Özürlü müyüm? Değil miyim?
Merhabalar,
Ben 34 yaşında fiziksel engelli biriyim (yani özürlü),
yaklaşık 1 yıl önce İskenderun devlet hastahanesine (H sınıfı ehliyet ve Özel donanımlı Otomobil kullanabilmek) rapor almak için başvurdum. Oradaki Doktorlarımız beni muayene dahi etmeden sen araç kullanamazsın dediler ve kendi bulgularını yazdılar (Hekimdir onun işidir) bulguları doğru ya da yanlış saygım var. Sonra heyet günü geldi heyet odasına girdim ve anında tamam çık sen dediler. Rapor olumsuz (Ehliyet alamaz, Araç kullanamaz) dediler.
Özürlülüğümü size anlatabildiğim kadarı ile tarif edim,
sol ayak kullanım : %90
sağ ayak kullanım : %30
sağ kol kullanım : %35
sol kol kullanım : %90,
ve sırtımda küçük oranda skalyoz mevcut,
yani vücudumun sol tarafını kullanabiliyorum, sağ tarafıda çok az kullanabiliyorum, ve koltuk deynekleri yardımı ile yürüyebiliyorum, tüm fiziksel ihtiyaçlarımı kendim karşılayabiliyorum, normal bir aracı bile kullanabiliyorum....
bende daha sonra bize yakın olan Dörtyol devlet hastanesine gittim orada da noroloji doktorumuz kullanamazsın dedi, %80 oranında sakatlık raporu verdiler,
bende dedimki o zaman ben araç kullanamıyorum %90 rapor verin yakınım kullansın, olmaz sen %90 değilsin dediler haklı olarak, o zaman sakat olmayanlar gibi normal ehliyet alim dedim o da olmaz dediler..
1. Özel Donamlı Araç alamıyorum çünkü araç kullanamayacak kadar sakatım
2. Ben özürlü indirimiyle araç alim yakınım kullansın biryere rahat gidim, o da olmaz o kadarda sakat değilim.
3. O zaman 1 ve 2 seçenek olmuyor, demekki normal vatandaşın aldığı gibi ötv indirimsiz alim kullanim, yoook o da olmaz çünkü sakatım.
Peki şimdi ben: Özürlümüyüm, Değilmiyim?