Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Guillain-Barre Sendromu/Sekeli olan kim var?

Gokhan_TT

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
benden başka var mı? :lol:

Ben 1999 yılında bu hastalıkla tanıştım halende tam iyileşmiş değilim ayak bileklerimi itiyorum ama geri çekemiyorum yürürken çok zorlanmıyorum ama çok dikkat çekiyorum afo kullanıyorum düşük ayak için ama o da bi işe yaramadı fizik tedaviyle iyileşmem mümkünmü bir bilginiz var mı????? :?: :?: :?: :?:

Bende bu hastalıktan geçirdim 1.5 sene oldu ama çok şükür iyiyim..sizlere geçmiş olsun...

55 yasındaki babama 1 sene önce guillain barre sendromu teshisi kondu.hekimin söyledigi ilaçlar ve tedavi gün gecmeden aynen yapıldı.nörolojiden cıktıktan sonra da bu zamana kadar yaklasık 11 aydır farklı hastanelerde fizik tedavi ve rehabilitasyon gördü.suan yardımsız yerinden kalkamıyor fakat afoları ve 2 koltuk degneğiyle kendi basına yürüyebiliyor.önerebileceginiz bir tedavi yöntemi bir hekim veya hastalıgınız sırasında özel bir beslenme sekliniz oldu mu yardımcı olursanız cok sevinirim.cok gecmiş olsun şimdiden tesekkürler.

Bu hastalık 4 ay içinde tedavi ediliyor.Erken teşhis edilirse.Tedavi olanları tanıyorum.Çok ağır olanlarda sakatlık bıtakıyor,bastonla gezenler var.
Ama ben 40 yıl önce bu hastalığa yakalandım,teşhis edilemedi,ölümden döndüm doktor %99 ölüm dedi.En son ankarada teşhis edildi.2 ay fizik tedavisi gördüm ama yürüyemedim.40 yıldır 2 kol 2 bacak felçli olarak yaşıyorum.Sağlam kişilerin başaramadığı birçok şeyi başardım.
Tedaviyi aksatmayın fizik tedaviyi bırakmayın,doktor önemli iyi tedavi edilirse hiç sakatlık bırakmadan tedavi olur. Geçmiş olsun...

Sağlam kafa sağlam vücutda bulunur diye bir deyim kullanılır.Bu söz atasözü diye söylenir.Sebebi de sağlığı korumak çok önemlidir düşüncesi.
Ama her sağlam vücudu olanın sağlam kafası varmı? pehlivan gibi güçlü olan insanlar var,ama sakat insanların yaptığı başarıların onda birini yapamazlar.İnsanlarda en önemli sağlamlık kalp ve beyindir.Ama olan kardeşler çok şeyleri başarmıştır.Bunun sayısız örnekleri var.
Demek istediğim beden geçici bir emanettir.Bazı eksikler önemli değil kalbın sağlamlığı ve düşüncenin sağlamlığı önemli.Sevgisi olmayan skatlar,merhameti olmayan sakatlar,imanı olmayan sakatlar v.s. bize acımayın kendinize acıyın,belki düzelirsiniz.

guillain barre

merhaba
2 yaşındaki yeğenime geçen hafta guillain barre sendromu teşhisi konuldu şu anda tedavi görüyor doktoru bu yaştaki çocuklarda pek rastlanmadığını söyledi bu yaşlarda bu hastalığı yaşamış kimse varsa iletişime geçmek istiyoruz. yardımcı olursanız çok mutlu oluruz şimdiden teşekkürler..

