Ortalama 1 yıldaki durumum atak geçiriyorum 3 ve 7 gün arasında sürüyor senede 1veya 2 kez ve ilacımı kullanıyorum sonra extra bişey kullanmadan atak kendiliğinden normale dönüyor.Sonrasında oluşan olaylar:
1.Psikolojik travma sarsılma
2.Değersizlik hissi
3.Karamsarlık
4.Yenileme korkusu
5.Asla bitmeyeceği duygusu
6.Rezil olma duygusunun ağır basması. (Atağın geldiğini ve kendiliğinden geçtiğini doktora anlattım şaşırdı.)
İlk ataklarım çok kötüydü 4.5 yıl önce başlamıştı. Birçok kişiyi dövdüm ve toplu dayak yedim. (kick Boks yaptım daha önce) Tehdit ettiğim insanlar oldu. Sokaklarda gezdim bağıra bağıra.Kendime geldiğimde kendimi toplamam 3 ayımı aldı. Şu anda bana ders oldu her ne kadar metafizike inansamda ilaçları kullanmam gerektiğini bilime güvenmem gerektiğini anladım.
Anlattığım gibi ben ilaçlarımı düzenli kullansamda sene de 1 veya en fazla 2 defa atak geçiriyorum. (şu anda beynimde ses duyma yok/şüpeciliğin zirve yapması yok/atak sonrası travma duygusunu kısa sürede aşıyorum aylarımı almıyor. Saydığım 6 madde 1 haftada aşıyorum en fazla hayatımdaki güzelliklere odaklanıyorum.
Tavsiyemdir bendeki ataklar birbirine benzer özellikle vatan sevgisi. Cüzdanınıza not yazın ve telefonunuza da not yazın atağın nasıl olduğuyla ilgili bu notu atak geçirirken gördüğünüzde şüphelenmenize yardımcı olacaktır diye düşünüyorum buda benim kendi yöntemim doktorla paylaştım olur dedi. Sizlerlede paylaşayım. Şu anda bu noktaya gelmemde de metafiziksel desteğinde etkisi var.Tam manasıyla şu anda düzelme yok.Hastalığı unutuyorum çünkü hayallerim var. Yaşamayı seviyorum. Kendimi seviyorum. Hedefleri bir bir aşmaya bayılıyorum. Toplumdaki bireylerden farkım olduğunu engelli olarak onlardan daha başarılı, hedefler koyarak ve gerçekleştirerek tatmin oluyorum. İçimde hep bir savaşçı ruh var. Pes etmek nedir bilmiyor.Son olarak olumsuz düşünen ve size olumsuz konuşanlardan uzak durun bunu size yakın olan birileri söylüyorsa net olarak bunu sizin yanınızda yapmamasını söyleyin.Ayda en az bir tane kitap okuyun zaten geneliniz kullandığı ilaçtan dolayı spor yapmak istemiyor. Kitap okumak size faydalı olacaktır.Benim kitap tercihlerim akademik kitaplar ekonomi, tıp, iletişim, davranış bilimleri, siyasi vs. gibi.