Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

GSS sistemini neden kaldırmıyorlar?!

Konular
4
Reaksiyonlar
8
bu sistem çok saçma değil mi ya işsiz birinden para istenir mi ben işsizim anksiyete ve sosyal fobiden dolayı dışarı bile çıkamıyorum ama devletimiz sırf ailemle yaşadığım için benden para istiyor bir de 1 ayda %127 zam geldi 780 tl den 2 bin tl ye çıkardılar. nasıl kurtulacağım bundan gelir testi yaptırsam muaf olmam da imkansız napacağım ya

Aynı durumdan müzdaribim. Kimi insan hiç ödemez, afla kurtulur. Ben gibiler ise hastaneye gitmeye mahkum olanlar, hastalar ise her ay zorla o parayı bulup ödemek zorunda.

Neden kaldırsınlar ki : ) Hala inanıp ödeyenler var. 2012 yılında mı çıkartılar böyle bir şey o zaman işsizdim. Bir anda beni sigortalamışlar haberim yok : ) Tebligat yolladılar o zaman hatırlıyorum G2 diye. Asgari ücretin 3 katı gibi rakam gelmişti. Babam ödeyeceksin diye baskı kurdu. Güya devlet borcu kaçamazısın diye. Birçok kişi ödedi. Ben ödemedim. 10 yıl sonra baktım silmişler :) Ödeyenlere ödemeyin ben böyle bir şey olmaz diye defalarca uyardım ama anlatamadım. Hala ödeyenler var. Yahu işsiz adam zaten zor durumda bu da neyin sigortası yahu ! Nerden nereye ! Ödemeyiniz ...

@Polmiks,
İşe girdim. sigortam yapıldı. ve yararlanıyorum. ama işsiz dönemden kalan gss borçalarını beş kuruş ödemedim. zaten sigorta ile ilaç almak istesem. sigortasız ilaçtan daha pahalı oluyor o yüzden :) sigortasız ilaç alıyorum.: )

@BayKukla,

Zaten şuanda da sağolsun nefes aldırmıyorlar. Gariban adama yardım edip destek olmak yerine her ay 2 bin lira para istiyor ne güzel bir sistem kurmuşlar tebrikler.

@adil12,
Doğru aslında ödememek lazım. Haklısınız. İnsanları icra gelir diye bildirim gonderiyorlar. Benim ailede mecburen korkup ödüyor..

Korkma sakın ! Bu yasal bir şey değil. Ben 10 yıl ödemedim bir kez bile icra gelmedi. Zaten alışmışlar nereden para koparsak diye söylenmeye. Hep af geliyor , hep siliyorlar borçları mecburen. GSS prim borcu nedeniyle hiçbir şey yasal olarak yapamaz.

Para ile gitttiğin özel hastahanelerr bile nasıl kazıklarım diye baskı yapıyorrlar doktorlara. İç hastalıklara gittim geçen hafta kadın dirrek o var m bu var mı dedi. Yolladı beni. 3 gün sonra gel diyor. 3 gün sonraya randevu var mı geliyim.

Her sene dolar euro kurunu güncelliyorlar.Bu sene yirmi civarı normal kurun yarısı üçte biri oluyor.Sağlık sigortası Amerika gibi olsa asgari ücretli şimdi aldığının 3 bin fazlasını aylık alır.
En son gss affettiler.Belediye sosyal hizmetlerde tanıdık vardı.Ödenmeden bir kaç gün önce eve kağıt yollamışlar.Bizde ödedik parayı sonra af geldi.Şimdi raporum olduğundan babamın sigortasına geçtim parayı geri verdiler ama tanıdık kazığı yedim..

Ağaçtan armut düşecek misali ! Yani bende yerçekimini bulucam misali ! Bak kardeş ! sigortan var ama randevun yok. Koskaca istanbulda 1 tane randevu yok. 182'ten bakarsan görürsün.

@Polmiks,

imkanım olsa bırak cinsiyet değiştirmeyi, ülkeyi direkt terk eder giderim

@adil12,

eskiden ne güzeldi sıran gelince giriyordun, düşün şimdi hastaneye bile gidemiyorsun. bir de övünüyor bazı insanlar kuyrukları bitirdi diye.

İstanbul'un güllerini koklayamadım. Lalelini görmedik. Bir yerden bir yere giremedim. Diken olduğu yerde güllerr olmaz. Ne demiş İlyas salman . Havan kime ? Na Ber ?

GSS'yi AKP çıkardı, hemde en şaşalı, en güçlü olduğu zamanda.
2008 yılında.

2008 de emeklilerin de aylık bağlama oranını düşürdü, değiştirmeseydi şu an en düşük emekli maaşı 40 bin lira olacaktı.
2008 de memurların emekliliklerini de ödedikleri prime bağladı.
2008 de engellilerin de emekliliklerini zorlaştırdı.

yani bu ülkede bugün yaşanılan sıkıntıların, insanların açlık sınırında, sefalet içinde yaşamasının başlangıcı 2008 yılı.

İlginçtir ki AKP'nin en güçlü olduğu, en çok destek gördüğü yıllarda bütün bu kötülükleri kendilerini alkışlatarak yaptılar.

11 köprü yapılacak parayla 1 köprü yapıp bir de parasını ödettikleri halka kendilerini alkışlattılar.
100 lerce yol yapılacak paraya 1 yol yapıp yine kendilerini alkışlattılar.
Biz bu paraya 10 hastane yapardık diyen kendi Sağlık Bakanlarıydı, 1 şehir hastanesinin maliyeti için demişti.
Hem çalıyorlardı, hem de kendilerini alkışlatıyorlardı.

Bugün "soğan ekmek yeriz, reisi yedirmeyiz" diyenlerin dualarını kabul ettirdiler, soğan ekmeğe muhtaç ettiler.

AKP ne yaptıysa, bu ülkenin vatandaşına kendisini alkışlatarak yaptı.
AKP yanlış yapıyor diyen herkesi de terörist, vatan haini diye tu kaka ilan ettirdi.

Makarna yemekten beyni gelişmemişler, yanlışları savunacak kadar da zavallılaşıyorlar ama hala az değiller.

Sadece bu yıl 2.700 milyar lira herkesin cebinden zenginlere ödenecek para.
Emekliye 69 milyar bulamayan AKP, zenginlere verecek 2.700 milyar lirayı bütçenin en üst sırasına yazıyor.

Uzun lafın kısası vatandaşı olmasak fıkra gibi bir ülke :)

Üst Alt