Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyet almak için ne yapmayalıyım?

Inhaber

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
H sınıfı ehliyet almak için ne yapmalıyım?

Arkadaşlar merhaba, %77 ağır engelli raporum var. Raporumda ehliyetle ilgili herhangi bir ibare yok.
H sınıfı ehliyet almak istiyorum.
Sorum şu: Tekrar heyete girip rapor almam mı gerekiyor. Yoksa bu rapora h sınıfı ehliyet alabilir diye yazdırabilir miyim. Yada ne yapmalıyım.
Lütfen bilen arkadaşlar yazsın. Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:
durumda yenilemeniz lazım gelir

yani tekrardan heyete mi girmeliyim? o halde eski rapor geçeliliğini yitiriyor mu?

Dereceli rapor ile ehliyet için gereken rapor birbirinden farklıdır. Sağlık kuruluna gittiğinizde dereceli raporunuzun olduğunu söyleyin ve h sınıfı ehliyet almak için rapor istiyorum diyin. Sizi ona göre doktorlara yönlendirecekler dereceli raporunuz geçerliliğini devam ettirecektir.

Heyete tekrar girmen lazım ve ordaki doktorlara bunu belirtmelisin.. Sağlık kurulundaki sekretere de bildir ben doktora bildirdim sekretere bildirmedim çok büyük sıkıntılar yaşadım :)

* Tamamen doktora bağlıdır bu durum.

arkadaşlar anlamadığım şu, birkan01'in dediği gibi dereceli rapor ile h ehliyet raporu farklı olması lazım. Öylesyse heyete giriyor olabilirsin ama engel dereceni bir daha mı belirliyorlar işte burasını anlamadım. (kaldı ki böyle olmaması lazım, sadece h ehliyet alabilir ya da alamaz ona bakmaları lazım)
Naftalinkokusu senin engelli raporun varmıydı öncesinde ve derecesi kaçtı, sonra girdiğinde kaç oldu?
Bu arada cevap yazan arkadaşlara teşekkürler.

Arkadaşım H sınıfı ehliyet için raporunda % oranı şart değil ancak araç kullanımına engel teşkil eden rahatsızlığın önemli böyle bir durumun varsa H sınıfı ehliyet için tekrar rapor alman gerekir

Inhaber kardeş engeliniz nedir?

Engelinizi bilirsek başka yol daha gösteririz..

"Özel donanımlı araça kullanır, h sınıfı sürücü belgesi alır ibareli yeni bir rapor alman gerek. 2 nüsha halinde alacağın bu raporun biri ile sürücü belgesi, diğeri ile ötv-mtv istinalı araç alacaksın

Arkadaşlar öncelikle hepinize teşekkür ederim. Uzun uğraşlar sonunda raporu aldım.
Süreci şu şekilde özetleyebilirim:
Hastaneye gittim heyet raporu için başvurdum. Sonra 6 doktora ve ek olarak da fizik tedavi ve ortopedi polikliniklerine muayne oldum.
tüm bunlar 3 gün sürdü. 4. gün heyetin karşısına çıktım. Heyet de tekrar kontrollerini yaptı.
Ertesi gün, ''%29 engellidir, H sınıf ehliyet alabilir, gaz fren elden kumandalı araç kullanabilir'' ibareli rapordan 3 nüsha aldım.

Hayirli olsun. Ankaradan hangi hastaneden aldınız acaba.

Üst Alt