Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Golf arabası almak istiyorum. H sınıfı ehliyetim ile kullansam sorun çıkar mı?

mrdmrd

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
1
Arkadaşlar,
Ben karadenizde bir ilçedeyim.İlçe merkezine 5 km uzaklıkta oturuyorum.Araba kullanamadığım ve minibüse binemediğim için ömrüm çok dar bir alanda geçiyor.Evim iş yerime 300 metre.Bende kendime bir golf arabası almak istiyorum.Engelli aracı ile atv arası bir tercih yapmak istedim.H sınıfı ehliyetim var.Acaba bu aracı alsam geliş gidişlerde polis ya da jandarma bana sorun çıkarırmı?Burda patpat denilen küçük araçlarda bile sorun çıkarıyorlar acaba bunda sorun çıkarabilirlermi?Ben müsküler distrofi hastasıyım.Herkese iyi günler..

slm arkadaş benim golf 3 var ve çok memnunum ben kayserideyim ama samsunluyum . hemşeri sayılırız kafama takılan polis veya jandarma ne konuda zorluk yaşatabilirki ?

h sınıf ehliyetin varsa gidiyorsun volkswagen bayiisine %37 ÖTV indiriminden muaf aracı alıyorsun. Polis te jandarmada kanun dışına çıkamazki ruhsatına özel tertibatlı araç diye yazar zaten ona aparatla kullanacaksan birde aparat takarlar otomatik vites araçla işine gider gelirsin ,
eğer ikinci el alacaksan onuda 5 yıl boyunca satamıyorsun biraz daha prosüdürü uzun ama onuda kullanırsın kimse bişey diyemez vergide vermezsin ....

Ahmetdemır konuyu yanlış anlamış. Arkadaşın dediği araç golf sahalarında kullanılan akülü araçlardan bahsediyor.
ATV yada butur araçlarda mutlaka ruhsat ve plaka gerekli ağerki bunların işlemini yaptırıp kullanırsanız bir sorun çıkmaz, aki halde mutlaka sorun olur. Düşünün bir kazadurumunda ruhsatsız ve plakasız açak kulanıyor pozisyonuna düşer ve zor durumdada kalırsınız. Hertürlü motorlu araçlarda prosedür yerine getirilmek zorundadır.

mrdmrd;

Emniyetten daha ayrıntılı olarak öğrenebileceğin gibi belirli bir motor büyüklüğüne kadar olan golf, atv, scuter gibi araçlarda ehliyet ve plaka gerekmiyor.

3 tekerlekli elektrikli bisikletler var. ama gene de emniyet ile görüşmek gerek. plakasız kullanılabiliyor. geçmiş olsun.

ÜÇ TEKERLEKLİ MOPET RABBIT50.jpg
Kanuni rabbit 50 Scooter ne ehliyet ne plaka sorulmuyor 7 yıldır kullanıyorum

bende bu motordan 6 yıldır kullanıyorum kanuni rabbit. vergisi felan yok sadece muayene sigorta başka bişey yok. Fakat bu motorun üretimi kalktı diye biliyorum burda kanuni servisi öle söledi. başka markalara bakılabilir.

Arkadaşlar çok teşekkür ederim ilginizden dolayı.Bazı arkadaşlar yanlış anlamış ben volksvagen golf değil,golf sahalarındaki arabalardan istiyorum.Ben resmiyette sigorta,ruhsat vb hallederim.Sadece ben sürerken jandarma sıkıntı çıkarmasın yeter.Kanuni rabbit gerçekten güzelmiş.Bende benzer ürünlere bakarım artık...

golf arabalari ile trafik'de yolculuk yapamazsınız yasakdir.kapali yada açik alanda trafik'e kapaiı alanlarda kulanılır.kuzenim golf araçlarinin servisini yapiyor.bu bilgileride o verdi.

Golf arabası diyince benimde golf oynayanların kullandıkları araba aklıma geldi ama yorum görünce dedim demek ben yanlış anlamışım.
Sonra olay açıklıga kavuşulmuş sevindim :)

İsmail abi uyarın için çok teşekkürler.Zaten fiyatları da çok uçuktu ama şansımı denemek istiyordum.Acaba yasak olmasının nedeni nedir.Bir çok araçtan daha çok trafiğe yakışıyor,hem hız hemde özellik olarak...

okan05;

7 yıldır muayene sigorta hiç bişey yaptırmadım plakada yok kimsede bişey sormadı bu sorun çıkarır mı? OKAN05

eletrikli araçlar çıkmaya başladı trafik'e,genede bu araçların ithalatından kullanım haklarında kesinlikle ''trafik'e çıkamaz'' şartı var.evet çok guzel araçlardır sessizdir temizdir.ortalama 6 adet aku ile kmlerce yok gidiyor.bende duşunmuştum.otelciler bagişlayacakdı serik trafik şube kesinlikle kullanamazsın dedi surucu belgemde oldugu halde.şuan orta boy araç ; 10.000 lira cıvarlarında.
yakında benzer araçlar çok fazla olacak trafikde ...

Merhabalar,
Golf arabası ararken sizin forum paylaşımınızı gördüm. Bende merak ettim doğrusu ve araştırmaya başladım. Bu konuda gerçekten bir kafa karışıklığı var gibi görünüyor. Çok net değil. Ama buradaki haberde golf arabalarına muadil bir elektrikli araçtan bahsediliyor ve trafiğe çıkabileceği söyleniyor. Herhalde bunu trafikten birileri ile görüşek en doğrusu. Ayrıca almayı düşündüğüm pek çok golf arabasını buradan bulabildim. Eğer konu netleşirse bunu da size tavsiye ediyorum.
Kolaylıklar dilerim...

Kanuni rabbit tarzı bir şeyler arıyorum.ama malum Kayseri kışın kar alan bir memleket.Kışın karda ve rampada sorun çıkarırmı acaba?Birde bu motorsiklet imalatçıları para kazanmak istemiyor galiba.Bence özürlüler için bir model yapsınlar yok satar..

Akülü sakat statüsünde araçlar (yani scooter'lar) ile trafiğe çıkmak yasaktır.

Üst Alt