatsızlıımda var bilgileriniz için teşekkürler ..

Heyete Bugun girdim sonucunu 15 gün sonra gel al dediler bi açıklama yapmadılar

merhaba arkadaşlar bugun devlet hastahanesine dilekçe başvurdum ve H sınıfı ehliyeti alabilir + otomatik vites araç kullanabilir raporu almak için başvurdum. 9 tane doktordan muayne olup Heyete girdim . Doktorları tek tek gezerken ılk ortopediden başladım H ehliyeti alabilir otomatik vites araç kullanablir yazdı . heyet çok kalabalık oldugundan benı ıcerı almadılar 10 kişi içeri alıp ıcerıde kararlar verılıp heyet dagıldı gorevlı cıktı 15 gun sonra gelın raporları alın dedi acaba benım rapor oldumu içimde merak varr :)

ortopedi uzmanı h sınıfı otomatik vites yazmış bir sorun çıkmaz

sorun çıkmaz bencede merak etme..ama benim anlamadığım 15 gün çok uzun bir süre sonuçu vermek için..hiçmi memur yokmuş bu hastanenin heyet bölümünde!!!

sorun çıkmaz bencede merak etme..ama benim anlamadığım 15 gün çok uzun bir süre sonuçu vermek için..hiçmi memur yokmuş bu hastanenin heyet bölümünde!!!
harbiden yok 1-2 kişi var heyet aşırı kalabalık Yaşlı çok fazlaaa

arkadaşlar yanlız ben trafik kazası 4 sene once sadece ortopediden girmedim muaynelere . Göz sol 10/4 sağ göz 10/10 sol ayak opera femur kırığı platin var / genel cerrah splektonomi ( dalak alındı ) / + göğüs diyafram tamiri + akciğer yogun bakımda tüp takmışlardı sonra cıkardılar bi sorun cıkartırmı sizce bu yazdıklarımdan birtanesi ? bilgileriniz için teşekkürler.

arkadaşlar raporumu bugün teslim aldımmm H sınıfı ehliyet alabilir ( X ) , Özel Tertibatlı Araç kullanabilir ( X ) , Vergi İndiriminden Yararlanabilir ( X ) , Özür Derecesi tespiti için ( X ) ibareleri var .
KARAR : '' H sürücü belgesi alır. Otomatik vites ve özel donanımlı araç kullanabilir Ötv indiriminden yararlanır '' .

özel donanımlı araç kullanabilir ibareside ekli ben otomatik vites demiştim bi sorun cıkarmı acaba otomatik vites alabilirmiyim donanımsızz

fotoğraf olarak yüklemek ıstıyorum raporu ama beceremedimmm

vldus.jpg

rapor oranım % 22

ötv indirimi

Elnizdeki bu raporla donanımsız araç alamassınız
llaki donanım şart
hayırlı olsun.

bu rapor için direkt sadece ehliyet için diyemi başvurdunuz...

ozi09;
h sınfı ehliyet otomatik vites araç ötv ındırımı ıcın basvurdum

sincekara;
otomatik vites sol ayak opera femur kırığı rahatsızlığım var nasıl bi donanım olabilir yaaa . ben şimdi otomatik vites araç alamıcakmıyım yarın sorucam bayie

Yanlış anlamışsınız
otamatik vites araç alırsınız,zaten otamatik olmayan düz bir aracı
kesinlikle kullanamassınız.
Lakin raporda donanım istendiğinden engelinize uygun donanım şart.
Donanım olmayan otamatik araca ötv indirimi alamassınız,kullanmanızda yasak.
Umarım anlaşılmıştır.

