Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyet için alınan rapor ile ÖTV'siz araç da alınabilir mi?

efekt

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar benim bi sorum olacak. bi kaç kişi ile iletişim halindeyken söyle bir soru sordum ama cevaplar kişiye özel olduğu için tatmin olamadım. Raporda yazan: özel tertibatlı elden veya direksiyondan kumanda edilebilir şekilde gaz fren vites tertibatı olacak şekilde h sınıfı ehliyet alır raporu ile h sınıfı ehliyet alındığında, bu aynı raporla yurtiçi 2. el bi araç alınıp tertibat taktırılıp mtvden muaf olanamaz mı? sıfır araç alanlar özel tertibatlı yazsada h sınıfı ehliyet alır raporlarında. tekrar araç alablir raporu cıkartmışlar. sizce aynı raporla hem ehliyet hem araç halledilemezmi?

inş. kardeş peki bi sorum daha olcak bu raporun tekrar tekrar araç alırken kullanılablir mi? çünkü bi yakınım 3 kes araç değiştirdi ilk raporunun fotokopisi ile oldu herşey.

raporunuz sürekli ibareliyse ömür boyu kullanabilirsiniz.
raporunuzun aslını hiç bir yere vermeyin.araba alırken zaten noter onaylı suretiyle alabiliyorsunuz.ehliyet içinde rapor aslını ne sürücü kursuna, nede emniyete vermeyin.

Ehliyette özel tertibatlı otomobil yazması ne ifade eder?

merhaba arkadslar raporumda: ozeltertibatli direksiyondan veya elden kumandali gaz fren vites donanimi olan arac kullanacak sekilde h sinifi ehliyet alir yazili. ehliyetimde ise h sinifi ve kullandigi cihazlar kisminda ozel teribatli otomobil yaziyor. bu rapor ve ehliyet ile arc alip kullanabilir miyim?

teşekkür ederim verdiğin bilgiler için, şimdi anladığım kadarıyla bu rapor ve ehliyet araç almak için yeterli sıfır araba alımda da geçerlimidir acaba?

bide rapor olmayıp sadece ehliyet olsa idi bu h sınfı ehliyetli tertibat yazılı tabiki içinde bu belge ile 2. elde olsa araç alımında yeterli olur mu?

merhaba bende arac alimi icin bayi ile anlastim raporun foto. verdim vergi dairesine sormak istediler uygunmu diye raporda saglik kurulu raporu yazan baslik kisminda ozurlu ibaresi eksikmis demisler. ama raporda h sinifi alir yaziyor ozel tertibatli arac kullanacak yaziyor kisaca ehlyetimde de ozel tertibatli otomobil yaziyor. ama engel orani yazmiyor. polikinik gorusleri ve karar kisminda da dedigim ibare yaziyor. ben vergi dairesine gittm danisma beni sicil islemleri ile gorus dediler. sira bekledikten sonra hocam ben h sinifi ehliyetimi aldim bu raporla oto. alabilirmiyim dedim. inceledi ordaki memur sen bu raporla ozel tertibatli olmasi sartiyla otv ve mtvden muaf arac alabilirsin dedi. gittim bayiye soyledim. kizdimda kime sordunuz bana boyle dediler dedim. simdi basimdan geceni yazdim rapor basliginda iki ayri uygulamami var. vergi dairesindeki memur bana sorun yok dedi. yarin tertibatciyla bayiye gitcem aparati yaptirmak icin.ben bu raporla bu araci alip kullanabilirmiyim kredi onaylandi arac icin.vergi dairesi bi sikinti ya sebep olur mu acaba.

