Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyet için aldığım raporda bir sıkıntı var mı?

vahe

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
(Hehliyeti ve özle tertibatlı – otomatik vites araç kullanabilir) başvurumunneticesi;

Konulan Teşhis: POLİO SEKELİ SAĞ ALT EKSTREMİTE + SAĞ TRAVMA SEKELİ GÖRME KAYBI (SAĞ GÖZ 2/10’ UN ALTINDA +SOL GÖZ NORMAL.

Fizik Doktoru:polio sekeliayağa kalkabiliyor eğim yükselti ve basamaklarda zorluk çekiyor. Tablo4.1_______________%20

Göz doktoru : Oranbelirmemiş.

Kişinin EngellikOranı: %20
RaporunGeçerlilik süresi: 1Yıl

Açıklama:Monokülerehliyet ile yılda bir kez göz muayenesi kaydı ile H ehliyeti alabilir. Özeltertibatlı ve otomatik vitesli araç kullanabilir.
Kanaatlerimve süreç:

Tablo 4.1 göre Fizik doktorunun oranvermesi yanlış olması.
Şimdiye kadar aldığım raporlarda sağgözümün görme kaybına tam denilmiştir. 1 metre önümdeki parmakları sayamam.önce önemsemedim sadece oran verilmediği için hastaneye raporun asıllarınıgönderdim gözüm için oran belirtilerek raporun yenilenmesi talebinde bulundum.
Rapora; gözüm için verilen %20 oraneklenerek gönderildi. Ve :(((( Engellik oranı : % 36 oldu.

Benimsorum sizlere şudur bana yardımcı olursanız sevinirim.

1-Engelliliğim sürekli olmasına rağmen neden 1 yıl süre olmuştur?
2-Buverilen rapor H ehliyeti için midir? Yoksa istediğim zaman engellilik raporuiçin heyete başvuru yapabilir miyim? Çünkü gözüme verilen oran düşük olduğukanaatindeyim. Doktor başvuru sırasında H ehliyeti alamazsınız bir gözünüzgörmediği için demişti bende monoküler ehliyet alabileceğimi söyledim bi süredışarıda bekletti ve sonra evrakımı bana verdi.Yukarıdaki teşhisi koymuş.:)) herhal normal ehliyet almamı istedi.:))
3.Yada1 yıl sonra sağlık raporu almak istersem sıfırdan süreci başlatabilir miyim?
4-Benimemekliliğime 3 yıl kaldı sürekli vergi indirimine sahibim bu rapor emekliliğimietkiler mi?
5-Eğeremekli olursam korkum kurumun ileri bir zamanda kontrole beni gönderirse %40 ulaşamamak , birde bende 4yıldır kronikleşmiş ürtiker var günlük 2 mg prednol (kortizon) almasamantihistaminiklerle bastıramıyorum. 30yıldır sigara kullandığım için galibaartık nefes darlığı yaşıyorum muayenemde astım başlangıcı söylenmişti ve midemikrobu var ilaç tedavisi uygulandı ama geçmedi kronik gastrit var burahatsızlıklarım rapor için değerlendirilebilir rahatsızlıklar mıdır? Hepinize şimdiden teşekkürler.

selam aldığınız rapor h sınıfı özel tertibatlı rapordur ötv indirimli araç alabilirsiniz bazı rahatsızlıklar sürekli yazılmıyor kontrollü olabiliyor gözünüzdeki rahatsızlığınıza karar verilemediği için sürekli yazılmamış.bu rapor h sınıfı ehliyet içindir normalde emekliliğinize yansımaz ama şu anki en son alınan raporlar sisteme kayıt oluyor karşınıza çıksa bile itiraz edebilirsiniz

1. Bilmem, bence göz doktorunun salaklığınından dolayı 1 yıl demişler ders çalışıp san dönecek, o göz doktoru:
2. H engelli ehliyet raporu doğru...
tek göz görmeyen ehliyet alır ancak engeliniz ortopedik olduğu için göz dahil edilmemiş(edilmesi gerekiyordu)..
3. evet... göz ekletin mutlaka,
4. etkilemez, ehliyet raporu başkadır..
5. Cevapsız...

http://www.engelliler.biz/forum/sag...ve-otv-siz-arac-alimi-basurumun-neticesi.html

Üst Alt