Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyet aldım, ama üzerinde hiç bir ibare yazılmadı..?

merhaba nasılsınz iyimsiinz Nesibe hanım allah sabır versin size gerçekten sabırlı biriymişsinz malüm ülkemizin hali bu. bendede %92 engel raporum var sürekli raporum olduğu halde işe başladım çalışmaya erken emeklilik için vergi indiriminden faydalanayım dedim 2 yıllık raporu kabul etmedi tekrar hastaneye gittim heyete rezillik diz boyuydu.. delirmemk elde değil .. hastanelere git ankarada h ehliyeti için hangi hastane rapor veriyor öğren bir bence o hastanelerdide dene bence öyle birşeyki bütün bilgisizler bir yerde toplanıyor ve onlara raslamışsın inş sorun olmaz senin için bundan sonra

ya engelliysen herşey engel işte örenkleri biziz önüme taş koymayan bir allahın kuluna rastlamadım neye başvurduysam

bakseh memura sen nasıl gezdirmiyormuş trafikte adamın aklını alırlar öyle boş beleş kişilere pabuç bırakmayın alın istediğiniz ehliyeti ve ona uygun aracla trafikte gezin kimse bişey diyemez..

devlet hastanesinden kurul raporu alacaksınız. Özel hastaneler o raporu veremez. Raporunuzda sadece ÖTV'den yararlanmak istiyorsanız "otomatik vites araç kullanabilir"; ehliyet de almak istiyorsanız "H" Sınıfı ehliyet alabilir ibaresi bulunacak. Kolay gelsin.

h sınıfı ehliyetiniz varmı? yoksa B mi?
yada rahatsızlığınaza özel rapor alıp ehliyeti alırken ilgili emneytte uygun ehliyet verildimi?
yada şöyle diyim bende skoyloz var ilk doktor sana ehliyet vöermezler dedi çaktım gittim emniiyetine ortapedi doktoruna hepsine sordum araç kullanmaya bı engelim olmadığı için B sınıfı ehliyetim var ve hatta gel yasın tutunca E bile yazaraım dedi ; emniyette bi dünya polisle konuştum ve eğer aracı kullanmak icin bi gerekli aksesuar gerekmediği sürece B sınıfı eğer oöel aksesuar gerekiyorsa H sınıfı ehliyet ve buna özel araç veriler gidin galeriye size özel aracı uydurup size teslim ederik rahat rahat geziyorsun.
he ceza işide ben hiç ehliyetsizkende geziyordum ama bi defe trafikten bi abi geldi bak şuan bişey olmz ama bi kaza yaparsan ilk ordan başlarlar ilk suçlu olursun dedi okul fln bitsin alacam dedim ve b sınınfı aldım
dahada ceza fln yemedim eğer zamanında iyi araştırırsanız ve bi memura değil iyi bilen birilerinden öğrennin ki kimseden ceza yemeyesin ;)

trafikteki polislerdn biri ehliyetini dğiştirme yeniden rapor al dosyana koyum yeter diyo ama diğer arkadaşı ehliyetine otomatik viset ekletmezsen aracını çektirim diyo biri baban abin de kullanır sennki otomatik diyo diğeri hayır asla senden başkası kullanamaz diyo ya bunları hepsi birbirinden farklı konuşuyo Allah bildiği gibi yapsın nediim

Süper bir yurdum bürokrasi hikayesi olmuş:)

Fırçayı yiyince işgüzar memur kafayı size takmış..
Valla bu işgüzar işi gücü bırakır sizle uğraşır.

Bu ülkede üniformayı giyen devlet oluyor.
Bekçisi bile devlet olmuyormu:) K. Sunal boşamı çekmiş o filmleri...;)

Nasibe hanım yeni aldığın raporu ehliyet dosyana koymaları yeterli. ehliyete işletmene hiç gerek yok. benim de ehliyetime işlenmemiş. hatta polis memuruna sordum ve bana dediki ehliyet yazı tahtası deil. önemli olan dosyandır dedi. o gerizekalı polis de aracını çekemez. ben yılların şoförü olarak trafik kanunu çok iyi bilirim. trafik polisi seni çevirdiğinde ehliyetini sorgulama yapar. sorgulamada ehliyet dosyasına koyduğun yeni rapor meydana çıkar. aracını da bağlatamaz. onun için ehliyetine de hiç bir ibare ekletme..

hanım efendi babanız abiniz kullanabılır ama arkadaşınız kullanamaz. kan bağı olmayanlar yanı.

