Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Güvenlik soruşturmasını nasıl yapıyorlar, nelere bakıyorlar?

FATİHBERKAYTOK

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ekpssde güvenlik soruşturması varmı varsa nelere bakılıyor aileye bakılıyormu yoksa sadece kişiselmi bakılıyor lütfen cevap verib

FATİHBERKAYTOK

Baba, anne, 18 yaşından büyük kardeşler, evli iseniz eşiniz ve tabiki siz.

Kapsamı:
Söz konusu yönetmelikte "Güvenlik Soruşturması" ve "Arşiv Araştırması" ayrı ayrı tanımlanmıştır :

* Güvenlik Soruşturması : Kişinin kolluk kuvvetleri tarafından halen aranıp aranmadığının, kolluk kuvvetleri ve istihbarat ünitelerinde ilişiği ile adli sicil kaydının ve hakkında herhangi bir tahdit (sınırlama) olup olmadığının, yıkıcı ve bölücü faaliyetlerde bulunup bulunmadığının, ahlaki durumunun, yabancılar ile ilgisinin ve sır saklama yeteneğinin mevcut kayıtlardan ve yerinden araştırılmak suretiyle saptanması ve değerlendirilmesi.

* Arşiv Araştırması : Kişinin kolluk kuvvetleri tarafından halen aranıp aranmadığının, kolluk kuvvetleri ve istihbarat ünitelerinde ilişiği ile adli sicil kaydının ve hakkında herhangi bir tahdit olup olmadığının mevcut kayıtlardan saptanması.

"Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatlı"

Herhangi bir suç işlemediyseniz sorun olacağını zannetmiyorum.

merhaba arkadaşlar bir sorum olacak güvenlik soruşturması hakkında benim babam khk ile ihraç oldu 8 ay önce emekli oldu şuanda yani tüm haklarını aldı Allahıma şükür bu vatana hiçbir hainliğimiz olmadı olamazda babam derneğe üye olduğundan dolayı ihraç oldu ama emekliliğini aldı ayriyeten ben bunların okuluna gittim 16 yasında ve suanda 17 yaşındayım yani anlayacağınız fetö mağduru oldu babam tamamen temiz niyetlerle hizmet cemaat anlayışı ile bunlara kandı nolur cevap verin güvenlik soruşturmasında bi problem olurmu

Üst Alt