heartless_ra , İstanbul'da yaşıyorum, İstanbul'da bana uzak bir belediyeye atandım ama servis var, her gün yarım saat yürüyorum servis için.
benstery , Ben aslıda bir ay önceden işe başlayacağımın haberini almıştım, başlamama 1 ay kala telefonda aradığımda "Evraklanız gelecek, haberini aldık, gelir gelmez 15 gün içinde başlatacağız." demişlerdi. Benim bildiğim kanunlara göre, eğer değişmediyse, işten çıktığınızı söylediğinizde 2 hafta daha çalışmak zorundasınız, yoksa ihbar tazminatı ödersiniz yani eğer 2 hafta çalışmadan çıkarsanız, işveren 2 haftalık maaşınızı keser. Bu yüzden, örneğin 2 haftalık izniniz var diyelim, işverene gidip izne ayrıldığınızı ve aynı zamanda istifa ettiğinizi, dolayısıyla ücretinizi kesmemelerini söyleyin. Belki surat yaparlar, veya hemen çıkmaya zorlayabilirler ama buna hakları yok, her şey kanuna uygun olur. Maaşınızı da tam alırsınız.
Alfa38 , tedavi gördüğüm için çalışamıyordum. 2 yıldır işsizdim. Çalışanlar için, verdiğim bilgiler yeterli olur sanıyorum. Ben olsaydım, son bir ay kala istifa ederdim.