arkadaşım kullanmasada olur zaten babamın da işini görsün yeter ya benim bildiğimde öyle yani dün emniyet müdür yardımcısıda dedi bu kız dedi allah korusun sağ bacağında da sakatlık yaşasa her defasında gidip ehliyetmi değiştirecek dedi bana dosyamdaki raporumu vermiyorlar git hastaneye h sınıfı sürücü olabileceğine dair rapor al gel diye diretti nuh dedi peygamber demi doktorlarda sen almışsın ehliyete başvururken aynı raporu 2. kez ben vermem diyo haklı olarak h sınıfı sürücü olur diye raporumu ben ehliyetim alrken onlara teslim ettim bana nasıl kafayı taktı özellikle bitanesi görmeniz lazımdı ya ben nedersem adam hep tersini konuşuyo bide bi suratı var öyle bir asıkki görenin işi ters gider:) aynı odada 3 memur üçüde birbirinden farklı cevaplar verdi aynı soruya ya bu engelli olmak hiç zor değil ama bu insanlar niye uğraşır bu engellilerle anlamadım gitti.

sb-sn;
ben hepsini hallettim arkadaşım sorun memurlarda:)
bu aşamaları ben geçeli çok oldu:)

hakko.0101;
amin:)

Memleketin haline bak ya yok böyle bir bürokrasi ve insanlık .........

Nasibe, sana "yakalarsam ceza keserim" diyen görevliyi valiliğe şikayet et.

Nasibe, sana "yakalarsam ceza keserim" diyen görevliyi valiliğe şikayet et.
bülent bey sizden bir şey rica ediyorum bana tescil yapmak zorunda olduğu halde benm bilgisizliğimden yaralanıp bana tesciil yapmayan memur hala aynı tavrını srdüryor sol bacak engellilerin ailelerinin de araçlarını kullanabildiklerini okumuştum birde ehliyetimi değiştirmem otomatik vites yazdırmam gerçekten gerekiyormu o yasa hakkında bilgiye sahipseniz bana link verebilirmisniz eğer o memur benmle uğraşmak adına bana bukadar eziyeti çektirdiyse bunu asla onun yanına bırakmıycam lütfen bana sol bacak engellileri ile ilgili yasanın linkini verirmisinz.

selam, otomatik vitesli engelli otomu 1. dereceden yakınlarım kullanabiliyor mu bilgisi olan var mı.

nasibe sol bacak engellilere otomatik vitesli araçlar özel tertibat sayılır ve ötv den direk muaftırlar o memur her kimse insan değilmiş senle uğraşıyor valiliğe şikayet et durduğun hata senle uğraşanla uğraş arkadaşım.....

Renault-Hizmetler-Engelliler için bu link renault araçların ana sayfası buraya bir gözat arkadaşım ....

merhaba

merhaab Nesibe hanım hayır kimse kullanamaz çünkü sizin araç ruhsatında araç sahibinden başka bir kişi kullanamaz yazısı olacaktır. büyük cezası vardır bilginiz olsun.

"Trafik denetimleri sırasında özel tertibatlı bir araçla ( otomatik vitesliler hariç) karşılaşılması durumunda, aracı kullanan kişinin özel tertibata uygun h sınıfı sürücü belgesi bulunup bulunmadığı kontrol edilecek ve uygun sürücü belgesi olmadığı anlaşılan sürücüler hakkında karayolları trafik kanununun 39/1-a maddesi gereğince yasal işlem yapılacaktır [Sürücü belgesi sınıfına göre sürmeye yetkili oldukları araçlar dışındaki araçları sürmek / 290 TL].

%90 ve üzeri engeli olanlar için 3. dereceye kadar yakınları kullanabilir h ehliyeti olanların aracını kimse kullanamaz

hakko.0101;
iide arkadaşım benm otomatik vitesli aracom sadece otomatik vitesli araç olarak görüyor aracımda otomatik vites yokki herkezin şimdi herkez otomatik vites alıyo zaten sadece sol bacak engellilelerin yaralanabildiği otomatik vitesli araçlar için bir sınıflandrma yapılmaması gerektiğini düşüyorum ben

Bio;
teşekkür ederim yeniden bi rapor alıyım insanlarla keyif için uğraşan o şahısların keyfini iyice kaçırmazsam nasibe değil gerekli yerlere şikayette bulunucam.

Kolay gelsin arkadaşım ama yasaları bilmeyenlerle bilen arasındaki farkı göster onlara senden sonra kimseye kıllık yapamasınlar aldıkları parayı hak etsinlersıkma canınıda iyi olacaktır mutlaka tabi mücadele edersen....

Otomatik vitesli aracını herkes kullanabilir. Bu konuda hiç bir kısıtlama yok.
Bu eskiden emniyet genel müdürlüğünün bir yazsına istinaden yapılıyordu: http://www.engelliler.biz/forum/oze...vsiz-aldigi-araci-herkes-kullanabilirmis.html
Artık yönetmelikle güvence altına alınmış durumda: http://www.engelliler.biz/forum/oze...si-zorunlu-damgali-plakalar-iptal-edildi.html

Sol bacağından sakatlığı olanların otomatik vitesli araç kullanacaklarına dair her şey ortadayken, raporunda otomatik vites ibaresi varken, hala ayak direyen bir memur varsa, bence şikayet edilmeyi hak ediyor!..

