Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyet kalkıyor mu?

metinisa

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Ehliyetlerin değiştirilmesi ile ilgili haberlerde H sınıfı ehliyetin kaldırılacağı yazıyor. Yerine hangi sınıf ehliyet verecekler bilen var mı?

Hazırlanan yönetmelik tasarısına dair bilgisi olan var mı?

Avrupaya özeniyorlar avrupada nasılsa bizdede öyle olacak gibime geliyor . Yurt dışında nedir durum acaba .

Yeni Ehliyetlerin verilmesi..

> Arkadaşlar bazı gazete ve internet sitelerinde yer alan haberlerde ehliyetlerin basılmakta olduğu basımları btince adreslere gönderileceği haberi üzerine, BİMER aracılığıyla haberde bahsedilen konuları sordum. Emniyet Genel Müdürlüğü Traffik uygulama ve denetleme daire başkanlığından verileb cevap aşağıdadır. hepinizin bilgisine sunarım....

Sayın .......... ................... 06.11.2013 tarih ve 909006 sayılı bimer başvurunuz incelenmiştir.

Yeni tip sürücüleri, uluslararası geçerliliği, geçerlilik süreleri ve sağlık durumundaki değişiklikler nedeniyle sürücülerin belirli aralıklarla sağlık kontrolünden geçirilmesi yönündeki çalışmalar devam etmektedir. 6495 sayılı "Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" ile 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun bazı maddelerinde değişiklik yapılmıştır. Söz konusu değişiklik ile mevcut sürücü belgelerinin Avrupa Birliği normlarına uygun olarak basılacak olan sürücü belgesiyle değiştirilmesi işlemi için geçerli olmak üzere sürücü belgesi yenileme ücreti indirimli 15.00 TL olarak belirlenmiştir.

Ayrıca yeni tip sürücü belgelerinin düzenlenmesine 2014 yılı yaz aylarında başlanması planlanmakta olup, sürücü belgesi değişikliği için herhangi bir trafik tescil kuruluşuna müracaat edilebilecektir. Yapılacak olan değişiklikle sürücü belgeleri ile yurt dışında da araç kullanılması hedeflenmektedir.

Trafik Uygulama ve Denetleme Dairesi Başkanlığı

İyi günler dileriz.

(22238)
-----------------------------------------------------
Trafik Uygulama ve Denetleme Daire Baskanligi

Emniyet Genel Müdürlüğü Kurumsal E-Posta Servisi

Bu demek oluyor ki daha önceden normal sürücü belgesi olan kişilerei yeni ehliyet verilirken yeniden rapor aldırılması yoluna gidilmeyecek ancak geçerlilik süresi dolduktan sonra yapılcak yenilemelerde Sağlık Raporu alınacak anlamındadır. şahsım adına bi 10 yıl daha normal araç kullanabileceğim.

H sınıfı ehliyet kalkmıyor ben daha yeni hak ettim önceden B sınıfı ehliyetim vardı.Emniyet müd. sürücü kursuna gidip tekrardan dosya açtırıp kurslaraına ve imtihanlarına gireceksiniz diyor bana tuhaf geldi bu konuda bir bilgisi olan varsa yazara sevinirim.

Varmı bilgisi olan

Var mı ? bilgisi olan arkadaşlar

H sınıfı ehliyeti olanların yeniden sürücü kursuna yazılması bence mümkün değil. Mutlaka bir ara çözüm bulunacaktır ve H sınıfı sürücü belgesi olanlara mevzuata göre yeni bir ehliyet verilecektir.

ehliyetimi h cevirteli daha 7 ay oldu. Yeniden aynı süreci yaşamaya kalbim dayanmaz:)
o ehliyetin raporunu cıkartıncaya kadar canım cıktı. dr un biri hiçbişeyin yok dedi. Diğeri hiçbir şekilde araç kullanamazsın dedi. En son veren dr ben yazarım ama oranın%90 altında olduğundan arac alamazsın dedi. kimse bişey bilmiyor anlayacağınız.

Tşekkür ederim Genel Yayın Yönetmenim

B sınıfı ehliyeti olup H sınıfı ehliyet almak isteyen durumuna uygun "H sınıfı ehliyet alabilir" raporu olan hiçbir kursa gitmeden Trafik Şubesinden ehliyetinin sınıfını değiştirebilir. Bu konuda hiçbir engel yok yeter ki raporu alın.
Yeni dönem de işler değişecek gibi gözüküyor..... H sınıf yerine hangi sınıf ehliyet vereceklerini açıklamadılar. Mutlaka bizim için B grubu içinde bir sınıfa dahil ederler. Yeni ehliyetlerde artık 5 yıllık kullanım süresi olacak. Gerekli gördüklerinde her yenilemede yeniden sağlık raporu isteyebilecekler. Sorun da burada bence. Hangi sınıf verecekleri ve yenilemelerde nasıl uygulama olacağı konusunda açık bir bilgi yok.

metinisa;

herkes farklı farklı yazıo abi yaaa bazıları gene diyor b den h'a geçmek için sürücü kursuna kayıt direksıyn sınavı felan kesın bilgi hangisi

1998 yılında almış olduğum b sınıfı ehliyetimi 2011 yılı haziran ayında h sınıfına çevirerek engelli aracı aldım ozamanki prosedür gereği devlet hastahanesinden ne tür araç kullana bileceğimi açıklayan ve h sınıfı sürücü belgesi alabir açıklaması yer alan yeni rapor alarak tekrardan sürücü kursuna yazıldım direksiyon sınavına ( ehliyetim olduğu için trafik ve ilk yardım sınavlarından geçmiş sayılarak ) girerek (engelliler motor dersinden muhaftır) b sınıfı olan ehliyetimi h sınıfı ehliyet aldım

2014 değişecek sistemde -H-sınıfı ehliyet kaldırılıyor mu?

takip ettiğim kadarı ile nisan 2014 tarihi itibari ile ehliyet alma ve değiştirme sistemi değişiyor gibi görünüyor.ancak göremediğim h sınıfı ehliyetindeki ne olduğudur.daha doğrusu h sınıfı ile ilgili hiç bir ibare göremedim.yoksa h sınıfını değitirip başka bir ehliyetmi oluyor?
konu ile ilgili paylaşım ve bilgilerimizi paylaşalım arkadaşlar.

Henüz bu konuda net bir bilgi ortaya çıkmış değil bildiğim kadarıyla

Üst Alt