Raporda Özürlü sağlık raporu yazmaması ÖTV indirimiyle araç almaya engel olur mu?

merhaba arkadaşlar bende arac alimi icin ÖTV MUAVİYETİ İLE İLGİLİ öğrenmem gereken bi kaç soru var? bir oto bayi ile anlaştım sayılır. oto bayi raporun foto kopsini vergi dairesine kontrol için bi personeli ile göndermiş, uygunmu diye raporda saglik kurulu raporu yazan baslik kisminda ozurlu ibaresi eksikmis demisler. ama raporda h ehliyet alır ve raporun karar kısmında ozeltertibatli direksiyondan veya elden kumandali gaz fren vites donanimi olan arac kullanacak sekilde h sinifi ehliyet alir yazili.

ehliyetimde ise h sinifi ve kullandigi cihazlar kisminda ozel teribatli otomobil yaziyor. ama engel orani yazmiyor. polikinik gorusleri ve karar kisminda da dedigim ibare yaziyor.

bende bana böyle dedikleri için vergi dairesine kendim gittim danisma beni sicil islemleri ile gorus dediler. sira bekledikten sonra hocam ben h sinifi ehliyetimi aldim bu raporla oto. alabilirmiyim dedim. inceledi ordaki memur sen bu raporla ozel tertibatli olmasi sartiyla otv ve mtvden muaf arac alabilirsin dedi. gittim bayiye soyledim. kizdim da kime sordunuz bana boyle dediler dedim.

simdi basimdan geceni yazdim rapor basliginda iki ayri uygulamami var. vergi dairesindeki memur bana sorun yok dedi. tertibatci ile anlaştım oda rapor bizim istediğimz gibi sıkıntı çıkmaz bana göre dedi vergi dairesi karar kısmına ve makine muhendislerinin onayladığı kısma ve ehliyete bakar dedi.

sizinden başınızdan böyle bi konu geçtimi ben bu raporla bu araci alip kullanabilirmiyim kredi onaylandi arac icin.vergi dairesi bi sikinti ya sebep olur mu acaba.

Bende 15 gün oluyor yeni bir araç aldım szin gibi raporumu vergi dairesine gösterdim. Onlarda raporda 3 tane alan baktıklarını söyediler bunlardan 1. Rapor oranı,2-sürekli olup olmadığı,3-h sınıfı ehliyet alır özel tertibatlı araç kullanablir ibaresi olması gerektiği şeklinde bilgi verildi bizdeki raporda ise sürekli ibaresini işaretlememişler tek bu işaret için yeniden rapor çıkartmak zorunda kaldım. Hastaneye kardeşim yönetmeliğe göre boş geçilmemesi gereken yerleri boş geçmişsiniz dedimsede anlatamadık yeniden heyet yeniden rapor almak zorunda kaldım işinizi sağlam yapın ileri de sıkıntı yaratmasın derim.

rapor oranı yazmıyor, sürekli değil kontrollu 2 yıl sonra, ve yukarda yazdığım engelimin karar kısmı yazıyor. vergi dairesindeki memur kontrol etti bilmiyorum inş. işi bilen biridir. ona istinaden bugun tertibat için proje çizdiriyorum yarın proje çıkar. çarşamba da noter ve vergi dairesi olayı var.

kardeşim senin zor duruma düşmeni istemem işini sağlam yap ne olur olmaz sende ötv istiye bilirler zor durumda kalırsın. hayallerin yıkılır ama hayırlısı bakalım inş. zorun çıkmaz diyelim

Vergi dairesi olur vermişse bir sorun çıkmayacaktır..?

Elimdeki raporu beş yıl sonra araç almak için de kullanabilecek miyim?

merhaba arkadaşlar, özel tertibatlı araç kullanır raporumdaki sürekli kısmı işaretlenmiş. bu raporla her beş yılda araç yenileme şansına eriştim mi? yoksa 5 yıl sonra bi araç almaya kalktığımda yeniden araç alabilmek için hastane yollarınımı aşındıracam merak ediyorum.

elinizdeki SÜREKLİ ibareli raporu ömür boyu kullanabilirsiniz.yeterki raporun aslını kaybetmeyin ,hiç bir yere vermeyin

merhaaba tekrar, evet kardeş raporda sorun çıktı. vergi dairesi raporu kabul etmedi. özürlü ibaresi olacak dedi. gittim rapora itiraz ettim. özürlü sağlık kurulu raporunu aldım. özür oranı yazılı 72 olmuş oranım. kullanım amacı kısımda özel tertibatlı direksiyondan veya elden kumandalı gaz, freni vites donanımlı olan) araç kullanır. yazılı. rapor sürekli

maalesef iptal ettik aracı... hayırlısı ne diyim. tekrar uğraşmaya gönlüm el vermiyor ama bakalım hayırlısı.

Üst Alt