Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H ehliyeti olmadan ötv'den yararlanabilir miyiz?

su_damlasi

Üye
Konular
32
Reaksiyonlar
0
H ehliyeti için geçen sene başvurmuştum ama ehliyet için uygun görülmedim araba alsam kendi üzerime arabayı eşim kullansa ötvden yararlanabilirmiyiz

Olmaz.
Çünkü bu istisnadan yararlanmanın en önemli iki şartı;
1-Ehliyet
2-Rapor
Bunlardan herhangi biri olmadan olmaz.
Ancak rapor oranınız % 90 üstü ise aracı alıp eşiniz kullanabilir.

Teşekkür ederim bilginiz için

PEKİ geçen sene devlet hastanesine h ehliyeti almak için başvurdum ama uygun görülmedim acaba bu sene başka bir devlet hastanesine başvursam verirlermi acaba ?

Merhabalar bilgisi olan bu konuyuda buraya eklerlerse arkadaşlar için iyi olur bir söylenti duydum yeni yasa çıkmış eşlerin engel derecesi aynı ise yada eşlerden biri sağlam ise eşinin aracını kulanır diyorlar hatta noter onaylı her hangi biride kullana bilirmiş konuya kendim tam hakim deyilim arkadaşa oto galerileri vermiş bu bilgiyi.

Evet, başka hastaneye yeniden başvuru yapabilirsiniz ehliyet için

Eşlerde h sınıfı sürücü belgesi varsa, zaten aynı aracı kullanabilirler. Bu uzun süredir böyleydi...

B sınıfı sürücü belgesi olanlar özel donanımlı aracı hiç bir şekilde kullanamazlar.

Üst Alt