Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gazlı içecek bağımlılığından nasıl kurtulabilirim?

anonymous

Aktif Üye
Konular
240
Reaksiyonlar
218
Bu resmen bağımlılığa dönüştü. Ya gazlı içecek ya enerji içeceği içiyorum. Zararını biliyorum ve banada zarar vermeye başladı ama nasıl bırakacağımı bilemiyorum? Yardım edermisiniz?

Gazlı içeceklerin zararı yok ve bağımlılığı yok. Siz içmek istediğiniz için içiyor ve bunu sözde bağımlılık arkasına saklanıyorsunuz.

İçmediğiniz de yoksunluk hissetmezsiniz.

@Polmiks, içmediğimde dayanamıyorum. sanırım benimkisi psikolojik bağımlılık

Allah korusun şeker komasına girersin

amacım hiç içmemek. bunun peşindeyim.

beyninizi meşgul edecek bir şeyler yaparsanız bağımlılık zamanla unutulur.

sizde ki kafein mi asit bağımlılığı mı ?

Stanley To-Go 1 lt Termos alıyorsun. 200-300 gr kadar buz 500-700 ml kadar su koy takribi 1 derece olacak bu seni idare edecektir.

Sigara içme gibi, içtikçe haz alıyordur. Bence de bağımlılıktır ve alışkanlıktır.

Bir şeyi uzun süre kullanırsanız alışırsınız ve bağımlısı olursunuz. En az bir sene gazlı içecek yerine ayran için derim ya da sade kahve için derim. Kalkıp kola yerine tatlı vs yerseniz muhtemelen daha kolay olacak ama yine çok zarar görürsünüz. Önemli olan zarardan kurtulmaktır. Şekersiz çay/kahve veya ayran alışmaya çalışın derim. Hem kilo da vermiş olursunuz.

Üst Alt