Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gümrükten aldığım araç dururken yurt içinden sıfır araç alabilir miyim?

hknizm1977

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
slm arkadaşlar 2006 gümrükten aldığım özürlü aracı 5 yılı doldurdu fakat bu araç bende kalsa yurtiçinden ötv muafiyetli 0km.araç alabilirmiyim kaşıtlar vergi dairesi olur diyor her iki araç yıllık vergi muafiyeti nasıl olacak bilen varmı?

yurt dışından alınan araçlarda vergi muafiyeti 10 yıl olması lazım.10 yılı doldurduğu zaman yurt içinden vergi muafiyetli araç alabilirsiniz diye biliyorum.vergi dairesine sorarsanız en doğru cevabı alabilirsiniz.buca taşıtlar vergi dairesi telefon:0 232 4874898

İkinci araç alımı

Bildiğim kadarıyla alabilirsiniz aracın birinin yıllık vergisini ödersiniz yurt dışından alınan araçlar 10 yıl satılamıyor

Arkadaşım aynı durumu kısa süre önce ben de yaşadım.. Alırsın, alamazsın, olur, olmaz denildi.. Vergi dairesinde dahi aynı durum söz konusu oldu.. Yan yana iki odada ki memur alırsın alamazsın gibi saçmasapan yorumlarda bulundular.. Ben bizzat vergi dairesi müdürüyle yüzyüze yaptığım görüşme sonucu, elimde ki aracı satmadan 5 yılı dolduğu için yeni araç aldım.. Hiç bir sorunla karşılaşmadım lakin burada dikkat etmeniz gereken önemli bir konu; eski aracınız için MTV den düşürülmesine dair dilekçe vereceksiniz..

yasak_kent;

teşekkür ederim merakla bekledigim cevap mtv idi ..

OturanBoğa;

hadi buyur bakalım nasıl bir saçmalık buu ..atsan olmuyor satamıyorsunn..

Üst Alt