gbs

geçmiş olsun ben erdal şu anda otuz yaşındayım.21 yıl önce 1989 yılında bu sendroma yakalandım....genelde 21 yaş ve altında görülme olsaılığı çok azdır diye biliyorum ama daha ileri yaşlarda geçirildiğinde kesinlikle tam anlamıyla iyileşme şansı yok mutlaka bi arıza kalabiliyor küçük yaşta geçirmesi belki de hayırlı olmuş...ben üç hafta ilaç tedavisi ve ardından altı ay süren fizik tedavi ve rahabilitasyonla ayağa kalkabildim ama vücudun kendini toplaması bir veya bir buçuk yıl sürdü....kesinlikle çok iyi bakım gerekiyor sadece hasatalık süresinde değil ömrünün sonuna kadar kendimize çok dikkat etmemiz gerekiyor....ben de bu hastalığın hiç bi belirtisi olmadı ne uyuşma ne kuvvetsizlik ne de başka bişey...c.tesi gecesi yatmadan önce hiç bir şeyim yoktu sapasağlamdım ama pazar sabahı uyandığımda yataktan kalkamadım sadece başımı hareket ettirebiliyordum....

şu anda çok iyiyim dışardan bakıldığında bu sendroma yakalanan biri gibi durmuyorum normal bi insan gibi hareketliyim zaten ayağa kalktıktan sonra hiç bir protez koltuk değneği vs kullanmadım...herkese çok geçmiş olsun saygılar....

Bende sekeli düşünülen hastalardan biriyim ama tam tanı koydular da denilmez yaklaşık 10 yıldır devam ediyor.Düşük ayak bende de mevcut şuan tekerlekli sandalyedeyim ama son 2 yıldır daha iyiyim paralel barda yürüyorum yürüteçle ayağa kalkıyorum ayak bileğimi hafif çekebiliyorum yüzme ya da fizik öneririm birde kuruyemiş özellikle ceviz ben çok faydasını gördüm.Allah hepimize şifa versin inşallah..

Ben de bu hastalık ile 8 yaşımda tanıştım. Şu an 15 yaşındayım. Hala afo kullanıyorum. Ayak bileklerimi geriye doğru çekemiyorum. Allah hepimize şifalar versin

arkadaşlar ben bu hastalığı 2011 9 şubatta geçirdim sdce şuanda ayağımda düşük ayak var ayağımı geri çekemiyorum kırık çıkık hiçbirşey yok acaba bu düşük ayak ameliyatı yokmu afo kullanıyorum ama artık o da çözüm değil tamamen iyileşemezmiym

selam geçmiş olsun
bu lanet hastalık annemi 24.06.2014 salı günü saat 11.00 gibi tekrar vurdu.2.tekrarı.şuan medipol hastanesinde yoğun bakımda.plazmaferez uygulanıyor.bugün 5.defa yapıldı fakat şu ana kadar henüz olumlu bir gelişme olmadı.annemin 1 hafta önceden başlayan ve yüksek ateşle seyreden bir gripal enfeksiyonu oldu ve ateş düştüğünün ertesi günü önce sağ bacak sol kol sonra sol bacak,sağ kolda çok hızlı bir şekilde güçsüzlük başladı ve 3.günü solunumu tuttu.annemin yaşı 78,kilosu33.bağışıklık sistemi düşük olduğundan çok çabuk ilerledi.solunum makinesine bağlı.tüm tatlilleri ve vücut fonksiyonları normaL.tansiyon 17-14 arası değişiyor.yoğun sıvı verildiğinden ellerde ve ayaklarda ödem var.şimdilik durum bu.ilk hastalığı ise 1995 yılının şubat ayında başlamıştı ve aynı seyirle devam etmişti.fakat o zaman yaş 57 ve kilosu 47 idi.aynı tedavi uygulanmıştı.çapa tıp fakültesi reanimasyon bölümünde 22 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra,nöroloji servisine çıkarılmış ve 1.5 ay burada tedavbi görmüştü.taburcu edilirken sol elinin işaret parmağına tekrar his geldi.evde yapılan 20 seans fizik tedaviden sonra tamamen iyileşmişti.hiçbir proteze ihtiyaç duymadan yürümeye başladı.sizle de geçmiş olsun.böyle bir hastalık düşmanımın başına bile gelmesin

merhabalar ben 3 sene önce gecirdim 11 yaşındayke grip oldum ilk atlatamamışım ondsn olmus sabah kalktigimda kalkamadim ertesi gun doktora gittik ve 1 hafta hastanede yattim hadtaneden ciktigimda yuruyebiliyordum 2 3 hafta sonra cok iyidim aman boyle bir durum olursa hemen foktora gidin kalıcı hasar kalabilir

