Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gece körlüğü ile askerlikten muafiyet hakkım var mı?

bilalcel41

Yeni Üye
Konular
0
Reaksiyonlar
0
@OğuzHan112

Yaklaşık 3 aydır bu konu hakkında uğraşıyorum 26 yaşındayım doğuştan gece körlüğüm var kendimi bildim bileli ailemdede 2 kardeşimde var askerlik için sağlik ocağina gittiğimde rahatsızlığımı belirtip askeri hastaneye sevkimi istedim muayenemi yapan doktor göz dibi normal retina sağlam göz filmide normal sende gece körlüğü yok dedi internetten araştırmalarımla erg adlı cihazda çıktığını öğrendim ve nu testin yapılmasını istedim kocaelide oturmama rağmen istanbula 6-7 kere giderek testi çektirdim ve yorumlattım gece körlüğüyle alakalı olarak raporda şu yazıyor.

"Hastanın oküler elektrofizyolojik tetkikleri rod distrofisi ya da erken evre rod-kon distrofisi ile uyumlu olarak yorumlanmıştır. Bilateral optik sinirlerin de etkilendiğini düşündürür bulgular mevcuttur"

Ve buna rağmen doktor rapora görme oranımın iyi olmasını söyleyerek 0.7 ile 0.9 gece körlüğü mevcuttur gece nöbet tutamaz askerliğe elverişlidir yazdı (telefondan sözde mevzuata bakarak) ben bu kararı doğru bulmuyorum daha önce bu rahatsızlıktan dolayı muaf alan birçok insan var lütfen fikir verirmisiniz heyete gireceğim çarşamba günü hakkımı bırakmak istemiyorum bu kadar uğraşa rağmen.

Üst Alt