Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H Sınıfı % 55 genel özürlü raporu olan, ÖTV indiriminden yararlanabilir mi?

Arkadaşlar hakkımda hayırlı olsun. % 55 Genel Özürlü Kategorisinde H Sınıfı Ehliyet alabiliyorum. Emniyette de sorun çıkmadı. Ama dediler ki araç kendi üzerine kayıtlı olmalı.

Sürücü Kursu için Hazırlanmış Raporda H Sınıfı Alabilir yazmaktadir. (Hiçbir emare yok ise tüm otomobilleri kullanabilir demektir)

1. Baba,Anne veya eş üzerine kayıtlı bir aracı kendi üzerime alabilir miyim? Alırsam MTV den muafiyet kazanir miyim? (Emniyette dediler ki o zaman araci senin üzerine alsinlar demişlerdi. sanırım doğru? mu..

2. Hiçbirşeyden faydalanamıyorsam H Sınıfı sertifikamı aldığım sürücü kursuna dilekçe verip iptal ettirip B Sınıfına çevirttirebilir miyim? Veya başka kursa gidersem sertifika halindeki sertifamı iptal ettirip b sınıfına çevirirler mi?

güneş
dostum sana o kadar cevap yazdım ama anlamamakta ısrar ediyorsun.
bir kez daha sorularına cevap vereyim
1-anne, baba, eş üzerine olan aracı kendi üzerine alabilirsin, ama MTV den muaf olamazsın.
2- evet hiç bir şeyden faydalanamıyorsun, H sınıfı sertifikanı dilekçe verip iptal ettiremezsin, tekrar heyete girip B sınıfı ehliyet alabilir diye rapor alman lazım ve tekrar sürücü kursuna kayıt olup sınavı geçerek sertifika alacaksın.

kazazede;

özür dilerim:( ama sürücü kursu dilekçe yaz gönderelim dedi.. ayrica heyetin kurbani oldum. iç hastalik var diye h sınıfı mı verilir. gözlerde,ortopedik vs. engelim yok.

Üst Alt