Bu hastalik nasil basliyor,ne kadar surede neler oluyor,detayli anlatabilecek olan var mi,,,bana tani konulamadi,2 kez mr cektirdim,belde bisiy yok dediler,acillerde surundum,,bacaklarimda felc var ve cok agrim sizim var,hersey 2ay icinde durupdururken oldu,emglerde sinir iletim yavaslamasi var dendi ama doktorlar neyim oldugunu hala bulamadilar:(cok az hareket edebiliyorum,yataktan yaziyorum bu satirlarida,,yasim 36,,bu hastaliktan suphelenmeye basladim,nette cok sayida tibbi makale sonrasi,,detay ve surec lazim arkadaslar bu hastaligin baslangic ve seyriyle ilgili???

@king3520
Daha fazla detay lutfen??teskyukaridaki yazimi okursaniz

@manuelfernandes
Sizde nasil basladi bu rahatsizlik,detay verenilirmisiniz dusuk ayak oncesi??

@melek07
Arkadasim hastalik sureciniz nasil basladi,biraz detay verebilirmisiniz,kendi durumumu asagida ozetledim

@midastouch
Tam olarak detayli bir hikaye yazabilirmisiniz lutfen hastaliginizla ilgili

tıp fakültesi hastanelerinde mi yoksa araştırma ve eğitim hastanelerinde mi teşhis konuluyor acaba?? devlet ve özel hastanelerde anlayabileceklerinden ciddi derecede kuşkuluyum ben,,,

Gbs

Merhaba solveus. Umarım Bu yazım birazcıkta olsa sana yardımcı olur. Benm Şikayetim 23.06.2015 te basladi. Sabh uyandigimda ayaklarımda uyuşma vardı, aynı günün gecesi uyandığımda ayağa kalkmaya çalıştım ve tökezleyerek yurudum,24.05.15 te Özel hastaneye gittim ve beni eğitim araştırmaya sevk etti(kartal). Oradaki doktor beni muayene edip yatışımi istedi Ve daha sonra tanı konulması için belimden enjeksiyon ile sıvı alindi , ayaklarımdaki gücsuzluk gittikçe artıyor ve daha fazlasıyla bel ve sırt ağrılarım vardı, sıvı SONUCU hemen çıktı ve bana gullian barre sendromu tanısı kondu ve kortizol ile iViG başlandı, 8 gun serviste yaptım,8 gun İçerisinde ayaklardan başlayan uyuşma yavaş yavaş belime göğüs kafesime kollarıma kadar vurdu daha sonrasında sekizinci günümde solunumu etkiledi ve yoğun bakıma yatırıldım, uyandığımda yoğun bakımda tüp takilmisti solunumu tüp ile sagliyordum, belirli bir süre uyu tutuldum ve daha sonra uyandırıldım sebebi ise kas güçlerimin yerine gelmesini görmek istemeleriydi. Daha sonra 23.07.2015 te trakeostomi yapildi KBB tarafından sebebi ise arasındaki tüpün daha sonra iltihaplanmaya yol açmasıydı. Trakeostominin açılması ile ben tam olarak kendime gelmiş oldum kısık sesle konuşa biliyordum Ama çok fazla değil ağiz hareketlerinle iletişim kurabiliyordum.01.08.15 İtibari ile de yoğun bakımda fizik tedavi gördüm. Yavaş yavaş nefes almam kendine geliyordu tabi sayısızca antibiyotik ve ilaçlar uygulandı. 17.08.15 te trakeostomi Çıkarıldı ve artık konuşa biliyordum.19.08.15 te yoğun bakımdan servise çıkarıldım ve iki gün serviste kaldım ve taburcu oldum.yoğun bakımda gördugum fizik tedavi sayesine otura biliyordum fakat hareketlerim yine kısıtlıydı. kol hareketlerimi yerine gelmişti fakat sol omuzum kısıtlıydı, yürüyemiyordum ayaklarında düşük ayak vardı hareket ettiremiyordum. Dizilerimi kısıtlilik mevcuttu azda olsa kendime çekip ileri itebiliyordum sağa ve sola dönemiyordum destekle dönebiliyordum.yani kisaca 47 gün yoğun bakımda kaldım
Doktorlar hatta %50-%50 ölebilirde yasabilirde demisler. Taburcu olduktan sonra erenköy fizik tedavi hastanesine gittim sıra aldım ve bir hafta içerisinde fizik tedaviye başladım 40 gün fizik tedavi gördüm ve hareketlerim çoğunlukla iyi 1 °'de rahatladı. oturabiliyorum kendim yemek yiyebiliyorum sağa ve sola dönebiliyorum. eve paralel bar kurdurdum. Walker ile zorda olsA destekle yürüyebiliyorum. Ayaklarımda düşük ayak mevcut ve bunun için cihaz önerildi cihazım yapılıyor dizaltı. Elimden geldiğince güzelce yapmaya çalışıyorum.

