Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

H ehliyeti olan herkes araç alımında ÖTV indiriminden yararlanabilir mi?

su_damlasi

Üye
Konular
32
Reaksiyonlar
0
H ehliyeti olan herkes ötvden yaralanabiilir mi ?

ozel tertibatli araç kullanır raporunuz olması gerekiyor

% 58 raporum var yarın heyete gireceğim yani ötvden yararlanamam mı

h sınıfı ehliyeti olan herkes faydalanır ötv siz araç alımında ehliyet rapor alımında oran yazmaz yüzde 10 olsa oran otomatik veya tertibatlı araç kulllanması uygundur yazar anlatabildimmi

yüzde 90 rapor olan ehliyet alamaz sadece adına birinci derece akarabası alabiliyor

Ben olsam heyete girmezdim . Heyete girerek H sınıfı ehliyeti olduğu halde "sürücü olamaz" raporu alan çok kişi var.

H sınıfı ehliyeti ve raporu olandan rapor istenmiyorki pek nadir istenir

turan yılmaz;

Bilmeden yazıyorsun kardeşim, amacım seni kırmak değil emin olmadan bilmeden yazıyorsun uyarayım dedim:
ÖTV ile ilgili mevzuatı bir okumalısın. Yasa ne yazıyorsa öyle uygulanır kafasına göre hareket edilmez.

H sınıfı ehliyet alan herkes ÖTV.den faydalanamıyor.
Buradaki yöneticiler ve bu işi bilen diğer kardeşlerimiz olayı güzel izah ettiler:
H sınıfı ehliyeti olup da
1. sol ve sağ bacak sakatlığı (ikisi birden sakat olabilir, tek tek olabilir)
2. Sağ kol sakatlığı (dikkat çekerim sol kol sakatlığı alamıyor)
3. boy kısalığı

Bu 3 seçenek sizde varsa ÖTV.siz araç alabilirsiniz. Yoksa her H sınıfı olan herkes alamaz. İşitme engelliler de alamaz, tek gözlülerde alamaz.

Ayroca %90 raporu olupda B olsun H olsun ÖTV.siz araç alabilir hatta raporda geçiyorsa kendisi de sürebilir. Raporda geçmiyorsa ehliyeti alamıyorsa kendisi süremeyecekse çevresindekiler(vasi olarak atananlar) faydalanabilir

Sol el parmaklarım yok benim doğuştan. Filmde bilek kemiğim ve el tarak kemiği isimli avuç ayası kısmındaki kemik görülüyor . Resmi gazetede:
b) Üst extremitenin dışında extremite noksanlığı (doğuştan veya sonradan) halinde Ortopedi ve/veya Fizk tedavi ve rehabilitasyon uzmanının raporu uyarınca H Sınıfı Sürücü Belgesi verilir. Üst extremitenin tek taraflı noksanlığında da Ortopedi uzmanının kanaatiyle, H Sınıfı Sürücü Belgesi verilebilir.

yazmasına rağmen iş bilmez ortopedi doktoru 5 saniye elime bakarak "sürücü olamaz" raporu verdi. Ankara Eğitim ve Araştırma hastanesi dert bu konuda. Mevzuatı ve güncel teknolojiyi bilmeden iş yapıyorlar. Rapor başvurusu yaptığımızda h sınıfı ehliyet/ özel tertibat araç yazıyordu. Keşke hiç gitmeseydim şimdi 6 ay sonra başka hastaneye gitmem gerekiyor.
Resmi gazeteye göre bir kolu olmayanlar bile heyete girmeden sadece ortopedi doktoru raporu ile h sınıfı ehliyet alabilirken uğraştığım duruma şaşıyorum cidden.
Eğer yerinizde olsam ötv indirimi için uğraşmaz 2-4 yaş daha büyük bir arabaya binerdim. Sürücü olamaz raporu ile ehliyetinizden de olmayın.

boy kısalığını bilmiyorum sol el alamadığını biliyorum

bunun haricinde ben 2010 daki alınmış raporumla ehliyet aldım ve ehliyette tertibatlı yazıyor

otomotivde çalışıyorum ehliyetimle raporumla sorgulattım plakacı arkadaşa sorun yok alabilirsin dedi

sağ veya sol ayak veya ikisi birden elden tertibatlı almak zorunda ehliyetini benim gibi

sol kol sakatlığı evet alamıyor doğrudur boy kısalığı hakkında bilgim yok

zaten alamayanlar h sınıfı ehliyette alamıyor birde o yönünden bak

Ben H sınıfı aldım.. ÖTV.siz araç almadım zaten alamaycağımı biliyorum:

Mevzuatta; 50 desiben ve üzeri duymayanlar H sınıfı ehliyet alır sadece otomobil kullanır diyor. Bende bu kapsamda ehliyet aldım.

