Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyet için bir türlü sağlık raporu alamıyorum!?

ozkancan

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
7
H sınıfı ehliyet ve Özel donanımlı otomobil kullanmak için 2 tane devlet hastahanesine başvurdum ikisindende olumsuz yanıt aldım :( bana quadripleji diye bir teşhis koyuyorlar ve H sınıfı ehliyet alamazsın, özel donanımlı otomobil kullanamazsın diyorlar. evet sağ elim ve sağ ayağımı kullanma oranım %30, sol elim ve sol ayağımı kullanma oranım ise %85 ve ben normal vitesli bi arabayı bile kullanabiliyorum sadece sağ elim zayıf olduğu için vites atmakta zorlanıyorum, o yüzden özel donanımlı kullanmak istiyorum ama bi türlü olumlu rapor alamıyorum :( ne yapmam gerekiyor lütfen bana yardımcı olurmusunuz?

Avrupa ve Amerika'da, iki kolu ve bacağı olmayanlar dahi sürücü olabiliyorken, ülkemizde teknolojik geliişmelerin hiçe sayılıp birçok arkadaşımızın sürücü yapılmaması ve sürücü olanların da mevzuattaki saçmalıklar yüzünden otomobil kullanamaması akılalmaz bir saçmalık.

Özürlü müyüm? Değil miyim?

Merhabalar,

Ben 34 yaşında fiziksel engelli biriyim (yani özürlü),
yaklaşık 1 yıl önce İskenderun devlet hastahanesine (H sınıfı ehliyet ve Özel donanımlı Otomobil kullanabilmek) rapor almak için başvurdum. Oradaki Doktorlarımız beni muayene dahi etmeden sen araç kullanamazsın dediler ve kendi bulgularını yazdılar (Hekimdir onun işidir) bulguları doğru ya da yanlış saygım var. Sonra heyet günü geldi heyet odasına girdim ve anında tamam çık sen dediler. Rapor olumsuz (Ehliyet alamaz, Araç kullanamaz) dediler.

Özürlülüğümü size anlatabildiğim kadarı ile tarif edim,
sol ayak kullanım : %90
sağ ayak kullanım : %30
sağ kol kullanım : %35
sol kol kullanım : %90,
ve sırtımda küçük oranda skalyoz mevcut,
yani vücudumun sol tarafını kullanabiliyorum, sağ tarafıda çok az kullanabiliyorum, ve koltuk deynekleri yardımı ile yürüyebiliyorum, tüm fiziksel ihtiyaçlarımı kendim karşılayabiliyorum, normal bir aracı bile kullanabiliyorum....

bende daha sonra bize yakın olan Dörtyol devlet hastanesine gittim orada da noroloji doktorumuz kullanamazsın dedi, %80 oranında sakatlık raporu verdiler,
bende dedimki o zaman ben araç kullanamıyorum %90 rapor verin yakınım kullansın, olmaz sen %90 değilsin dediler haklı olarak, o zaman sakat olmayanlar gibi normal ehliyet alim dedim o da olmaz dediler..

1. Özel Donamlı Araç alamıyorum çünkü araç kullanamayacak kadar sakatım
2. Ben özürlü indirimiyle araç alim yakınım kullansın biryere rahat gidim, o da olmaz o kadarda sakat değilim.
3. O zaman 1 ve 2 seçenek olmuyor, demekki normal vatandaşın aldığı gibi ötv indirimsiz alim kullanim, yoook o da olmaz çünkü sakatım.

Peki şimdi ben: Özürlümüyüm, Değilmiyim?

Kelimelerin tükendiği ve yerini küfürlerin aldığı bir an . .

Burada küfür edemeyeceğimize göre söylenecek bir söz yok maalesef Özkancan . .

Arkadaşlar bu sitede genelde bu tür raporları alamayan arkadaşları görüyorum. Ben izmirde yaşıyorum. İzmirde pek çok arkadaşa rapor aldık. Burdada sorunlar çıktı ama bi şekilde aşmayı başardık. Uğraşılırsa başarılı olacaklarına inanıyorum. Çünkü avrupada iki kolu olmayan dahi araç kullanabiliyorsa Türkiyede neden olmasın. Bazı hastaneler vermedimi başka hastaneden aldık. ama mutlaka aldık.

Küçük şehirlerde hastane seçme şansı olmadığından bir kere vermedilermi öyle kalıyor. Büyük şehirlerde hastane seçme şansımız olduğundan daha şanslıyız. Ben aynı hastane içinde bir doktorun verip diğerinin vermediğini gördüm. Rapor alırkende içerdeki çalışanlarla irtibat kurup almayı başardık.

Lütfen umudunuzu yitirmeyin.

Aslı Gibidir.

Selamlar, devlet hastahanesinden aldığım engelli raporunu, yine aynı devlet hastahanesinden 3 adet aslı gibidir nüshası aldım. otv indirimi için kullanmak istiyorum, vergi dairesi de trafik tescilde hastahanenin verdiği üzerinde dokturun kaşesi bulunan, sağlık kurulunun aslı gibidir damgası olan raporu kabul etmiyorlar.. noter onaylı olacak veya aslı olacak diyorlar. bu konuda bilgisi olan arkadaş var mı?

özürlü olduğunun farkına vardırmakmı lazım nedir ama hiç olmadı tanıdık doktor falanla halledilebilir

%90 üzeri olarak zorla hallettik :) Tabi bana "H sınıfı için" rapor vermiyorlar. Raporda bunu belirtmediler kullanım yerinde "ötv muafiyeti, engelli kimlik kartı, evde bakım" kısmı işaretli. normalde donanım olmaksızın aracı ben kullanabiliyorum ama, doktorlarımızdan iyi mi bileceğiz, onlar kullanamazsın diyorlar.

Başhekim imzalı Aslı Gibidir olmalı ya da noter onaylı nüsha olmalı. Bunun dışında sorun çıkartıyorlar genelde...

Üst Alt