Solveus abi eğer tedavi olursan 1 hafta boyunca sana günde 3 kere serun veriyorlar bu serunlar iyileştiryo seni hastalık gecici ama senin hastalığın tam omu belli değil herhalde ağır grip atlatamadıysan oluyor beyindeki kas sinirleirnin etrafında iltahap birikince oluyor abi 3 yıl önce olduum icin bnde cok bilgili değilim hastaneye yattıktan 1 gün sorna belimden sıvı aldılar böyle öğrenildi hastalık olduğu hastalığımdan 1 ay sonra cok iyidim

gbs atlattım evet...iyileşme sürecindeyim...orta şiddette yıkım oldu benim sinirlerde,,,tam iyileşmenin süresi ne kadar sürecek fikrim yok...desteksiz yürüyebiliyorum ama...

merhaba filiz,,,:) tekrar teşekkürler....saece beklemedeyim artık

gbs ile ilgili tıbbi ve pratik içerikli sorularınızı elimden geldiğince buradaki diğer arkadaşlar gibi yanıtlayıp,yardımcı olabilirim...dm atmaktan çekinmeyin yeni forumdaşlar....zira nadir görülen bi zıkkım bu ve kişiden kişiye oldukça farklı seyirlerde gidiyor sendrom fakat semptomları üç aşağı beş yukarı herkeste aynı

teşk,,,özgün bir tedavisi yok....sinirler kendi kendini yenileyecek...1,5-2 yıl gibi sürelerden bahsediliyor tam iyileşme için....6 ayım bitti nerdeyse...gelişme var bende ama tabi konu sinir tamiratı olunca kaplumbağadan bahsediyoruz...tek istediğim sekel kalmaması,,onu da zaman gösterecek...bu rahatsızlığı geçirip tekerlekli sandalyde kalan yada çiftli koltuk değneyi kullanmayan çok az insan var,,,hatta yok gibi bişiy,,,tıp makaleleri gerçeği çok yansıtmıyor,istatistikler konusunda..FB ortamında binlerce kişilik gbs grupları var...gidip beceriksiz doktorlar o gruptakileri dinlesinler makale yayınlamadan önce....doktorların çok bilgi açığı var bu hastalık konusunda

