Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı ehliyet alamıyorum. Adıma alınan aracı kimler kullanabilir?

ertürkhan

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar öncelekle hepinize selamlar; bu hafta ehliyet raporu için devlet hastanesine başvurdum dilekçemde h sınıf ehliyet alabilir, özel tertibatlı araç kullanabilir ve vergi indiriminden yararlanabilir şeklinde isteklerde bulundum heyetin bana verdiği raporda ehliyet alamaz ama ötv ve mtv'den faydalanabilir ibareleri yer alıyor ben şimdi bu raporla kendi adıma araç alsam şoförlüğünü ailem yapsa olurmu? Rapor sürekli açaba rapora itiraz etsemmi? Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

Rapor yüzdesi %40

Engelim distonik bozukluk. her iki elde ince beceri yok. %40

maalesef bu oranla alacağınız arabayı sizden başka hiç kimse kullanamaz, sizinde ehliyetiniz olmadığı için arabayı alamazsınız.

bu rapor hiç bir işime yaramacak galiba birde sürekli peki başka hastaneleri denesem nasıl olur

ehliyet alsanız işe yarar, peki araba kullanabilecekmisin.

evet araç kullanıyorum ama galiba bunu doktorlara anlatamıyorum

o zaman başka bir hastaneye müracat ederek şansınızı deneyebilirsin.

peki aldığım bu rapor kayıtlara geçtimi onuda merak ediyorum

raporada itiraz edebilirsin, seni hakem hastaneye gönderirler.

ehliyet raporu

arkadaşlar h sınıfı ehliyet alabilmek için geçen gün heyete başvurdum rapor olumsuz çıktı başka hastaneye başvursam olurmu? olumlu sonuçu alıncaya kadar tüm hastaneleri gezsen nasıl olur?

İtiraz etme hakkınız var ama işiniz uzar, ben daha önce olumsuz verilen raporuma itiraz etmeden başka bir hastanede heyete başvurdum ve aldım. Ayrıca tam bir heyet kuruluna bile girmek zorunda kalmadım, benim durumum ortopedik ve gözle alakalı olduğu için sadece bu ikisine muayene oldum üçer doktor tarafından imzalanan özel tertibatlı araç kullanabilir H sınıfı ehliyet alabilir raporu verdiler. Raporumu burda paylaşmak isterdim ama jpg paylaşmama izin verilmiyor. Kısacası itiraz etmen gerekmeyebilir raporu aldığın hastanede çok önemli.

Ben de olumsuz sonuc aldım, artrogripozis multipleks konjenita hastasıyım, normal duz vites arac bıle kullanabılıyorum, Ankara Numune Egıtım ve Arastırma hastanesınden sureklı rapor alıyordum ehlıyet ıcınde oraya basvurdum sürücü olamaz dıye rapor verdıler, hıc ıtıraz etmeden Ankara Eğitim ve Arastırma Hastanesıne gittim kayıtlara gecmıs, itiraz etmem gerektıgını soyledıler, İl Sağlık Müdürlüğüne gittim , dilekçe yazdım, hala beklıyorum 3 hafta oldu neredeyse bir haber gelmedi.

Banada itiraz etmemi söylediler hatta İl Sağlık Müdürlüğünün itiraz yazısıyla gittim, başhekimin havalesiyle iki doktora göründüm ve aldım.. Dedikleriyle yaptığı işlemler tutmuyor anlayacağın. Aslında dediğin gibi bende normal araç kullanabiliyorum ama otomatik şart diyolar bi önceki hastanedeki sonucuma göre sürücü belgesi alamaz dediler, herkes kafasına göre..

Ben duz vıtes ıstemıyorum kı bana dedıklerı laf sağ kolun tam acılmıyo, tam acılmıyo dedıklerıde vıtese rahatlıkla gıdıyo ve gecıyo da hatta elım, gercekten herkes kafasına gore ılla herkesın tanıdıgı olcak onun vasıtasıyla gıtcekkı hakkını alacak veya bızım bole surunecek. ya ben hem unıversite okıcam hem calıscam bu tempoyu otobuslerle nasıl atlatacam her yerde bır engel işte

Başka hastaneden yeni rapor çıkarmayı da deneyebilirsiniz, il sağlık müdürlüğüne itiraz da edebilirsiniz.. En olmadı, konuyu mahkemeye taşırsınız.

ertürkhan

kardeş benimde tek gözüm görmüyor suanda yuzde 46 raporum var h ehliyet alabilirniyim.sizin daha önceki yazılarında ben aldım diye yazmıssın bunu gözden mı yoksa dığer hastalıkdan mı aldın bilgi verirsen sevinirim...

esila1661

Neden H sınıfı almak istiyorsunuz? Araç alımında bir vergi avantajınız olmaz. Bence B almak çok daha iyidir.

Üst Alt