Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
GSS kapsamnında özel hastanede Böbrek Nakli ameliyatı olmak..?
Anakara Özel Medicana Hastanesınde böbrek naklı olmayı dusunuyorum saglık sıgortam gss yani istege baglı sıgorta aylık 40 tl oduyorum nakil sonunda masraf cıkarmı cıkarsa ne kadar cıkar bilen arkadaslar varsa yardımcı olurmu daha once ozel hastanede nakıl olanlar yazabilir hastaneyı aradım sgk kapsamındaysa olur dedı yınede tereddutteyım !
istege bağlı olunca olmuyo arkadaşım yüksek yatırman gerekli yada babanın üstüne gece bilirsin 3 aydan sonra 150 tl ücret alıyo medicane bende orda oldum hastaneyi ara görüş istersen arkadaşım gitti oda 2022 liydi istege bağlıya gec dediler ama 250 tl olanına oda babasının üstüne gecti ama medicana da olmadı güven hastanesin oldu hiç bir ücret almıyolar ömür boyu sözü veriyolar birde orayla görüş istersen
1 ay önce medicanada oldum nakil ücret ödemedim nakil sonrasıda 3 ay ücretsiz dediler ondan sonrada 135 lira falan ödüyorlar galiba artık 1 yıl orda takip olurum daha sonra konyada takip olurum zaten sürekli oraya gidip gelmesi zor olacak ilgin için teşekkürler.
Gelir tespiti yaptırıp Gss ye 40 TL prim ödüyorsan tum ozel hastanelerden sevksiz olarak faydalanabiliyorsunuz. SUT a göre yalnızca primi devlet tarafından ödenen (eski yeşilkart), 2022 den maaş alanlar ve köy koruyucuları özel hükümlere tabidir. GSS ye 40 veya daha üstü prim ödemeniz etkilemez.
gss ile ilgili bi sorun cıkmadı normal sıgortalı gıbı yaptılar tum işlemleri sevk falan istemediler prosedurlerde diger tüm hastalara uygulanan prosedurlerle aynı gss için özel farklı bi işlem olmadı yani siz 40 lira oduyorsunuz aylık 40 lıraya bu amelıyat olurmu gibisinden bi zorluk olmadı
salı günü görüşmeye gittik bir iki form imzalatıp işlemlere başladılar perşembe tekrar gelin dediler iki gun sonra gittik kalan işlemleri halledip yatış yaptılar yatıs sırasında bılgılendırme egıtım bazı tetkiklere devam ettirer salı gunu amelıyata gırdım dıger hafta pazartesi taburcu oldum basvuruyu yaptım 13 gun sonra evdeydım ne oldugunu anlamadan eve geldım cok hızlılar gercekten devlet hastanesıyle gorustugumde ıslemlerın 3 ay bıle surebılecegını soyledıler.
Benım tavsiyem nakıl sırasında ozellıkle yabancı ile giden arkadalara noter ve nufus ıslemlerını onceden yapmaları bılmedıklerı bı ıl oldugu ıcın noter ve kaymakamlık bulmaları ugrastırabılır nufusta yapılacak ıslem kımlıgı eskı olanlar ıcın kımlık degısıklıgı alıcı ve verıcı ıcın bırde anne baba ıcın nufus kayıt ornegı akraba oldugunuzu gosteren belge lazım. noterdede verıcının rızasıyla verdıgını belgeleteceksınız (gereksız bı ıslem ama zorunlu) ayrıca verıcı evlıyse esınınde noterden onay vermesı gereklı
bunlar ıcın hastaneyle gorusup onceden bılgı alın ve kendı memleketınızde halletmeye calısın yoksa zorlanabılırsınız.