Bio;

canımı sıkmamam mümkün değil 1 haftadır gezmedişğimz yer kalmadı babamda beimle dolaşıyo ve çok sitrese giriyo sinirleniyo üzülüyo hasta ve yaşlı zaten onu bu durmda perişan ettikleri için nefret ediyorum onlardan.

ruhsatta aracı sahibinden başkası kullanamaz ibaresi varmı Nesibe yoksa sorun yok ozamn.yazıyorsa tarafik çevirme yaptığı zaman sorun olur sanırım. allah kolaylık versin insan kafayı yiyecek engellerden hayat engel olmuş diyecek bişe yok kalmamış :((

hakko.0101;

hayır ruhsatımda kendisinden başka kimse kullanamaz diye bir ibare koymamışlar ama kırmızı bir damga olmuyomuydu ruhsatlarda bende hiç öyle bir damga yok

yoksa iyi ozaman rahat olur bu konuda ailenin kullanmasına mani olmaz .doktor ile trafiğin yaptığı rezillik resmen ya doktorla polisi karşı karşıya getireceksin resmen çözün diyeceksin olayı ikiside birbirine bakmaktan başka bişe yapamaz

mrhba arkadaslar h sınıfı ehliyet aldım raporda zaten hepsi belirtiyor h sınıfı ehliyet alabılır, ozel tertibatlı arac kullanabılır ve otomatık vites ibaresi hepside EVET yazıyor.. arabayı 3 ay kadar once aldım zorluklar cıkıyor bendede cıktı ama inanın cogu bılgısızlıkten kaynaklanıyor. emniyet bana ozel plaka alacam diye mesai bitimine 4 saat varken internet agır yarın gel dedi sırf onun yuzunden kavga bile ettim. sonra aynı gun yaptı işini. yani hakkını aramadınmı herkes kendi kafasına gore hareket ediyor. işi siyasete cekmek gibi amacım yok ama seçim zamanında engellilere pozitif ayrımcılık diyenler haklı !!!! oyle bir ayrımcılık varki basına gelen bilir. Nasibe hanım resmi olarak işlemler bitmiş galiba onun için memur bey ne derse desin birsey yapamaz. eksiğin yokken ve hatan yoksa keyfıne gore hareket edemez. BU SİTE IYIKI VAR ALLAH EMEĞİ GECEN HERKESTEN RAZI OLSUN ve HERKESİN BAYRAMI MUBAREK OLSUN.

herşey bittide doktorlar rapor yazmıyo ya ben nasıl halledicem bu h rapor işini çıldırmak üzereyim

dilekçeyle sağlık raporu almak için hastaneye başvur. Dilekçende sol Ayak Polio sekeli isen sol ayak için diyorum; dilekçende "H ehliyeti ile otomatik araç kullanır." ibaresini ekle. Hastane başhekimliğine başvur. Örn. ...... Başhekimliğine
Özür durumuma göre H ehliyeti ile otomatik araç kullanır. ibareli sağlık kurulu raporunun tarafıma verilmesini istiyorum. gereğini bilgilerinize arz ederim. Saygılarımla. gibi. dilekçenizde fazladan rapor isterseniz belirtin ve sağlık kurulundan sol ayağınızdan dolayı alacağınız raporda h ehliyeti ile otomatik araç kullanır ibaresi var ise raporunuzla maliye ve araç alımı yapacağınız yerlerle irtibat kurarak ötv. siz araç alımına başvurabilirsiniz. kdv.siz alım için Bülent Beyin yazılarını takip ediniz. şimdiden kolay gelsin...

Sanırım Ankara Numune hastanesinden bahsettiniz..
Orada dosya açtırdığınız odada mevzuata hakim kendisi de engelli olan bi abimiz var. Adını hatırlamıyorum ama gerçekten bu konularda size yardımcı olacağını düşünüyorum. Ben o hastaneden 1 ay arayla iki kez rapor çıkarttım sizin raporunuza ek yapılarak halledilir diye umuyorum O abiyi görürseniz yardımcı olacaktır.

mac72;

keşke bide adını çalıştığı birimi görevini yazsaydın:)

Sağlık kurulunun olduğu yerde dosya açtırdığın bölüm var ..Sağlık kuruluyla
içerden bağlantısı var aynı zamanda zaten o amca da o bölümde duruyor..: ) nokta atışı olduğu odayı söylüyorum işte..adına gelince heh Satılmış tı :rolleyes:

Üst Alt