Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gençlikte konulan bipolar teşhisi hatalı olabilir, değişebilir mi?

bipolarbirgenç

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
3
Merhabalar.

2016 yılında atak gecirerek özel psikiyatr polikliniğinde teshis almistim. Bugün sinirlilik, baska kimselere zarar verme dusuncesinden psikiyatra cikmistim. Daha önce cikmadigim bir hoca olduğu icin 2016 yılından evrak götürdüm. Bana bipolar olmadigimi, ergenlikte alinan teshisin yetiskinlikte degisebilecegini söyledi.
Böyle bir sey mumkun mudur?
Kendimi hep hastaligima gore ayarlamistim, ona gore plan yapmistim. Bu tarz bir teshisin gecmesi, degismesi ya da tam iyilesme soz konusu mu? Kafam çok karisti. Öyle ki tecilimi bozmustum askerlik icin, kronik rahatsizlara da bipolar yazmistim. Şimdi ne yapmaliyim, baska doktorlara mi gorunmeliyim, lütfen yardim edin.

Bence bir doçent e yada profesör e görün teşhisten emin ol tanılar değişe biliyor

o kararı veren doktora itiraz et

Risk alıp düzelmiştir verecek bir doktor gerekiyor.Atak geçirdin veya geçirtildin toptan tanıyı yakar...5 sene düzenli ilaç kullanımı ile alınabiliyormuş.Uyuşturucu bağımlıları iki sene içiyorlar.

@Carl Jung 1 hafta sonrasi icin prof bir hocadan randevu buldum.

Bugün gittiğim doktor özelde alindigi icin teşhis e nabizda teşhisin yok dedi. Askerliğin muaf olursa bipolardan iş bulamazsın askere git dedi. İyice kafam karisti. Şuan bir firmada garsonluk yapiyorum. Bu yerde 3 senedir çalisiyorum. İşte çalistigimi da doktora söyledim. Herseyin normal oldugunu hatta bipolar olmadigimi, mevcut halimle bana bipolar diyemeyecegini söyledi.

@bipolarbirgenç, batıda bazı potansiyelli bireylerin bir çok kısmının yanlış tanı aldığını okumuştum tanılarda ise en çok bipolar olduğu yazıyordu işin garip kısmı kendilerini hasta sandıkları için uzun süre terapi alması gerektiğinden bahsediyordu.

Üst Alt