Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H ehliyetim var ama raporumda ötv'siz araç alır yazmıyor. Ne yapabilirim?

msercanbozan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Sadece otomatik araç kullanır ibareli ilsağlık müdürlüğündeki heyetten alınmış bir raporum var dün sağlık kuruluna başvurdum ve ötv siz araç almak istediğimi söyledim daha önceden %6 engel raporum vardı şuan ki raporda oran %4 görünüyor ayrıca ötvsiz araç alır gibi herhangi birşey yazmıyor ne yapmalıyım

msercanbozan

Ehliyet raporunuzu aldınız sanırım? Hangi kodlar var?

Araç alımı için yetkili hastanelerden alınmış üzerinde oran, sol üst ekstremiteden kısıtlılık olduğunu gösteren tanı ve "otomatik vitesli araç kullanır, ötv indirimli araç alır" vb. ibare bulunan rapor olmalı.

78 kodu var

raporumda 78 kodu var (sadece otomatik vites kullanır) yazıyor bu ehliyet raporum varken bana hastaneden otomatik vites kullanır ötv indirimi alır ibareli rapor vermezler ise haksızlığa uğramış olmuyormuyum? Bu durumu çözmek adına yapabileceğim birşey varmı?

Sizin durumunuzdaki Bazı arkadaşlar ellerindeki heyet raporu ve il sağlığın verdiği üzerinde kodların yazdığı raporu birleştirerek maliyeyi ikna etmeyi başardılar.
Bulunduğunuz yerdeki maliye ile görüşme yapın.

msercanbozan

Maalesef, şu anda iki raporla ancak işlem yapıyor kurumlar. Umarım istediğiniz raporu alabilirsiniz. Alan bir çok arkadaşımız var...

Ben bulunduğum ilde değilde başka bir ilde araba alıcam o ildeki maliyeye gidip mi uğraşmam lazım acaba ?

msercanbozan

altını üstünü acıkca bılmıyorum yanlıs bılgılendırme yapmıyayım. ancak sol ayagınızda hareket ksııtlılığı var ise gecerlı olacakdır dıye dusunuyorum

İnanılmaz bir bilgi kirliliği var gerçekten herkez herşeyi bildiğini sanıyor ama malesef bilmiyor bayiye gittim ehliyet raporuma baktı ve dediki burda b sınıf yazıyor H yazmazsa olmaz :) H kalktı altta yazan kod önemli diyorum ama inanmıyor ne kadar zormuş bu şekilde araba almak H ehliyet verilmiyor artık değilmi arkadaşlar?

Banada h sınıfıyla araba vermediler gittim yeni b ehliyeti aldım öyle verdiler

celal bey peki hastanenin heyet raporunda otv odemez veya benzeri bir bilgi yaziyormuydu ?

Hayır hiçbir ibare yok rapor nedeninde bile engellilik durumu tespiti yazıyor ÖTV yazmıyor buda sağlık kurulundaki kisinin yanlişi özel tertibatlı araç kullanır yazıyor. Hatta il sağlık kurulundaki arkadaş bu raporla sorun yaşayabilirsiniz demişti ama sorun çikmadi. Ama bu bizim işler çok karışık bir yerde onay veriyorlar diğer yerde sorun çıkarıyorlar tamamen işlemi yapan kişiye kalıyor.

sol kol engel raporumu ve ehliyet raporumu paylaşıyorum ötv siz araç alırmıyım ?

Arkadaşlar bu raporlarım yeterlimi?
GPyAWb.jpg
[/url][/IMG]
pXG3Mo.jpg
[/url][/IMG]

alırsınız cunku sadece otomatık vıtes arac kullanır dıye bır ıbare var

Arkadaşlar İstanbul doğuş otoya gönderdim bu raporlarımı maliyeye göndermişler ordaki memurlar arkadaş gelsin koluna bakalım demişler ben anlayamadım sizce koluma bakıp kara vericek olmaları normal mi ben adıyamanda yaşıyorum şimdi kesin oynay vericeklerini bilmeden burdan kalkıp istanbula gitmelimiyim?

hastaneden rapor verilmiş doktorlar bakmış daha ne yapacaklar muayenemi edecekler ya siz gidin görünün baksınlar madem. Adam 3 kağıt yapsa %4 temi kalır 40 ı geçer ya bunlardada hiç kafa yok.

Adana vergi dairesi Memuru kabul etmiyor ne yapilabilir

arkadaslar raporumu paylasiyorum raporumla otv muaf arac alabilecegimi soyluyor doktor fakat memur teshis kisminda otomatik vites arac kullanir yazmadigi icin bu raporu kullanamayacagimi soyluyor araba aldim parasini odedim kredisini cektim ama vergi dairesini atlatamiyorum yardimci olun lutfen ne yapabilirim

dayımın kolunda baya bir sorun vardı ve 20 raporu vardı ehliyet raporunu vermemişlerdi az önce aradı bugün ehliyet raporunu almış. Normal raporu da ötvye geçiyor sıkıntı yok. Ama sizin oran 4 olunca normalde ehliyet raporu sıkıntılı olur siz onu almışsınız ötv alırsınız sıkıntı olmaz ama ortopedik değilse zor.

evet ama vergi dairesindeki memur teshis kisminada yazmasi gerek yoksa olmaz diyor

O memuru BIMERe sikayet etmeni oneririm kesinlikle oyle biraey demeye hakki yoktur teshis kisminda adi ustunde hastalikla ilgili teshis yazar. Aciklama kismina gereken yazilmis. O rapor ile arac alabilecegino dusunuyorum.

Arkadaşlar bende de %82 rapor var ayrıca il sağlık müdürlüğünden aldığım komisyon raporuda var fakat maliye engelli raporunun arka kısmındaki diğer(açıklayınız) kısmında özel tertibatlı araç alabilir diye yazmasını istiyor. Yaklaşık ekim kasımdan beri bu işle uğraşıyorum ama maliyeyi bi türlü aşamadım. Hastaneye gidiyorum rapora yazdınlar diye hastane yazmıyruz il sağlık müdürlüğündeki komisyon raporu var artık diyor maliyeye gidiyorum raporda yazcak diyor şu sorunu sıkıntıyı bi türlü aşamadım. Pazartesi yeniden rapor almak için tekrar başvuru yapıcam bide öyle denicem şansımı.

Bozkurt_032

evet sanırım bir yolu yok bu maliyeyi ikna etmenin bende tekrar rapor alıcam sanırım bu 3. raporum olucak malesef ayrıca vimer ve bimerede şikayette bulundum fakat bir sonuç çıkacağına hiç inanmıyorum

Vergi dairesinden yazı alın.Hastane bu ibreleri yazmıyor siz nasıl yazılması gerekli olan ibareli yazıyla verirseniz bizde sizin yazınızla bu ibaraleri yazdırırız.Vergi dairesi bu yazıyı vermesi şart başka çarasi yok.Madem raporları bu şekilde kabul etmiyorlarsa.

Üst Alt