bundan 8 ay önceydi, kardeşim gece yarısı beni aradı atladım yanına gittim, sesim çıkmıyor, yürümekte güçlük çekiyorum dedi. acili çağırdık en yakın hastaneye gittik. G.O.P Taksim ilkyardım hastanesine. belde sinir basısı olabilir deyip eve yolladılar. bir beyin cerrahını görsün dediler. eve yolladılar. geldik eve. neyse sakinleştirip uyuttum. sonra saat 6 gibi panikle yanıma geldi artık sesim çıkmıyor. ayakta durmakta ve yürümekte zorluk çekiyordu. yine acili çağırdık. onlarda sinirleri bozlumuş dediler. neyse acili yolladık. ve doğru bakırköy ruh ve sinir hastalıkları hastanesine gittik. beyin cerahisi servisi NÖROLOJİYE Yönlerdi. saat 9,30 civarıydı. acil nörologlar tarafından kontrol edildi GBS. teşhisi konuldu. ayaklarını çizdiler, kollarını çizdiler, MR, BT, EMG, hızlıca çekildi, EMG dr. derhal yoğun bakım dedi. yatırdık, aynı sizlerinde bahsettiği gibi uzun bir yoğun bakım süreci, ENTUBE, SONRASI, PNÖNAMI TEŞHİSİ, SONRA KALP DURMA NOKTASI, EN KISA ZAMANDA PLAZMA YADA IVIK YAPILACAK DENDİ. öylede oldu. fakat artık hastalık tüm merkezi sinir sistemine kaplamış, en son beyin sapına gelmişti. PROF. DR. artık yaşamaz dedi. bir kaç dr. dışardan getirdik 15 gün tr. 15 usa, da çalışan çok özel bir dr. geldi. yapacağım bir şey yok dedi. ama göz bebeklerinde hafif bir yaşama belirtisi var dediler. tüm vucud yara bere içinde ölüm anı gibi, yüksek ateşler, serebral ateşler, yüksek antibiyotikler filan. PROF BU YILKİ MİKROP ÇOK ÖLDÜRÜCÜ maalesef yapılacak herşey yapıldı dedi. FAKAT SÜREÇ İÇERSİNDE BİR MUCİZE yavaş yavaş açılmaya başladı, 6 haziran 6 temmuz, 6 ağustos derken treakostomie, sonra serviste 2 hafta, ve bahçelievler fizik tedavide 45 gün kaldıktan sonra evine gitti. annem yanında ona bakmaya başladı. ellerinde sekeller var. ayaklarında sekeller var. ancak araba kulanıyor, işyerine yarım zamanlı gidiyor. kaleydonla yürüyor, .... en son yakın zamanda emg , kan tahlili vs. çekildi. MALESEF senin yürümemen lazım demiş dr. çünki geldiğinden daha kötüsün hiç bir şekilde sinirler yok. nasıl yürüyorsun dedi. yani 1 yıl yada 2 yıl daha böyle devam edebilir. belki daha fazla bilemiyoruz zaman gösterecek. yani tıbbın caresiz kaldığı haller. eller için fizik tedavi yapılıyor .
2 gün de bir özel bir el terapisti geliyor. başka neler yapılır bilmiyorum ama şimdilik bizdeki durum bu.
bütün yaz gbs hakkında uzman oldum. Facebookta gbs forumu var. bu konuyla ilgili bildiklerimi herkeze seve seve paylaşırım.
ANCAK, kardeşimin hastanede kaldığı sürecede, 3 kişi gbs den vefat etti. normalde yüzbinde 1 kişi de görülen bu hastalık, haziran, temmuz ayında 4-5 kişinin geldiği ve sonucu ölüm olduğundan araştırmalara başladım. kaynağı nedir diye. FARENJİTE BAĞLI idi kardeşiminki, yani grip sonrası, ama gençkende geçirmişti bu hastalığı 1 hafta da iyileşmişti. bu ikincisi öldürücü oldu. dr. öldü biz ölümden geri döndürdük filan dedi. yani bu belalı hastalık öldürücü maalesef. yaşı 25, 40, 55 ti ölenlerin. ve kardeşim mucize yaşadı. 40 yaşlarında erkek.
domuz gribi aşısı sonrası aşılamalar sonrası amerikada çok fazla sayıda görülmüş, ve aşılamadan vazgeçilmiş. çin tuzunda gbs yapıcı özellikler varmış, hazır gıdalarda kullanılan tuzlardan kaynak bulunabilir dendi. bir dizi araştırma yaptım. bununla ilgili merak ettiğim şeyler var tabi. herkez hastalığının kaynağını yazabilir mi : ?

tıp makaleleri, genel araştırma sonucu, ama bu yılki mikrop çok ağır öldürücü maalesef, gelecek yıllar ne olur bilemem ama hastanelerde ölümleri gördüm. fazla görülen bir hastalık olmadığından çok fazla yatırılmayan bir alan.

