Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gümrükten araç almak istiyorum. Prosedür nasıldır?

Konular
63
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar ben gümrükten engelli aracı almak istiyorum prosedür nasıl ? birde gümrükten normal araba alsam özel tertiba kaça mal olur ?

yurt dışından getirtmek değil gümrükte satılan araçlardan almak istiyorum

ka_rakartal

bunu forumda bilebilecek kimse olduğunu sanmıyorum.

tasiş yada maliyeye sormanız gerekir.

mantıken ötv talep etmezler, kdv ne olur, yurt içi mi yurtdışı mı sayılır onları bilemem, 2.el ve 3 yıl üstü olan bir araç olursa sıkıntı olur mu, ya da onu zaten ötv siz dutyde bulunduğu için sanki yurtiçindeki ötvsiz bir aracı almışsınız gibi mi sayarlar, o da bir muamma

ciddiyseniz ilgili kurumlara sormanız gerekir, onların bile tam ne yapılacağına dair fikri halihazırda yaşanmış bir durum yoksa olmayabilir, babacan bir memur olursa da ne ugrasıyorsun, zaten sizin ötvniz yok, içerden sıfır ikinci el bişey al geç de diyebilir, ki haklıdır da.

gümrükten daha uyguna geliyor diye biliyorum net bilgisi olmayan biri olursa bilmişlik yapıp geçebilir tabii, bilen biriyle görüşmek gerek

Gümrükten normal araba alıp tertibatı türkiyede taktırayım engelli aracı olsun diye bir şey yok.
Türkiyeye giriş yapan engelli aracına tertibat yurt dışında takılmış olmalı ve faturası engelli kişi adına kesilmiş olmalı.
(Yakın zamanda ankara gar gümrük müdürlüğünden aldığım bilgi böyle)

Üst Alt