Bende merak ettm şimdi neden hem otamatik hemde donanım isteniyor,otamatik vitesli araçlar özel donanımlı araçlar oluyor, sanki raporda bir yanlışlık var.
zaten otamatik vitesli araçta sol ayağa gerek yok,sağ ayak sağlam olsun yeter acaba sağ ayağınızda,da,bir problemmi var?
benimde sol femur kırığından dolayı bacağım 2 cm kısaldı gittim rapor aldım,
raporumda otamatik vites araç kullanır h sınıfı ehlyet alır yazıyor.
bu raporla gittim kursa kaydoldum aldım ehliyetimi gittim bayiye 82500 lira olan vw tiguan aracımı ötv indirimli 60 bine aldım.

sincekara;
bugun reno bayiye gitttim donanıma gerek yok dedi otomatık oldugu ıcın H ehlıyetını getır alabılırsın dedı kafam karıstı :D yarın H ehliyetini cıkartıom 2 gun sonrada ıstanbulda Vw toyota felan bayilere gidicem sormayaaaa otomatik vitesde donanım olmazki zaten kanunda sol ayak engelliere otomatik vites donanımlı sayıyıo die biliyorum

Anılan yasa hükmünün engellilerin sakatlıklarına göre ayrım yapılmasını öngören bir amaç gütmesi söz konusu olmayacağından, sol alt ekstremitede (ayak veya bacakta) sakatlığı olanlar için otomatik vitesin hareket ettirici özel tertibat olarak sayılması gerekmektedir. Buna göre, sağlık raporuna göre sadece sol alt ekstremitede sakatlığı bulunan malul ve engellilerin "H" sınıfı sürücü belgesi olması halinde, başkaca özel tertibat yapılmasına gerek olmaksızın otomatik vitesli araçları ilk iktisabında bu istisnadan yararlanmaları mümkün bulunmaktadır.Bu durumda sakatlık derecesi % 90'ın altında olup, sadece sol alt ekstremitede sakatlığı bulunan malul ve engelliler için verilecek (2A) numaralı ÖTV beyannamesine, aracın sakatlığa uygun olarak tadil edildiğine dair teknik belge yerine aracın otomatik vitesli olduğuna dair "uygunluk belgesi" nin aslı veya noter onaylı örneği eklenecektir. bunu yazan arkadaşlarda varr

sağ ayakta bi problem yokk vergi dairesi tamam alabilirsin dedi araç bayilerinle tam daha gorusemedım ama

Hadi hayırlısı umarım sıkıntı yaşamazsın,gelişmeleri yazmaya devam et.
Bu arada sana bir araç tavsiye edeyim yeni skoda süperb,
hem otamatik hem 1600 cc hemde dizel 10 numara bir araç.
Şimdi alacak olsam bu aracı alırdım.

vnwnz.jpg

sağlık kurulunda çalışanlar dakstille silerek başhekıme onaylattttı ozel donanım yerini H ehliyetini cıkartttım bugun H Oto Vİtes.

raporda bi sorun cıkmas dımı artık arkadaşlarrrr

vnwu7.jpg

sol ayak engelli olan arkadaşlarımız kesinlikle ozel donanım yazdırmıo emnıyette sorun cıkartıo ozel donanım yazıo otomatık vıtes araba + donanım proje felan dedi bilginiz olsun arkadaşlrarrr

sol ayak engelli olan arkadaşlarımaaa raporu + ehliyeti fotografları yukledımmm bilginizeeee

Hadi hayırlısı umarım sıkıntı yaşamazsın,gelişmeleri yazmaya devam et.
Bu arada sana bir araç tavsiye edeyim yeni skoda süperb,
hem otamatik hem 1600 cc hemde dizel 10 numara bir araç.
Şimdi alacak olsam bu aracı alırdım.
araç daha almayacağımm elimde bulunsun die evraklar o yüzden cıkartttım Hyundai İx35 istiyorumm çok yaktığını biliyorummmm nasıldır acabaa :)

B ehlyietinden H'a ehliyetine geçerken sadece direksiyon sınavına girdim ( 355 kurs parası ) ( 110 deniz bank H ehliyeti harç parası ) ( 102 emniyete ) verilen ücretler bilginize arkadaşlarr

Üst Alt