@dotanu53

merhaba,,gbs geçirdim ben de,,,bu hastalığı geçirenler tanıyorum diyorsunuz,,,irtibat kurmama yardımcı olabilirmisiniz acaba onlarla??

çok geçmiş olsun kardeşinize,,,size özelden de yanıt verdim az evvel...gbs kitaplarda yazdığı gibi 3-4 ayda iyileşen bir rhatsızık değil...Hastalığı geçirenlerin %85 inden fazlası 1 yıl ve +++++ süreçlerde iyileşiyor....sekel kalma durumu da bu süreçlerin sonuna bağlı...kesin bişiy söylenemez...gbs nin nedeni öldürücü virüs değil,bağışıklık sistemi bozukluğu esasen...kardeşiniz fizik tedaviye devam ederse muhtemelen kaledyeni de atar zaman içinde...ellerdeki sekel bırakma oranı bacaklara göre daha fazla genel popülasyonda..ama fizk tedavi ile onda da aşama kaydedilebilir....tekrar geçmiş olsun kardeşinize....iyileşme süresi uzun olacak....sabırlı olmalı....5 yıldan sonra bile aşama kaydeden hastalar mevcut....aman ve amsan tipinde dahil....bunlardan bir abd li tanıyorum ben...axonal tutulumu olduğu halde 20 ay sonra tekrrlekli sandalyeden bastona geçti kendisi....gbs uzun bir yolculuk....herkese allah kolaylık versin....

Solveus teşekkürler ilgine... biz çok araştırma yaptık, kardeşim, erkek, 40 yaşında.. detayları özelde konuşalım.

memo50
süreci biraz anlatabilir misiniz lütfen? ne kadar sürede nasıl iyileştiniz? neler yaptınız bu dönemde vs...?teşk

gullian
merhabalar,,,özelden mesaj attım size,,,yazınızla ilgili bazı şeyler dikkatimi çektiğinden,,,özelden dönerseniz sevinirim...geçmiş olsun tekrardan kardeşinize,,,sabırlar diliyorum kendisine,,,

Merhaba....
Yaklaşık 3 yıl önce tanıştım GBS ile. Çok inatçı çıktı 2,5 yıl IVIG tedavisi gördüm bir kaç gün içinde tekrar hasta haneye yatacağım plazmaferez uygulanacak serum bende hiç işe yaramadı kortizon kullandım 6 ay kadar o durdurdu ilerlemeyi şimdi plazma ile toparlanırmıyım diye umudum var....

yusufaybas

cok geçmiş olsun yusuf bey,,,gbs akut bir rahatsızlıktır,aniden ortaya çıkar ve iyileşmesi zaman alır evet fakat sürekli IVIG yada plazmaferez gerektirmez....cıdp e dönmüş anladığım kadarıyla sizinkisi...(kronik ınflamatuar demyelizan nöropati) gbs nin kronik versiyonu yani....o farklı bir rahatsızlık fakat semptomları aynı gbs gibidir,,,,sinirler üzerindeki miyelin kılıflar ataklar halinde yıkılır ve tekrar kendini tamir ederek yenilenir,,sonra tekrar yıkılır ve bu böyle devam eder....sizin sanıyorum ki yeni teşhişisniz cıdp? cıdp düzenli olarak ve belirli aralıklarla ıvıg,plazmaferez yada kortizon gerektirir....

gbs teknik olarak kortizona cevap vermez,,,sadece IVIG ve plasmaferez gerekir...kimi hastada da IVIG işe yaramaz sadece plasmaferezden fayda görür....iki yöntem de sinir tahribatını iyileştirmez sadece bağışıklık sisteminin daha fazla tahribat yapmasını engeller...tedavi edici değil koruyucu tedavilerdir her ikisi de....miyelin kılıfların tamiri zaman alır ve vucut bunu kendi mekanizmaları ile gerçekleştirir...miyelin kılıfların yenilenmesini hızlandıracak bir tedavi yada ilac yoktur....

slm dostlar...son durumlarınız nelerdir? 8.ayım bitiyor benim,son 2 ayda bayağı gelişmeler oldu motor hareketlerde...iyileşme ivme alıyor sanırım bu aylarda....sizlerde durum nedir? herkese geçmiş olsun....

