Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyet için son aşamada Emniyet'te sorun çıkardılar!?

Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar, h sınıfı ehliyet almak için tüm işlemleri tamamladım.sürücü kursu,sınav,rapor vs.dosyamla beraber enson ehliyetimi alamakiçin
emniyete gittm.oradaki memur dosyamı inceledi ve eksiklik olduğunu söyledi.raporumda h sınıfı ehliyeti alabilir.özel tertibatlı araç kullanabilir
yazmasına rağmen ayrıyeten birde raporda (AYAK BEDALLI,OTOMOTİK VİTES,ELDEN KUMANDALI VS)araçta negibibir deyişiklik olacağı yazılacakmış.
böyle birşey varmı ne yapmam lazım.engel durumum sağ elde parmak eksikliği,parmaklarda bitişiklik ve sağ ayakta 2,5cm kısalık.engel derecesi%25
acil yardım.

Ehliyet aşamasında sadece H sınıfı özel tertibat araç kullanabilir, ibaresi yeterlidir. buraya kadar sıkıntı yok fakat, emniyetin istediği nokta ise araç alırken alman gereken raporla ilgili bir ibaredir. Bunu istemesi saçma bence, Ayak pedallı otomotık vites elden kumandalı ibaresi , aracı satın alırken gereken bir rapordur. istememesi gerekiyor.

evet istemesi normal.çünkü özel tertibatlı araç kullanabilir diye rapor veren doktorun nasıl bir tertibatla kullanacağınıda belirtmesi lazım.

Bulunduğun emniyetin ehliyetten sorumlu başkomserine veya daha yetkili bir başkomsere git durumunu izah et bu raporun alınması çok zahmetli düzelttirilmesinin falan çok zor olduğunu söyle. Yardımcı olacaklardır. Yoksa işin memurlara kalırsa memurlar hiç bir şey bilmiyorlar. Aynı yoldan bende geçtim son aşamada evrakları teslim ettiğim memur yürü bakıyım deyip bide o muayene etti :) Zorlarsan ikna edebilrsin çünkü istedikleri şeyin hiç bir kanuni tarafı yok. Haksızlar...

Kesinlikle yok böyle bir şey! Oradaki memur kendi kafasına göre uydurmuş. "Özel donanım" ibaresi her şeyi kapsar. Müdürüne çıkın...

arkadaşlar
ehliyet alırken sormasalarda arabayı tescil ettirirken yine soracaklar.nasıl bir tertibatla arabayı kullanacağını doktorun yazması lazım.yoksa kim karar verecek .özel tertibatın nasıl olacağına kim karar verecek peki?

Özel tertibat yazıyorsa yeterlidir araç alırkende bu böyledir herkes kafasına göre uydurması o memurları işgüzarlığı ehliyette özel tertibat yazıyorsa kendi engeline göre teribat yaptırabilirsin engelin herneyse ...

teşekkürler bülent bey bende önce müdüre çıcağım olmazsa yazılı cevap mı istesemmi diyorum.çok ısrar ettim ama memur bana gidip doktorları
ikna etmemi söylüyor.

arkadaşlar herkese teşekkür ederim görüşlerinizi okudum gelişmeleri ve başımdan geçenleri paylaşmaya devam edeceğim.

yok krdesımmm ben aldımm tertıbat lı yazması yeterlıı sadece o polısınn luzumsuzluguu

zatenn arac alırkenn tertıbat seklını yazması dogru ama ehlıyette sadece tertıbat yeterr

Yahu işte böyle mallar çalışıyor bu memlekette memur olarak ulan asıl engelli ordaki polis memuru işte....

ama suda war oranım %25 e arac ehlıyet weryolrmıı

ibrahim bey çok doğru söylüyorsunuz fakat onlar kendileri herşeyi biliyormuş gibi görüyorlar.
bazı arkadaşlar yazarken biraz daha kanunlara bakarak yazsınlar.arabayı kendisi kullanan için engel derecesinin önemi yok.
yanlız memur beyimiz bana sağlık kurulu yönetmeliği yazısı verdi.o yazıyı yüz kez okudum ama memurun bana söylediği
anlamı çıkaramadım.yazıda kurulun rapora yazması gerekeni söylüyor ve ancak diye devam eden yazıda engel durumu
ağır olanlar için uzman doktorların bunu belirtmesini istiyor.bizim durumumuzda olanlar için bence böyle birşey olmaması
lazım.memur burda işimizi yokuşa sürmekten başka birşey yapmıyor.sağlık kurulu yönetmeliği şu an yok ama sonra bunuda
FORMA YAZACAĞIM.sizde varsa ona göre bana yön verirseniz sevinirim.

