Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyet aldım, ama üzerinde hiç bir ibare yazılmadı..?

nasibegül merhaba,

bende solbacaktan poliosekeliyim.Mayıs ayında devlet hastanesine H sınıfı ehliyeti almak ötv den yararlanmak istediğime dair dilekçe ile başvuru yaptım.ve aynı gün heyetten h sınıfı ehliyet alır otomatik vites araç kullanmak zorundadır ibareli "Sürücü adayları ve SÜRÜCÜLER için sağlık kurulu raporu" adlı raporumu aldım. ben devlet hastanesinde çalışıyorum en kısa zamanda durumunu rapor kurulundaki arkadaşlara danışıp sana burdan bilgi veririm.bence yeni bir dilekçe ile başvurunu yaptıgında yeni rapor verilmesi yada en son aldığın raporuna otomatik vites araç kullanır yada donanımlı araç kullanabilir ibaresinin işlenmesi gerekir.son almış olduğun raporu ötv için aldığını belirtmiş ötv için alınan raporlarda özür oranı yazmaz diye biliyorum en azından benimkinde yazmıyor itiraz etmene gerek yoktu eger ötv için başvurduysan heyet sadece ehliyet alıp almayacağına karar verir ve h sınıfı ehliyet alabileceğine karar verirse aracının otomatik vites yada aparatlı olması gerektiğine dair sonucu bildirir özürlülük yüzdeni raporda belirtmez. ötv indirimi için %40 şartı yoktur ayrıca itiraz sebebini anlayamadım açıkcası."Sürücü adayları ve SÜRÜCÜLER için sağlık kurulu raporu" almak istediğini söyle bence sorun yaşanmayacaktır.Poliosekeli rahatsızlığı olanlar zaten direk H sınıfı ehliyet alıyor ve aparatsız yada otomatik vites olmayan araçları kanun gereği kullanamıyor merak etme sol ayagında poliosekeli mevcutsa kesin ötvden yararlanırsın. Raporlardaki yüzdelerin hiç bir önemi yok ona takılma özürlü raporun % 15-20 olsa bile bu böyle her türlü ötvden faydalanırsın.

arkadaşlar yeni rapor vermedilerama o bahsettiğiniz ibarenin yer almadığı durum bildirim raporumla ötv istisnalı otomatik aracımı aldım vergi dairesine faxladık raporumu ve onlarda onay verdiler,yardım etmeye çalışan arkadaşlara teşekkür ederim :) :) :)

selam arkadaşlar haftaya araç alıyorum ama ne alacağım konusunda öyle karasızım ki yanlış bir karar vermek istemiyorum sonradan pişman olursam 5 sene satamıycam ve beğendiğim araca binmek istiyorum toyota corollamı yoksa toyota aurismi alsam öyle kararsızım ki sizce hangisi daha güzel

oo hayırlı olsun nasibee artık gezdirrisin bizi o :) okonularda edip bey daha bilgili galerici kendisi ona bi tanış ....

Nasibe ben VW golg VW polo veya Ford fiestayı önerirdim yani bunlarıda ötv+kdv siz alabişliyorsan...bence alman araçlarından şaşma!:))

hayırlı uğurlu kazasız belasız inşaAllah.....:eek:

ama onlar küçücük param olsa limuzin alırım kocaman:D ben yerden yüksek ve hacimli arabaları seviyorum aracı sipariş verdimde haftaya gelecek ama hala kararsızım ne yapsam kii:) bide aracın sıfır fiyatı 51 bin acaba bu fiyata bmv falan varmıdır..

Nasibe hanım 51.000 Tl lik aracı hesaplattınzımı ötv siz kdv siz fiyatını. veya başka bir araç için ne kadar indirim yapılıyor.

ewt hesaplattım 35 civarı oluyo opele falanda baktım ama pek beğenmedim

Hyundai accent blue dizel. Çok hoş araba.

ewt hundaiyede bakmıştım ama dediğim gibi aklım öyle karışık ki galiba yanlış bir seçim yapacağım..

