Ben aracımı dün noterden engelsiz kişiye sattım. Araç ötv muafiyetinden yararlanılarak alınmıştı 6 yıl önce. Ruhsat da tertibatlı engelli aracı yazıyordu noter normal satış yaptı fiyatta 1.500 TL gibi indirim yapmıştım ekstra bir şey çıkarsa karışmam dedim anlaştık paramı aldım aracı verdim gitti.
Ertesi gün tescil için trafiğe gitmiş alan kişi tertibatı sökerek. Trafik proje çizilecek demiş elemanın demesi 600-800 TL gibi masraf çıkacakmış. Adam aradı beni ben böyle bilmiyordum masrafı paylaşalım dedi git işine dedim güzel indirim yaptım sana ederinden aşağı verdim dedim. Yeni araç alacam acil satmam gerekliydi makul verdim. Bu üçüncü araç satışım öncekilerde böyle bir şey çıkmadı karşıma yada vardı bana dönüp söylemediler. Bi hayli moralim bozuldu araçta nokta hata yok kaza boya yok 6 yıl 68000 km deydi sanki kusurlu araç satmışım gibi mağdur oldum diyor. Noterler projeli, tertibatlı araç satışlarında proje, muayene gibi evrakları görmeden satış yapmamalı. Alan araştırmadan alıyor satan bilmeden satıyor.
Xperia Z5