Kardeşim sen salla o memuru direk üstüne ulaşmaya çalış amirine felan yada yaz emg ye bir mail al cevabını götür sok o memurun gözüne bu memurlar o maaşları hak mı ediyorlar şimdi işe gidip orda durmayla öyle sanıyorlar herhalde bunca insanın vergileri ile alınan o maaşta ne haklar var bu helal mi oluyor haram mı işte bunlar kendilerini sağlıklı görüyorlar vay memleketin haline benim engelli kardeşimde iş ister sınav kazanır bir nitelik koyarlar sanırsın profösör istiyorlar ama böyle gereksizlere bu tip uygulamalar yok yazık çok yazık oraya engelli bir danışman koyun daha faydalı olur en azından yasaları takip ediyor gelen engellilerin haklarını biliyor bunun yanında tabiki diğer yasaları biliyor bunlar polis olunca sanıyor ki tamam akşama kadar oturcaz halbuki hergeçen gün yasalar mevzuatlarda değişiklikler söz konusu takip etmeleri gerekiyor görevleri yapmak zorundalar aslında bunlar hakkında görevi suistmalden suç duyurusunda bulunacaksın keneler ne olacak....

Bio doğru söylüyor memurların bir şeyden haberi yok.Aynı şey benimde başıma geldi Trafik müdürlüyüne sorunumla ilgili mail attım cevabı geldi çıktısını aldım memura gösterdim.Aldıyım cevap ha öylemiymiş dedi halletti.

Hiç fark etmez istanbul ankara hepsi olur hepsi devlet kuruluşu.

Ben hliyetimi emniyetten daha bugün aldım ve sadece özel tertibatlı araç yazıyor ekstradan bi bilgi istemediler.

arkadaşlar bende yenı ehlıyet ve arac aldım memur sacmalamış bılmıyordur zaten bır cok
memur bılmeden atıyor malesef sızın raporunuzdakı ıbaredekı h sınıfı ehlıyet alır demek
ehlıyetının alabılecegını gosterır ve emnıyet ıcın yeterlıde olan budur ozel donanım yazmasıda
butun tertıbat sıstemını kapsar ve kanunda yer alan maddenın bır cıktısını alın tekrar gıdıp gozune sokun
benı neden ugrastırıyorsun dıye. ayrıca sen ehlıyetını aldıktan sonra araba alacagın bayıı ehlıyetını ve raporunu ve
taktıracagın malıyeye gonderılıp orada ıslemlerın tamamlanıyo nasıl bır tertıbat takılacagını ne doktor ne emnıyet belırler
buna sız karar verırsınız

son zamanlarda hastenelerle emniyeti fazlaca çelişmeye başladı birbiriyle bir koordine problemi var zannımca

Muayene Eden Doktor Rapora Yazıyor Gözlüklü Otomatik Vitesli araç kullanabilir diye onuda aldığın ehliyetin üzerine yazıyorlar bende alırken aynı sorun çıkmıştı. şu anda ehliyetin üzerinde rapor da yazan yazı yer alıyor.

EGM ye mail atıp gelen cevabıda o memurun gözünün g... içine sokun adi mahlukatlar ne kadar düşüncesiz tembel laçka bir toplum olmaya yüz tuttuk yahu bir ton maaş alırlar ellerine gelen yeni yasaları takip etmezler onların aldığı paranın helalliği nerede kaldı bütün kadrolara engellileri yerleştirseler inanın bunlardan daha çok hem vatandaşa hem devlete fayda sağlarlar...

Üst Alt