Nasibe, ehliyetinizi yeni aldınız haliyle şimdilik ilk 5 yıllık süre için çok pahalı araçları size önermem şahsen. Malum trafiğe gireceksiniz biraz daha tecrübe kazanmak, olası bir kazada hem kendi hem de başkalarının hayatını ve malınızı tehlikeye atmamak adına biraz daha ekonomik araçları tavsiye ederim size.

50 bin liraya 116i BMW alırsın

hattaa daha ucuza................BMW 116İ MERSEdes C modelinide arastır!!!

nasibegül;

nasibe hnm bu hem kdv hemde ötv siz fiyatı değilmi yoksa sadece ötv indirimli mi?

eğer bmv ve mercedes alınıyosa hemen iptal ettirebilirm evet bu sadece ötv siz fiyatı 51 bin liralık araç 35.5 e aldım üstelik ful ve ekstaralrla dolu park sensörü ve bikaç hediye daha var

pardon 35 buçuk değil 34.5 yanlış yazmışm

selam arkadaşlar ... bilgisi olan arkadaşların bilgisini almak istiyorum ; 4 snee evvel h sınııfı ehliyeti ehliyet almak içn rapr aldım kursa yazıldım h sınıfı sürücü krtımı aldım şimdide gene muayene oldum tam teşekküllü hastanede.raporumda özel tertibatlı araç kullanır(otomatik vitesli) aynn böyle yazıyo bende gittim otomatik vitesli araç aldım şimdi trafik tescilden kabul etmiyorlar senin ehliyetinde neden otomatik vites kullanır yazmıyo diyolar.Bende zaten yazmaması gerekiyormuş diyorum hayır yazılacak ehliyetini yeniden değiştir git hastaneden otomatik vitesli araç kullanır diye rapor al diyorlar hastaneye gidiyorum gerizekalı doktor açmış önüne 2006 nın maddelerini sol bacağından engeli olanlara h sınıfı verilmiyo diyo benm bacaklarımı hiç kullanamama gerekiyormuş diyorum ki ama diyorum sol bacaktan engelliyim hareket ettiremiyorum otomatik vitesli araçta tam tertibatlı yasalara göre diyorum nuh diyo peygamber demiyo hiç bir hastane rapor yazmıyo trafiktekiler saçmalamış diyo trafik hastaneye yolluyo ya ben napıcamm yalan dünyayı burnmdan getirdiler aylardır bunların eksik bilgisi yüzünden 1 haftalık işi 3 aydr tamamlyamadım

Nasibe, senin raporunda sol bacağından sakatlığın olduğu tanı olarak belirtildikten sonra "özel tertibatlı araç kullanır (otomatik vitesli)" ibaresi var mı?

Varsa, buna rağmen trafik tescilde sorun mu çıkartıyorlar? Raporda varsa sürücü belgene eklemeseler de sürücü dosyana işlenmiştir. Ve sen o raporla vergi istisnalı araç alabilirsin.

bülent bey araç almadan evvel tam teşekküllü hastaneden engelimi belirten açıklamalı rapor aldım arkasındada özel tertibatlı araç kullanır (otomatik vites) yazıyo trafikten bana adamlar diyoki hem özel tertibatlı araç kullanır hemde otomatik vitesli yazıyo diyo ikisinden birsi yazıcak diyo git yenidn ortopediye otomatik vitesli araç kullanır diye bir rapor al diyo ama ortopedicelr bizim tek başımıza rapor verme yetkimz yok ben böyle bişey yapamam diyo ayrıca trafikte ehliyetindede otomatik vitesli yazması gerekiyor ya ehliyetini dğiştir yada rapor getir diyo.

sol bacak engellileri otomatik vitesli araç kullanır diye bir kanun vardı link verebilirmisniz onu doktora gösterirsem bana yardımcı olabilir.

