Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Güvenlik soruşturması sonucu atanamayan var mı? Ne yapabilirim?

deejayamt

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Guvenlik tahkikati sonucu atanamayan gorevine baslayamiyan varmi aranizda arkadaslar. Boyle bi durumla karsi karsiyayim ne yapmaliyim..??

deejamayt;kardeşim detaylı açıklama yapki sana yardımcı olalım,neden güvenlik soruşturmanda sorun çıkıyor?

2 ayri mahkemeden ceza aldim 1er yil ceza ama bu cezalarin birini temyize yargitaya yollayabildim aldigim kesinlesmis 1 yil ceza var onuda yatmam icin bu diger davayi yargitaya gonderdim cunku haketmedigim bi sonuc geldi bize gore.. simdi durum bu yeni basliyacagim kurum guvenlik tahkikatimin surdugunu bu davalardan dolayi sorun oldugunu soylediler..

Önemli olan mahkemelerin sizin hakınızda verdiği karardır.Siz nekadar karar haksız derseniz mahkemenin kararına bakar kurumun.Yargıtaydan inşallah karar bozulur buda sizin yeniden kuruma başvurmanızı kolaylaştırır.

Bu arada hangi kuruma atandınız,buda önemli.

derderdo. zaten sonuç ( bize göre haksız) diye yargıtaya gönderdik... tekrar yazmama gerek yoktur umarım.. denetimli serbestlik yasası gereği cezam ertelendi bu bir problem olurmu acaba..?? ayrıca içişleri bakanlığına atandım. bu durumda olan biri varmı bunu yaşayan..?? veya bundan dolayı işe başlatılmazsam işçi mahkemesine başvurmalımıyım..???

Mahkemenin verdiği hüküm vardır yargıtaydan sonra kesinleşir.Şuan beklemekten başka çareniz yok o yüzden kurumu bekleyin sizin hakınızdaki atama durumunu yazılı olarak bekleyin

Sonuç olumluysa(inşallah olur) işe başlarsınız.
Düşündüğünüz gibi olumsuz olursada kurumun yazılı olumzuz tebligatıyla ilgili avukatlarla daişarak ona göre yol çizersiniz.
Allah yardımcınız olsun

İşçi olarakmı atandın memur olarakmı? Eğer memur olarak atandıysan kanunen Memuriyete engel olan bazı cezalar var. O cezalardan almışsan memuriyete girebileceğini sanmıyorum. Umarım işe başlarsın.

selamun aleykum.bu dediğine bende takıldım ve ne yapacağımı bilmiyorum yardımcı olan olursa sevinirim.2005te işlemiş olduğum bir suçtan dolayı 9 ay 15 gün hapis cezası aldım ve mahkeme bunu 7 ay 15 güne düşürdü artı ileri bir suça erteledi(yani yatmadım) ama şimdi MEBe atanmama rağmen işime başlayamadım.sicilimin silinmesi için Ankara Adli İstatistik Scil Kurumuna da başvurdum ama sicilim silinmedi arşive alındı.bu ne demektir? ve ne yapmam lazım anlayan arkadaşlar yardımcı olursa müteşekkir olurum:confused:

MEB sicil silinmeden işe başatmadı mı? Hangi mevzuat maddesine atıf yaparak bu kararı almış?

Arkadaşlar güvenlik soruşturmasıyla, adli sicil kaydı ayrı.
Güvenlik soruşturması;Adayın iyi hal,çevre bilgisi ve herhangi bir yasadışı örgüt dernek vb.gibi unsurlarla kayıt üyelik gibi araştırmadır.
Adli sicil;adayın kesinleşmiş ve kayıt altına alınmış suç,mahkümiyetin resmi belgesidir.

Şimdi senin soruna; Evraklarınızı kuruma verirken adli sicil kaydı istediler mi. Yada herhangi bir bildirim yaptıarmı sana aldığın cezayla ilgili.
eğer kurum bu şekilde bir donuş yapmadıysa size korkma çağrılacaksın inşallah.

Adli sicilin görünüşe göre sıkıntılı inşallah bir sıkıntı olmaz.

MEB'e hizmetli olarak atandım fakat adli sicilimde problem olduğundan dolayı atamamı durdurup atama daire başkanlığından görüş istediler ve bunun sonucunu bekliyorlar.benle ataması yapılanlar görevlerine başladılar.evet benden adli sicil kaydını istediler ve bende götürdüm.yemiş olduğum ceza 7 ay 15 gün ve 8 yıl önce olmuş bir olay.silinmesi içinde Ankara Adli İstatistik Sicil Kurumuna elden evrakları verdim ama hala oradan da bir sonuç gelmedi.

Yusuf anladım verilen cezanın 8 yıl önce olması ve 1 senenin altında olması senin için biraz iyi.Bu durumda tamamen kurumun iyi niyetine bağlı %70-80 çağırırlar.

Ayrıca suçun iyi niyet halinden bahsediliyor ve ona görede verilen cezada indirim yapılmışsa buda lehine inşallah iyi niyet gösterirler.

Ancak terör kamu malına zarar verme vb gibi suç değildir inşallah.yoksa sıkıntı dahada büyür senin için.

iyi niyetten ve daha önce herhangibir şeyim olmadığından 2 ay düşmüşlerdi.9 uçuk aydı normalde.suçum kamu görevlisine görevinini yaptırmamaa

Kamu denetciligi gbt karari diye yaz googleden oku bu yoldan devam et

Devlet memuru olmak için yüz kızartıcı bir suç işlememek ve sabıka kaydı olmamak gerekiyor ancak idare mahkemeleri ve danıştayın kararlarında bir kişi hakkında 2 yıl ve altı veya adli para cezası verilip bunların CMK 'nın 231 maddesi gereğince 5 yıl boyunca hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş ise bunun güvenlik araştırmasına olumsuz sonuç doğurmayacağı yönde kararları vardır, bu 5 yıl hükmün açıklanmasının geri bırakılması adli sicil kaydında gözükmez sadece güvenlik araştırması yapacak kurumlar görebilir. bundan dolayı güvenlik soruşturması olumsuz sonuçlansa bile idare mahkemeleri kararı bozuyor ve memurun atanmasına karar veriyor. ancak şahsın sabıka kaydı varsa bu şahıs memur olamaz

Üst Alt