Demekki denemek lazım. Arkadaşımız sakatlığını söylemedi sadece oran söyledi. O orana bakarak karar veremeyız.. Sakatlığını bilmek lazım.
Dediğin gibi Herkes H sınıfı alamaz çünkü eskisi gibi kolay rapor verilmiyor. Sırf ÖTV.siz araç alınacaksa Turan Yılmaz kardeş dediğin doğru buraya kadar itirazım yok... Ama Kaldı ki burada H sınıfı alamaz diye birşey dememek lazım. Kesin birşey demek yerine olasılık vermek lazım. H sınıfı ehliyet pek işimize yaramıyor ÖTV.siz araç olmayınca demek lazım. bu kadar basit.

Hakikaden benim işime yaramıyor: her çevirmede hanı nerde bunun özel donanımı diyen cahil polislerden bıktım onlar hiç bıkmadı.

evet benide polis çevirdiğinde hani bunun özel donanımı diyecek debriyaj fren gaz elden tertibatlı yoksa vay haline

Merak etme mevzuat ile dolaşıyorum: Ruhsat yanında mevzuat var okumak isteyene fotokopi hediyemdir diye veriyorum. Ne kadar bilgilendirirsem o kadarda sizi bu sorundan kurtarırım.

Sevgili turan yılmaz şu konuyu bir incelerseniz:

http://www.engelliler.biz/forum/oze...ulunup-surucu-belgesi-ve-arac-icin-rapor.html

Konuyu da dağıtmak istemem bu arada. Hakkımı sonuna kadar arayacağım ilk olarak gerek 6 ay sonra başka bir hastaneden, gerek özel poliklinikten rapor almak olsun. Gerek bimere şikayet olsun gerek il sağlık müdürlüğüne rapor itirazı olsun gerekse mahkeme olsun. Zaten mezun olup araba parasını biriktirmem 3 senemi alır en iyi ihtimal :) ben de 3 sene uğraşırım. Çünkü çok çok fazla örnek var alan. Hatta %80 ihtimalle alınabiliyor da bazı hastaneler dert.

gökhan_ kardeş özel poliklinikten alınan rapor kabul edilmiyor uyarayım: Tam teşekküllü devlet hastanesi raporu olmalı. Yada tam teşekküllü üniversite hastanesi(özel olabilir).

Abi ben birkaç kişiden özel hastaneden aldıkları rapor ile ehliyet aldıklarını duydum. birde resmi gazetede özel tertibatlı araç için değil de (onun için heyet lazım)

b) Üst extremitenin dışında extremite noksanlığı (doğuştan veya sonradan) halinde Ortopedi ve/veya Fizk tedavi ve rehabilitasyon uzmanının raporu uyarınca H Sınıfı Sürücü Belgesi verilir. Üst extremitenin tek taraflı noksanlığında da Ortopedi uzmanının kanaatiyle, H Sınıfı Sürücü Belgesi verilebilir.

Bu maddeye göre heyete çıkmayıp sadece ortopedi doktorunun imzası ile ehliyet alan sağ elinden engelli 2 arkadaşım vardı

MADDE 4 – (1) Sürücü adaylarının genel sağlık muayeneleri pratisyen tabip veya uzman tabip tarafından bu Yönetmelik hükümlerine göre yapılır. Tabiplerce düzenlenen raporlar, resmi kurumlarda kurum mühürü ile, özel hastanelerde başhekimlerce, diğer özel sağlık kuruluşlarında sağlık kuruluşunun mesul müdürünce, muayenehanelerde ise muayenehanenin bulunduğu ilçenin sağlık grup başkanlığı, sağlık grup başkanlığı bulunmayan merkez ilçelerde il sağlık müdürlüklerince, isim ve imza yönünden onaylanması gerekmektedir. Tabiplerce verilen sağlık raporlarının gerçeğe uygun olmamasının tespiti halinde bu raporlar geçersiz sayılır ve sorumlular hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur. Bu tabipler bir daha sürücü adayı sağlık raporu veremez ve daha sonra verecekleri raporlar geçersiz sayılır. Bu husus Emniyet Genel Müdürlüğüne bildirilir. Aile hekimliği uygulamasına geçilmiş illerde bu raporlar Toplum Sağlığı Merkezi tarafından da verilebilir.

Bu maddede de kırmızı ile işaretlediğim maddeye göre özel hastaneden alınan raporun geçmesi gerekmiyor mu? H sınıfı ehliyet için. Özel tertibatlı araç için değil.
Alınan raporlarda da :
"H sınıfı ehliyet alabilir/ otomatik vitesli araç kullanabilir" yazıyordu.

özel poliklinik ile özel hastane aynı kavram değil. Dolayısıyla tek kelime hatasından kaynaklı bir cümle hatası bu: dikkat çekerim ...

Diğer yandan özürlü bir birey iseniz mutlaka tam teşekküllü hastane raporu istenir. Bu yukarıda yazdığın normal bir ehliyet içindir. yinede uyarayım Her özel hastane olmayabilir ki: tam teşekküllü özel hastaneler ise bu olur.

Ola ki onca zahmet onca emek neticesinde aldığın rapor; ehliyet başvurusu için gittiğiniz emniyet müdürğülü kapısından çevrilirseniz karışmam...
Normal ehliyet için mevzuat tamam ama özel ehliyet için mevzuatta eksik var...

Üst Alt