Bence o rapor işini görür. Emniyettekiler işgüzarlık yapıyor. Onlara de ki, sol bacağından sakatlığı olanlar otomatik vitesli araç kullanırlar. Rapordaki "otomatik vites" ibaresi buna istinaden yazılır. "Özel donanım" ibaresi ise araç alımına dair eklenen bir ibaredir. Çünkü maliye açısından "otomatik vites" özel donanımdan sayılıyor. Buna vurgu olması açısından her iki ibare de ekleniyor rapora. Emniyet oradaki "otomatik vites" ibaresini görecek, maliye ise "özel donanım" ibaresini. Bu kadar basit.

Ayrıca o raporla emniyete gidip sürücü belgene "otomatik vites" ibaresi de ekletebilirsin.

Mızmızlık yaparlarsa, bence valiliğe şikayet et.

ahh bület beyy bunların aynısını söyledim ama adamlar zevkmi alıyoo bu işkenceyi çektirmeden anlamıyorum ben artık sabah dokuzda trafik tescile gittim akşam 5 te hala hastane hastane dolaştım doktorun biri sen yzde 90 olmadan ötv den muaf olamazsın diyo öbürü h sınıfı ehliyeti bacakları olmayanlara veriyor sn yürüyorsun diyo biri önüne 2005teki kanunları açmış maddeler budur diyo ya ben dünyanın masrafını ettim bu cahillerin yüzünden..

Nasibe hanım benim raporumda aynen şöyle yazıyordu. "fren gaz tertibatlı elle kumanda edilen otomotik vites araç kullanır. ticari araç kullanamaz" h sınıfı ehliyetimde de hiçbir ibare yok. trafikte sorun yaşamadım...

merhaba

merhaba Nasibe hanım öncelikle geçmiş olsun hastanelerde binbir türlü rezillik önümüze geliyor. kim demiş %90 olmadan ötv den muaf olamazsın diye akıl yokmuş o kişiden %40 engeli olanda ötv den muaf o bişe bilmiyor %90 ve üzeri olanlar özel tertibatlı araç kullanabilir raporu alamazsa ehliyet alamaz ve %90 ve üzeri olursa 3. dereceye kadar aile yakını kişiler o aracı kullanabilir engellinin ehliyeti yoksa..allah yardımcın olsun inş akıllı birileri karşına çıkarda en kısa zamanda raporunu veirrler sana

adamların ne yeni yasalardan haberi var neden haberi olanlara tahammülü doğruyu söyleyince kendilerine küfür ediyoruz zannedip tersleniyorlar işi yokuşa sürmeseler 15 dkikalık bir olay ama haftalarımı alıyo

3 hafta önce ben heyete girdiğımde.bashekım.doktor.memur.konusuyorlardı.otomatik v. Özel tertibatlı yazmayalım,trafıkten geri geliyorlar diye.h sürücü belgesı alır otomatık v. Arac kullanır yazıyo benımkınde.hastanede bilgi eksıklıği var.

devlet hastanesine aporda cok zorluklar ckarıyorlar

o raporla ankara emniyeti sorun çıkartmadı ikametgahmı aldırsam ordan hallebilirmişz ama kırıkkaledeki ne doktorlar ne ne emniyet laftan anlamıyo konuşturmuyolar bile

yaw bu rapor işi benimde kafamı karıştırıyor. benim raporumda h ehliyeti alır otomatik vites kullanıyor yazıyor. bu raporun geçerli olup olmadığını nereden öğrenirim acaba.

