Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H sınıfı bir ehliyetle otomatik vitesli araç kiralayabilir miyim?

istikbal

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
H sınıfı ehliyetim var, ancak özel tertibatlı bir araç kullanmamı gerektirecek bir durumum yok. H sınıfı ehliyetimin otomatik vitesli binek araçları kullanabilmeme müsade ettiğini varsayarsak, bu şartlar altında araç kiralama şirketlerinden araç kiralayabilir miyim?
Bir çok siteye baktım bu alanla ilgili ama ne yazık ki tüm diğer ehliyet sınıfları sayılmasına rağmen "H" sınıfı belirtilmemiş.
Kısacası "H" sınıfı bir ehliyetle araç kiralayabilir miyim? Kanunen uygun mudur?

Ehliyetinizde otomatik vitesli araç kullanabilir.ibaresi mevcutsa kiralayabilirsiniz.

Ehliyetimde H sınıfı olduğunu belirten ibareden başka herhangi bir şey bulunmamaktadır ki benimle birlikte ehliyet alan yaklaşık 9 adet H sınıfı kişide dahil (ki bunların arasında ayak ve el eksikliği olanlarda dahil) kimsenin ehliyetinde bu tip bir ibare yok. Görevli memura bunu sorduğumuzda artık o ibareye gerek olmadığı H sınıfı ehliyetin varsayılan olarak otomatik vites kullanımını mümkün kıldığını ve özel tertipat için ise kesin olarak ayrı bir kurul raporu gerektirdiğinden ve ruhsatla birlikte taşınması veya işlenmesi zorunlu olduğundan bu tip bir işlemi artık gerçekleştirmediklerini söylediler. Bu konu hakkında kesin veya değişmiş bir kanun maddedi (güncel olsa dahi iyi olur) varsa gönderirseniz sevinir ve aydınlanırız. Saygılarımla.

Mevcut "H" sınıfı sürücü belgesi sahiplerinin sürebileceği araçlar yasada bence yeterince açıkça belirtilmiş, yani kiralaması yasal olarak mümkün değil sanıyorum...

H sınıfı ehliyet alıpta,otomatik vitesli araç kulanmak isteyenler,Ehliyetlerine bu ibareyi işletmek için, yeniden başvuruda bulunmak zorunda kaldılar.Memur hangi yasaya göre size bu yolu gösterdi.Bu yasayı yazarmısınız.

Raman72' Alıntı:
H sınıfı ehliyet alıpta,otomatik vitesli araç kulanmak isteyenler,Ehliyetlerine bu ibareyi işletmek için, yeniden başvuruda bulunmak zorunda kaldılar.Memur hangi yasaya göre size bu yolu gösterdi.Bu yasayı yazarmısınız.

problemde bu ya zaten. memur bize yasa yerine kendi ağzından çıkan sözcükleri gösterdi. h sınıfı ehliyetimde belirtilmiş hiç bir ibare yok ve alalı daha 1 ay bile olmadan bakın şimdi ne ile karşılaştık! Bir arkadaşımızada b sınıfı ehliyet vermişler ve altına "özel tertibatlı araç kullanabilir" yazmışlar. Artık bu tip olaylara şaşırmıyorum ne de olsa burası türkiye ama hala umudum var belki bi kaç bin yıl içinde düzeliriz.

h sınıfı ehliyette bi şey yazmamışsa otomatik kullanır diye yazılı bi şey olsa çok iyi olur . karmaşa ortadan kalkar. aslında öyle de olmalı .

valla ben 2011 yılından bu yana otomatik vites araç kiralıyorum birkaç çevirmeye girdim ceza yedim iş ki Allah kaza vermesin o zaman yasal sorumluluk ne olur bilemiyorum ama kiralama şirketinin bileceği bi durum olsa gerek şirket aracını engelli ehliyetine kiraya verir ya da vermez bu konuda ben yasal prosedür ne der diye araştıran bakan firma görmedim

Üst Alt