Merhaba solvenus. Evet benim yeni tanım CİDP biraz uğraştırıcı ava bekliyorum başka bir şey gelmiyor elimden

Aralik 2013 ayında bu hastalığa yakalandım.ilk el ve ayaklarda uyuşma,karincalama ile başladı.yavaş yavaş ilerledi.aile hekimi kansizliktandir deyince onemsemedik doktora gitmedik başta.4 5 gün geçti ve sikayetlerim arttı.kaslarim sanki çalışmıyordu.oturduğum yerden güçlükle kalkıyordum.sonra özel bi hastaneye gittik dahiliye bölümüne kansızlık saniyoruz hala.tüm tahliller yapıldı ama bişey çıkmadı.nöroloji poliklinigine gönderildim.doktor yuruyusume kas gucsuzlugume anlam veremedi.mr çekin dedi ama o sırada psikiyatriye gönderdi psikolojiktir diye.tabi psikiyatride benlik bi durum yok dedi.o sıra mr sonuçları temiz çıktı.doktor şaşırdı kendini bırakma yürü diyordu bana sanki numara yapıyordum.neyse..sonra beni tıp fakültesinde bir profesöre yönlendirdi.muayenehanesine gittim.muhayene etti ve hemen taniyi koydu.yatman lazım dedi tabi ben şok olmuştum.neyse yattım ilk 5gün ivig verdiler.tabi uyusmalarim ve gucsuzlugum gittikce artıyordu.saç diplerime kadar uyusuyordum artık.nefes almada zorluk yasiyordum.gomsum tas gibi olmustu.en kötü yemek yiyemiyodum ve desteksiz yuruyemiyodum.çok şükür ki yoğun bakıma ihtiyaç duymadım.bir ay hastanede yattim.8gün ivig verildi.hastane çıkışı fizik tedaviye gittim iki ay.gittikçe iyi oluyodum.kas gücüm 3 4 ay sonra geri gelmişti ama ağrılar oluyordu.uyusmalarim geçmemişti o da zamanla geçer demisti doktor ve onun için ilaç vermek istemedi.neyseki suan iki yıl oldu sadece hafif uyusmalar oluyor.o da yorulursam vs sebeplerden dolayi.istemedim bi hareket sonucu herhangi bir yerim hemen uyusabiliyor,eskiden öyle değildi.sanırım bu kalıcı bi durum.çok şükür iyiyim

yusufaybas

yeni tanı almanız önemliydi Yusuf Bey,,,tekrar çok geçmiş olsun,,,

çok geçmiş olsun @Alone girl....o uyuşmalar residual denilen hastalık kalıntısı ve uzun yıllar geçmeyecek....moraliniz bozulmasın,,,zararsız çünki,,,,kolay ve hafif atlattığınız için çok şanslısınız:)

buarada dostlar ben de daha iyiyim,geçtiğimiz aya göre:),,,ağrılarım belirgin şekilde azaldı,,,nihayet çok şükür dedim:))bir de güçleniyorum tabi ki,,,ilerleyen aylarda daha iyi olacağım kesinlikle....

evet.... 2002 yılıydı sanırım
cumartesi günü halısaha maçı bile yapmıştım..tuhaf
ertesi gün baldırlarım da her adım attığımda ağır bir sızı.... sinirlerim karşılıklı olarak çekiliyor gibi...
sonra pazar sabahı bitmiş herşey... okula gidemedim çünki hareket etmiyodu bendeki hiç bir şey.
oysa o gün ki sınava çokta iyi hazırlanmıştım..
sonra çok daha kötü şeyler
.................neyse öyle işte.
şuan düşük bilek sorunum var...
ELHAMDÜLİLLAH...

Üst Alt