Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyet almak için rapor oranında bir alt sınır var mı?

hacersaynak

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
H sınıfı ehliyet almak için rapor oranı kaç olmalıdır arkadaşlar... :)

Bülent bey nasıl raporla alakası yok açıklarmsınız.
ben tortikolis ortopedik engelliyim ben H sınıfı ehliyet alabilirmiyim.?

ortapedık engellı ısenız oran onemlıdegıll

ama elimde ve ayaımda birşey yok h sınıfı alabilirmiyim peki.

Sayın yetkili bir sorum olacak.
Ben Uşak devlet hastanesine h sınıfı rapor için başvurdum ve beni, hakkında karar verilebilmesi için üniversite hastanesine sevki uygundur yazılı bir raporla üniversite hastanesine yolladılar.
Afyon kocatepe üniversite hastanesinden, h sınıfı sürücü belgesi uygundur raporu aldım. Uşakta bir sürücü kursuna kayıt oldum ve sınavları geçtim. Şimdi dosyamı bekliyorum. Ancak, emniyetin sitesinde, sağlık raporu, mutlaka sürücü belgesinin alınacak olduğu ilden alınmalıdır diyor.
Böyle bir şey var mı?
Yani bulunduğumuz ildeki hastane üniversite hastanesine sevk ediyor. Bulunduğumuz ilde üniversite hastanesi yok.
Başka ile gidiyoruz alıyoruz. Bulunduğumuz ilde sürücü kursunu tamamlıyoruz, Bu sefer bulunduğumuz ildeki emniyet raporu kabul etmiyor.
Nedir durum?

Öyle değişik bir işleyiş var ki bazı şehirlerde H sınıfı ehliyet çok zor alınırken bazı şehirlerde hiç bir zorluk yaşamadan alınıyor. Bu nedenle hastaneye gidip denemenizde fayda var .

H sınıfı ehliyet almak için,rapor oranı yüzdesinde herhangi bir alt sınır bulunmamaktadır.(18.04.2015 tarih ve 29330 sayılı resmi gazete-sayfa 27) sevgili oturan boğa kardeşimin affına sığınıyorum.

Üst Alt