Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gümrükten araç almak istiyorum. Prosedür nasıldır?

Konular
63
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar ben gümrükten engelli aracı almak istiyorum prosedür nasıl ? birde gümrükten normal araba alsam özel tertiba kaça mal olur ?

yurt dışından getirtmek değil gümrükte satılan araçlardan almak istiyorum

ka_rakartal

bunu forumda bilebilecek kimse olduğunu sanmıyorum.

tasiş yada maliyeye sormanız gerekir.

mantıken ötv talep etmezler, kdv ne olur, yurt içi mi yurtdışı mı sayılır onları bilemem, 2.el ve 3 yıl üstü olan bir araç olursa sıkıntı olur mu, ya da onu zaten ötv siz dutyde bulunduğu için sanki yurtiçindeki ötvsiz bir aracı almışsınız gibi mi sayarlar, o da bir muamma

ciddiyseniz ilgili kurumlara sormanız gerekir, onların bile tam ne yapılacağına dair fikri halihazırda yaşanmış bir durum yoksa olmayabilir, babacan bir memur olursa da ne ugrasıyorsun, zaten sizin ötvniz yok, içerden sıfır ikinci el bişey al geç de diyebilir, ki haklıdır da.

gümrükten daha uyguna geliyor diye biliyorum net bilgisi olmayan biri olursa bilmişlik yapıp geçebilir tabii, bilen biriyle görüşmek gerek

Gümrükten normal araba alıp tertibatı türkiyede taktırayım engelli aracı olsun diye bir şey yok.
Türkiyeye giriş yapan engelli aracına tertibat yurt dışında takılmış olmalı ve faturası engelli kişi adına kesilmiş olmalı.
(Yakın zamanda ankara gar gümrük müdürlüğünden aldığım bilgi böyle)

Site Tasarım Tercihleriniz

Bu ekrandaki seçimler aracılığıyla forum tasarımını kişiselleştirebilirsiniz.

Yandaki renk seçeneklerinden birisini tercih ederek forum görünümünü kişiselleştirebilirsiniz.

Geniş Ekran görünümü: Aç/Kapat

Bu ayarla Geniş ya da Dar ekran görünümünü tercih edebilirsiniz.

Forum liste seçimi: İki Bloklu/Tekli

Ana sayfadaki forum görünümünü İki Bloklu ya da tek satırlı tasarımla kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Forum arkaplan resimlerini: Kapat/Aç

Forum arkaplanına eklenen görseller varsa, bu görselleri buradan kaldırabilirsiniz.

Ana Sayfa Yan Paneli: Kapat/Aç

Forum ana sayfasının daha sade görünmesini isterseniz Yan Paneli (Sidebar) kapatmayı tercih edebilirsiniz. Yan Panel kapatıldığında, paneli yeniden açmak için sayfanın en üstündeki kullanıcı adınızın solunda yer alan Site Tasarım Tercihleriniz'e tıklayarak tercihinizi değiştirebilirsiniz.

Yan Panel akışkanlığı: Aç/Kapat

Bu ayarla forum ana sayfasını aşağıya/yukarıya kaydırırken ekranın sağında yer alan Yan Panelin (Sidebar) akışkan özelliğine bürünerek ekranda sabit kalmasını tercih edebilirsiniz.

Yumuşak köşe özelliğini: Kapat/Aç

Bu ayarla, tasarımdaki köşeleri Yumuşak ya da Keskin görünümlü olarak tercih edebilirsiniz.

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Geri
Üst Alt