Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyet alan kişi hangi araçları kullanabilir?

KaGaN1

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar ,
Benim % 80 işitme kaybım var sürücü kursuna yazılıp h sınıfı için bütün işlemleri ( rapor vs vs ) tamamladım . ilk olarak yazılı sınavı geçtim ve sonra direksiyon sınavında otomatik kullandırdılar onuda geçtim. geriye kalan ise tüm dosyalar hazır h sınıfı ehliyeti alıcam ama birkaç sorum olucak.
Şimdi bizim arabamız yok araba almayı düşünüyoruz
Hangi araçları kullanabilirim ?
Benim bildigim otomatik ve özel araç kulllanmak zorundaymışız . peki ben manuel araç kullanamazmıyım
ve son olarak nelerden yararlanabilirim .

Sizin ortopedik engeliniz olmadığı için ticari araçlar hariç tüm araçları kullanabilirsiniz. Otomatik vites zorunluluğu yok yani bu sizin isteğinize kalmış. Çünkü zaten H sınıfı ehliyet alsanız dahi ortopedik bir engeliniz yoksa araç alırken vergilerden muaf olamazsınız yalnızca işitme engeli ile.

%90 ve üstü raporu olupta arabayı kendi kullanacak olanlar H sınıfı ehliyet almak zorunda mı yoksa araç alımında ve kullanımında (B sınıf ehliyetle) rapor yeterli oluyor mu?

Sizin ortopedik engeliniz olmadığı için ticari araçlar hariç tüm araçları kullanabilirsiniz. Otomatik vites zorunluluğu yok yani bu sizin isteğinize kalmış. Çünkü zaten H sınıfı ehliyet alsanız dahi ortopedik bir engeliniz yoksa araç alırken vergilerden muaf olamazsınız yalnızca işitme engeli ile.
Otomatik zorunluluğu yok mu ? Bana var dediler hatta manuel araba sürerken çevirmeye yakalanırsak ehliyetsiz sürmek gibi muamele görürmüşüz

Ehliyet üzerinde otomatik vites ve özelt ertibat yazıyorsa maalesef Kismet Hanım namı diğer KKELEBEKK yanılmış olacak.
Yani otomatik vites dışında araç kullanamazsınız.

Geriye bir sorun kaldı: Ne demeye otomatik vites raporu aldınız? neden itiraz etmediniz..

Üst Alt