Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyet nasıl alınır?

akdeniz1984

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar H sınıfı ehliyet nasıl alınır.

benim engelim % 90 iki kolum elim sağlam ehliyet alırken nelere dikkat etmeliyim ve ileride araba alırsam %37 lik vergi indirimi olayı nasıl olacak bu konuda bilgiledirirseniz sevinirim

yüzde 90 özürlüsün elin kolun sağlam ama yüzde 90 raporunu kullanarak araç alırsan sen kullanamazsın senin adına ailen alır aracı. ve ehliyet alırken nelere dikkat etmeliyim demissin H sınıfı ehliyet alabılıyormusun biliyorum ama ehliyetin olursa zaten kendin kullanırsın aracı. Ama engelin nedir yazarsan bilen arkadaslar cıkacaktır eminim.

h sınıfı ehliyet engelli kişilere verilen bir ehliyet türü
h sınıfı ehliyeti siz kendiniz almak için öncelikle bir heyetten geçmelisiniz
doktorlar sizin araç kullanabileceğinizi ön görürse size ehliyet verirler.
şayet doktorlar size araç kullanamazsınız diye ehliyet vermezlerse
aileden biri sizin adınıza engelli aracı ötv indirimli alabılır.

arkadaşlarımın arabasını sürebiliyorum deneme amcı ile sürdüm yani belden asağısı tutmuyor sadece omurga kırığı l1,l2 seviyesinden kırık

- 'Bacaklarını kullanmasına gerek bırakmayacak özel donanımlı otomobil kullanır, H sınıfı sürücü belgesi alır' ibareli sağlık raporu alacaksın (2 nüsha)
- Biri ile sürücü kursuna yazılacaksın ve H sınıfı sürücü belgesi alacaksın.
- Diğeri ile ÖTV muafiyetli sıfır km. otomobil alabileceksin.

%90 raporu olan kişiler tabii ki srücü olurlar. Aksi halde omurilik felçli hiç kimse sürücü olamazdı...

oturanboğa çok teşekkür ediyorum yine bana yardım ettin son bir soru daha sormak istiyorum sürücü kursuna veya sağlık raporuna başvururken tam olarak ne demeliyim bir yanlışlık olsun istemiyorum

özel donanaımlı araba kullanır mı demeliyim

Özel donanımlı araç kullanıp H sınıfı sürücü belgesi almak için sağlık kurulu raporu isteyeceksin
Sonra da H sınıfı sürücü belgesi vermeye yetkili bir kursa yazılacaksın...

kaza yapmadan önce b sınıfı ehliyetim vardı şimdi 92 raporum var h sınıfına çevirmek için neler gerekiyor yada çevirebilirmiyim

acaba sınava felan giriomusun ehliyeti almak için ben kulanmakta superim ama kafa çalışmıo..bana yardımcı olan vaarmı özelden yada burdan msj atsın lütfen

bayagı anatılmış ama bende yazim nacizane raporda tam teşekkülü devlet hastanesinden h sınıfı ehliyet alabilir oluncak mecburi artı sınavada girilicek mecburi...

hepinize kolay gelsin allah yardımcınız olsun.not ehliyetsiz arac kulanmayın bir kaza durumda sonucları malesef cok kötü olur allah korusun...

Uygun ibareli rapor olacak. Raporla birlikte sürücü kursuna yazılacaksınız. Sadece direksiyon sınavına girip H sınıfı sürücü belgesini hak edeceksiniz. Sonra Emniyet'e gidip eskiden var olan B sınıfını H ile dğeiştireceksiniz.

B sınıfı ehliyeti olan direk H sınıfı ehliyeti alabilirmi ?

arkadaşlar B sınıfı ehliyeti eskiden olupta kaza geçiren ve engelli kalmış bir bireyin H sınıfı ehliyeti almak için sürücü kursuna gitmesine gerek yok diye biliyorum acaba yanlış mı biliyorum bana yarım cı olursanız sevinirim şimdiden tşk

evet kardeşim yanlış biliyorsun,
raporunla birlikte sürücü kursuna başvurup sadece direksiyon sınavına giriyorsun.
nereden biliyorsun dersen 1. ayda bu süreçten geçtim ve ehliyeti aldım.( b ehliyetim vardı H ehliyetine çevirdim)

Sultanbeylu devlet hastanesini aradim babama h sinifi ehliyet alacam otv indiriminden faydalanmak icin adam dediki normal heyete girmeyeceksin randevusuz istedigin zaman basvur 200 tl 7 tane doktor bakacak uygun gorurlerse alirsin dedi simdi arkadas biz bu seiilde girersek alirmiyiz otv indirimi babamib sol alt ekseminte sorun var yuzde 39 raporu var bu islmlet bu sekiildemi oluyor yoksa normal bir sekilde heyetemi girecez sunu yapan bir musluman yokmu kafam allak bullak oldu

sultanbeyliyi bilemem ama;
kayseri devlet hastanesinde engelli raporu veren yer ayrı bir bina içerisinde.engelli raporu olsun ötv den yararlanmak için rapor olsun yada vergi indiriminden yararlanmak için rapor olsun hepsi buradan alınıyor.
kısacası hastaneye varıp ötv indiriminden faydalanmak için rapor alacam deyip başvuru yapıyorsun.
6-7 doktora muayene olduktan sonra raporu alırsın.
bu arada rapor oranından daha önemli olan sol ayağındaki problemin aracı kullanmaya engel olmasıdır.(yani debriyaja basabiliyor mu ?)

Opere sol patella kirigi, sol femur proksimal ve diafizel femur şaft kirigi, sol alt ekstremitede 3cm kisalik sol diz 0-20 derece fleksiyon var hareketler agrili daha once aldigim rapor bunlar yazili babamin sol ayaginda hareket var debraja basar ama uzun sureli trafikte sıkınti olur agri variz yapiyo ayak zorlamada

Ehliyet için o rapor geçerli olur ama araç alımı için Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den özürlü sağlık kurlu raporu alınması şart. Bence kesinlikle özürlü sağlık kurulu raporu alın. İki nüsha çoğalttığınızda hem araç alımı hem de ehliyet değişikliği için kullanabilirsiniz.

Not: Unutmayın, raporda spş bacakta/ayakta kısıtlılık olduğu tanı olarak belirtilmeli ve "otomatik vitesli araç kullanır, h sınıfı sürücü belgesi alır" ibaresi olmalı. Böyle olursa alınacak aracı siz dahil herkes kullanabilir ve babanız da otomatik vitese sahip tüm araçları sürebilir

Üst Alt