Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyet için ille de yeni rapor gerekliymiş?

salih1453salih

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar h sınıfı ehliyet almak için hastaneye sordum yeniden rapor için heyete girmem gerektiğini
eski rapora ekleme yapılmadığını söylediler

Ehliyet için heyete girmen lazım heyet içinde 200 tl istiyorlar yinede bir araştır derim

heyete meyete girme kardeşim ben öyle bir yanlışlık yaptım şimdi rapor arkasında koşuyorum
aile hekimine git aile hekimin hastalına göre seni sevk etsin sende bir devlet hastanesinden randevu al saati geldiği zaman doktora git doktor alabilir raporu verirse onunla kursa kayıt ol para marada almıyorlar haberin olsun

ben raporu aldığım hastaneye gittim ordaki aile hekimine yönlendirdiler o da ekleme yapılmadığını yeniden rapor için başvuru olacağını söyledi o muayene edecekmiş

Yeniden yazıyorum aile hekimine git ordan hastaneye git ama sağlık kuruluna girme

salih1453salih

önce devlet hastanesine git sağlık kurumuna.
deki ben b.engelli (b sınıf engelli) ehliyeti almak istiyorum de.
sağlık kurulu senin rapor tarihinin sürecine bakar şayet uzun süre geçtiyse yeniden sokmak isteyebilir. süre kısa ise ben en son sorduğumda 100 tl dediler ama 200 tl diyende var demekki her hastane farklı istiyor bu üçreti verip gereken kontroller ardından sana kod verelek o kod üzerinden ehliyet alabilirsin.

sedatgedik

o kadar çabuk vermiyorlar işte o kodu seni arıyorlar sağlık müdürlüğüne gidiyorsun tekrar muayene ediyorlar tekrar hastaneye sevk ediyorlar eyer ötv indirimi almıyacaksan sağlık kuruluna gitme direk doktora git zaten o veriyor ve geçerli oluyor parada vermiyorsun hee illa ötv indirimi alacaksan bişi diyemem ozamanda şöyle bir yol izle ehliyetini al ondan sonra ötv indirimi için başvuru yapın ben en son bimere şikayet ettim bakalım nolcak
www.turkiye.gov.tr tarafından BİMER tarafına 02.8.2016 11:47:45 tarihinde sevk edilmiştir.
BİMER tarafından SAĞLIK BAKANLIĞI tarafına 06.8.2016 11:00:17 tarihinde sevk edilmiştir.
SAĞLIK BAKANLIĞI tarafından İSTANBUL VALİLİĞİ tarafına 15.8.2016 11:47:22 tarihinde sevk edilmiştir.
İSTANBUL VALİLİĞİ tarafından İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ tarafına 26.8.2016 15:12:10 tarihinde sevk edilmiştir.
İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ tarafından KAMU YATAKLI TEDAVİ KURUMLARI İŞLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ tarafına 31.8.2016 15:29:57 tarihinde sevk edilmiştir

<<SNITCI>>
yanlız şöyle bir durum var daha önce ehliyeti olan kişiler hali hazırda sürücüdür ve zaten o sevk kağıdında sürücü olur kısmı boş bırakılır sevkte tertibatlı araç kullanımı için sağlık müdürlüğü sağlık kuruluna sevki mümkündür diye yazar yani sizi h sınıfı yani yeni b sınıfı ile değiştirmek için yönlendirir. Ve sağlık kurulundan gelen kağıtla ehliyetiniz varsa daha önceden biometrik foto çektirip halk bankası ve ödeme alan bir iki bankadan birine 15 tl yatırıp emniyete evrağı fotoyu eski ehliyetinizi verdiğiniz zaman 3 gün sonra ehliyet evinize postalanıyor. Ehliyeti olana kurs zorunluluğu yok.

sedatgedik
müfredat devreye girmeden bir gün önce bile aldıysanız raporu aile hekimine gideceksiniz yeni yasa bu yönde yani herkes aile hekiminden sevk ile ehliyet alacak yeni ehliyet prosedürü de değişti. eski raporlar geçmiyor artık. Birde bu ehliyet sevki ile gittiğim Kartal Lütfü Kırdar Hastanesi benden ehliyet işlemleri için para almadı ötv indirimi için gidildiği zaman heyyete gireceksiniz o zaman 200 tl para alıyorlar ondan kaçış yok ama ehliyet için giderseniz para almayan yerlerde var iyi araştırın.

BLACKSAGAT

peki bir şey sorucam il sağlık müdürlüğüne sadece ötvden yararlanırsan gideceksin dimi normal yeniden ehliyet alırsan ozaman sadece doktorun verdiği rapor geçerli öğle değilmi

Valla ne yalan söyleyeyim bende 102 78 birde 2 tekerli motor süremez kodlu evrağı aldım ama manuel vitesli arabamı satmadigim için ehliyeti degistirmedim acaba ehliyet değişmeden ötv indirimi alınıyor mu benimde merak ettiğim konu bu yani alınıyorsa riske girmeden yani e sınıfı ehliyetimi src1 ve src3 umu psikoteknigimi riske atmadan denemek isterdim

Ben otvye başvurmadan önce ehliyet alabilir kağıdını aldım onda sıkıntı yok

tamam ozaman sorun yok önce ehliyet alırız sonra ötv indirimi
ehliyetin varsa zaten ötv indirimi veriyorlar onda sorun yok

Acil bana yardımcı olun 2015 Kasım ayinda h sinifi ehliyet alir otomatik vitesli arac kullanir raporum aldim ve ilk kez ehliyet sınavına girdim simdi bn bu raporla ehliyet almaz miyim ne yapamam lazim yeniden bastan mi yapmam gerek ama yeni heyet raporu cikarmak yasakta deniyor cunku bnm raporum surekli lutfen bi yol gosterin bana acil :(

Ben de eylül 2015 te h sınıfı ehliyet alır.Özel tertibatlı araba kullanır raporu aldım.Şubat 2016 da bu raporla kursa kaydoldum.Eylül 2016 da sınavları tamamlayıp sertifikamı aldım.Emniyete gidince yeni rapor çıkarman gerek dediler.Gittim 15 günde yeni rapor çıkardım.Dün raporu tekrar emniyete götürdüm ve işlemler tamamlandı geçici sertifikamı aldım.Yani işlemlere yeniden başlama yeni bir rapor çıkar.

Üst Alt