Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyet aldım. Araç alımına dair sorularım var..?

dursun karaca

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
b sınıfı ehliyetimi h sınıfı yaptım sadece direksiyon kursuna girecekmişim şimdi ben ilk araç alırken sadece ötv den mi faydalanacağım mtv den nasıl faydalanacağım kadv den faydalanacakmıyım aracı dışardan getirtebilirsem hangi yolu izleyeceğim birde biliyorsanız bayi hesaplaması nasıl oluyo mesela 65bin tl lik aracı biz nasıl alıyoryz şimdiden teşekkür ederim verebileceğiniz cevaplara

H sınıfı alır otomatik vitesli araç kullanır ibareli rapor mu aldınız? Yurt dışından getirirseniz 10 sene satamazsınız o yüzden pek avantajlı olmaz. Türkiye'den alırsanız %45 ötv indirimi uygulanır be 5 sene sonra istediğiniz kişiye satabilir ve yenisini alabilirsiniz. 65 binlik araç tahminen 44-46 arasına gelir :)

cevabına tşk ediyorum yalnız mtv yi her yıl ödüyormuyuz muafmı

evet h sınıfı rapor otomatik araç kullanabilir ibaresi var sade benmi kullanacağım aldığım aracı başkalarıda kullana bilirmi mesela oğlullarım b ehliyetleri var ve mtv den muafmı

Motorlu taşıt Vergi dairesine gidip durum bildiriyorsunuz. Ruhsat ve fotokopisi rapor ve fotokopisi ile gidiyorsunuz aslı gösterip fotokopisini veriyor işlem yaptırıyorsunuz. İşlem tamamlandığı an MTV.den de muafsınız.

dipnot: bir defaya mahsus MTV alıyorlar diye biliyorum.

Otomatik vitesli ama aparatı olursa ÖTV indirimi oluyor. Yüzde 40 üstünde olursanız talep edebilirsiniz. ÖTV nin yüzde 40 ından ve MTV den muafsınız. İkinci derece akrabalara kadar yakınlık derecesi olanlar kullanabilir aracınızı. Ama bence söylemeyin kimseye :)

arkadaşlar şunu eksik biliyoruz h sınıfı ehliyet alanın sağlık kurulu raporuna saatlık özür yüzdesi yazılmıyor aracı kendi sürecek burda anlaşalım ben devlet hastanesinden 2 sefer rapor aldım ikisindede özür yüzdesi yazmıyorlar sadece trafik kanununa istinaden h sınıfı ehliyet alabilir otomatik araç kullanabilir ibareleri var
eğer h sınıfı ehliyet için müracaat eden arkadaşımızın sağlık kurulu raporuna yüzde şu özürü diye yazılan varmı varsa devlet hastaneleri ayrı ayrı uygulama yapıyorlar ben polisekeli sol alt ekstremitede özürlüyüm bundan 3-4 yıl önce sol ayağı sakat olanlar ötv den faydalanamıyodu bana öle dediler şimdi tam bilgi sahibi bi arkadaş bilgilendirirse çok sevinirim konular
1- ötv den faydalanabilirmiyim
2-mtv den faydalanabilirmiyim
3-kdv-den faydalanabilirmiyim
4-70.bin tllik aracı kaça alabilirim
5-özürlü kartı ile nelerden faydalanabilirim bilgi verecek tüm arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum saygı ve sevgilerimle
6-Aldığım otomatik aracı kendi çocuklarımın b ehliyetleri var kullanabilirlermi

sn oturan boğa verdiğin cevaplar beni tatmin etti çok teşekkür ederim şimdi sıra araç almaya geldi ne önerirsin hangi yolu izlersem kazançlı çıkarım ehliyetimi pazartesi günü alıyorum ehliyete otomatik araç sürebilir ifadeside yazdıracağım özel donanımlı yazdırmayacağım çünkü sol ayağım poli

Ehliyete siz ne isterseniz onu yazmıyorlar, raporda ne yazıyorsa o yazılacak. Otomatik araç kullanır denilmişse otomatik vitesli araç, özel donanımlı araç kullanır denildiyse özel donanımlı araç yazarlar.

arkadaşlar çok özür dilerim tam olarak sol ayağı polio sekeli h sınıfı ehliyeti olan araç almak için tekrar yeni rapor alınacak deniliyor doğrumu
yoksam h sınıfı ehliyeti olan ötv siz araç alabilirmi

sırf h sınıfı ehliyetle indirimli araç alamassınız rahatsızlığınız ve oran yazması lazım maliye h sınıfından anlamaz raporda ne yazıyorsa ona göre indirim yapar indirimin trafikle alakası yok

Üst Alt