Deyerli arkadaşlar aynı durumları bende yaşadım kısaca yazağım.Raporumu yaptırırken H sürücüsü olur otomatik videsli araç kulanır yazısı yazamayız sadece H sürücüsü olur yazısı yazarız ehliyetini aldıktan sonra yeniden heyete gireceksin deyerlendireceyiz dedi şifayen derdimi anlatamadım ve raporum o şekil de çıkacak bir hafta sonra gel al dediler yapacak hiç bir şey yoktu.Eve geldim BÜLENT BEYDEN VE DİYER ARKADAŞLARDAN allah razı olsun onların siteye puntalamış olduyu resmi yazıları genelgeleri yazıcıyla çıktılarını aldım.Ertesi gün resmi yazıyı aldım kurul başkanına gösterdim.Bana söylediyi bundan haberimiz yoktu git bunu rapor odasına göster aynısını yazsınlar dedi ve H sınfı sürücü olur ​otomatik videsli araç kullanabilir diye düzeltildi.Sınavdan sonra ehliyet için rendevu alamadım yine resmi yazığla gittim polis yazığı görünce yüzüme bakmıyan polis hemen beni öne aldı rendevum olmadığı halde parmak izlerimi aldıktan sonra yazıyı yine gösterdim otamatik videsli araç diye ehliyete yazılması için evraklarımı aldı iki gün sonra gel ehliyetini al dedi.Bu yazığı size yazmam sizde bu şekilde yapın.Sitede puntalanmış resmi yazıların çıktısını alın size zorluk çıkardıkları zaman gösterin tavırları deşiyor işiniz daha kolaylaşıyor.

nasibegül;
ılk once hastaneye gıdıyosun kullanabılecegın arabaya gore ıstegını belırtıyorsun
yanı ıster ozel tertıbatlı arac kullanır ıster otomatık vıteslı arac alır.her halde
otomatık vıteslı kullanabılıyorsunuz anladıgım kadarıyla raporunuzu aldıktan sonra
paporla arac alacagınız bayıye gıdıp aracınızı raporunuzla alabılırsınız butun ıslemleınızı
arac aldıgınız bayı halledıyo...rapordan bırkaç ornek cogaltmayı unutmayın.

ben zaten heyete girip raporumu aldım raporumda özel tertibatlı araç kullanır(otomatik vitesli araç kullanır) yazıyor bu raporla aracımı aldım maliyeden hiç bir sorun yaşmadım plaka için trafiğe gittiğimde benm tescilimi yapmadılar bana dediki ordaki grevli aracında hem otomatik vites hemde özel tertibatlı yazıyor ben kesinlikle tescil yapmam dedi bana herhangi bir hasnaye git ort. bölümüne otmatik vitesli araç kullanır diye rapor al ehliyet dğiştirmene gerek yok biz dosyan koysak yeter dedi

dün 4 hastane dolaştım hiçbiride biz öyle bişey yazamayız dedi bugün ehliyet kursuna yazılırken h sınıfı sürücü belgesi alır diye rapor veren hastaneye gittim dedimki ben sizden 4 sene evvel rapor aldım h sınıfı ehliyet aldım ancak ehliyetimn dğişmesi lazımmış yenidn h sınıfı sürücüğ belgesi alır otomatik vites kullanır diye ibareli rapor yazarmınız dedim
doktor beni 2 gündür hem muayne ücreti alıp hemde muayene etmeden ben sana ot.vit.araç vermem ya senn engelin otomatik vitese uygun değilse dedi bend doktoor olan sensin mayen etsene beni dedim beni muayen etmeden yolladı sadece yoruma dayalı şeyler konuştu hiç bir bilgiye sahip değil engelliler ile alakalı.

ben de çok sinirlendim valiliğe gittim ordan emniyete yönlendirdiler emniyet müdürüne anlattım böyle böyle dedim ankara trafik şube genel müdürlüğünü aradı raporumu yolladı onlar da tescil almasına engel bir durum yok tescilini yapsınlar dedi müdür yardımcısınn fırçasıyla teccilimi yaptı
ama bu seferde ordaki memur sen eğer o aracı kullanırsan ben senn arabanı çektiririm diyo ehliyetini değiştireceksin otomatik vitesli kullanır yazacak diyo..

Üst Alt