[size=6]Aşağıdaki konu güncelliğini kaybetmiştir. Lütfen dikkate almayın.
Şu anda sadece bilgilendirme amaçlı olarak yayınlanmaktadır.[/size]
Geçen gün ANET haber grubunda görmüş ama unutuvermiştim, bugün Babür abi hatırlatınca, konuyu gündeme almak istedim.
THY işe alımlarında da adı geçen Fiziksel Engelliler Vakfı'na ait web sitesinde "İşveren Kabul Ettiği Halde Çalışmayı Reddeden Engelliler" başlıklı bir liste yer alıyor ve bu listede kişilerin tüm bilgileri yayınlanıyor.
Bunun üzerine FEV'e aşağıdaki soruları ilettim. Cveapları çok merak ediyorum.
Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Şu anda sadece bilgilendirme amaçlı olarak yayınlanmaktadır.[/size]
- 15 Ek'm 2006 Not
Aşağıda konu edilen eleştirimiz karşılık bulmuş ve şikayet ettiğimiz unsurlar FEV'in Sayın ilgilileri tarafından ortadan kaldırılmıştır.
Sivil toplumun görüşlerine kulak verdiği için FEV yetkililerine, kişi ve/ya kurumların hatalı olduğunu düşündüğü eylemlerine karşı ses verdiği ve ortak hareket etme bilincini gösterdiği için tüm Engelliler.Biz üye ve ziyaretçilerine teşekkür ederiz.
Engelliler.Biz
Geçen gün ANET haber grubunda görmüş ama unutuvermiştim, bugün Babür abi hatırlatınca, konuyu gündeme almak istedim.
THY işe alımlarında da adı geçen Fiziksel Engelliler Vakfı'na ait web sitesinde "İşveren Kabul Ettiği Halde Çalışmayı Reddeden Engelliler" başlıklı bir liste yer alıyor ve bu listede kişilerin tüm bilgileri yayınlanıyor.
Bunun üzerine FEV'e aşağıdaki soruları ilettim. Cveapları çok merak ediyorum.
Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz?
- To: bilgi@fev.com.tr
Sent: Sunday, June 25, 2006 18:32
Sayın bay/bayan,
Sitenizde yer alan "İşveren Kabul Ettiği Halde Çalışmayı Reddeden Engelliler" başlıklı sayfanız konusunda merak ettiğim birkaç soruyu cevaplandırmanız umuduyla size yazıyorum.
İlgili bağlantı: www.engelliler.com/basari/ozurlu_liste.aspx?rprtip=6
1- Bu bilgilerin yayınlanması ile ne amaçlanmaktadır?
2- Bu kişilerin özel bilgilerini yayınlamak etik açıdan doğru ve yasal mıdır?
3- "Bu kişiler iş beğenmedi" demek, bu deşifre ediş, tek yanlı ve yargısız bir infaz olmuyor mu? Madem böylesi bir deşifre söz konusu, o halde aynı sayfada işi reddeden kişilerin reddediş gerekçeleri neden yayınlanmıyor?
4- Bu zor ekonomik koşulların yaşandığı günlerde insanlar bir işi reddediyorsa, bu reddediş gerekçelerini araştırmak ve koşulları daha uygun hale getirmek için çabalamak konusunda bir çabanız var mı?
5- Herkesin işi kabul ya da red etme hakkı yok mudur? İnsanları "iş bulduk, gir çalış"a mecbur etmek ne kadar doğrudur?
Bu konularda kamuoyunu aydınlatıcı cevapları paylaşırsanız çok sevinirim.
Çalışmalarınızda başarılar ve güzel günler dilerim
Saygılarımla
Bülent Küçükaslan
www.Engelliler.Biz