Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Gaz ve fren elden kontrollü otomatik vitesli araçta hangi tertibatı tercih etmeliyim?

mozenalp

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
6
Arkadaşlar...
Gaz ve fren tertibatı elden kontrollü otomatik vitesli araç almayı düşünüyorum. Tertibat konusunda nasıl bir seçim yapmalıyım? Ne tür bir tertibat önerirsiniz? Modeli, markası var mı?
Ayrıca ilk kez araba alıyorum. Daha önce hiç araç kullanmadım. Bir yakınımın bu aracı en azından ben öğrenene kadar, bana öğretmen için kullanmasında sıkıntı yaşarmıyım? En azından galeriden evin önüne getirene kadar kullanamazlar mı?
Bir de MTV muafiyetinden yararlanmak için ekstradan yapmam gereken birşey var mı? Yoksa otomatikman mtv'den muaf mı oluyorum.
Çarşamba günü rapor işini halletmek için hastaneye gideceğim kısmetse. Bir de otomatik vitesli araçlardan hangisini tavsiye edersiniz? Benim tekerlekli sandalyem de olduğu için, yeri geldiğinde onu da yanımda taşıyabileceğim, bagajı geniş bir araca ihtiyacım var. 30000 tl civarı düşünüyorum. Ne tavsiye edersiniz?

Tertibat sizin isteğiniz doğrultusunda olmuyor maalesef raporunuzda nasıl bir tertibatın size faydalı olacağı yazıyor ve proje o rapora göre çiziliyor. Tüm işlemler bittikten sonra siz nasıl rahat ediyor iseniz o yönde tertibatı düzenlete bilirsiniz.

arkadaşım tertibat konusunda pek bilgim yok fakat araç konusunda sana yardmcı olmya çalşayım öncelikle t.sand.olduğu için station wagon bi araç lazım.

-yeni caddy kombi dsg(otomatik+dizel) 1.6 = 48.758 TL *** İNDİRİMLİSİNİ SEN HESABLA***
-PASSAT VARİANT 1.4 DSG BENZİN = 72.000
-RENAULT SCENİC 1.5 DİZEL-64.500
-REN.GRAND SCENİC 1.5 DİZEL-67.450
-CLİO GRAND TOUR -36.250 DEN 39.000 E KADAR
-MEGANE SPORT TOUR 1.5 DİZEL OTO. 60.250-63.000 ARASI
-MEGANE HB 49.000-60.150 ARASI 1.5 DİZEL EDC OTOMATİK
-FİAT FİORİNO 1.3 OTOMATİK DİZEL 37.360-42.640 ARASI
-FİAT DOBLO PANORAMA 1.6 DİZEL OTO. 53.800
-PEUGEOT 3008 1.6 DİZEL OTO.61.500 DEN BAŞLIYOR
-HONDA JAZZ 1.6 BENZİN 41.600-45.300
-NİSSAN NOTE 1.6 TEKNA OTO.BENZİN 43.900-44.750
-NİSSAN QASHQAI 1.6 BENZİN OTO.(CVT) 53.000-71.750 ARASI
-FORD FOCUS 1.6 DİZEL 6İLERİ POWERSHİFT OTO.47.000 DEN BAŞLIYOR
-CITROEN C4 PICASSO 1.6 DİZEL OTOMATİK 60.000 DEN BAŞLIYOR (BAGAJI DİĞERLERİNDEN EN GENİŞ ARAÇ)
-CITR.C4 GRAND PICASSO 67.000 DEN ( 7 KOLTUKLU )

ÖZETLE BÖYLE ARKADAŞ SON OLARAK BENİM BAKTIĞIM BİR MODEL VAR NE KADAR İŞİNİ GÖRÜR BİLMEM AMA HYUNDAI ACCENT ERA 1.5 DİZEL OTOMATİK AMA SEDAN BAGAJ GENİŞ AMA YETERLİ Mİ SEN KARAR VERECEKSİN 21.000 CİVARI BİRŞEY OLUYOR İNDİRİMLİSİ
Hakkında hayırlısı İNŞALLAH KENDİNE UYGUN BİRŞEY BULURSUN KAZASIZ BELASIZ KULLANIRSIN İNŞALLAH ALLAHIM HERKESİN GÖNLÜNDEKİNİ NASİP ETSİN UMARIM İŞİNE YARAR =)

cevaplarınız için teşekkürler kardeşler...
redkit kardeş caddy combi iyiymiş ama onda ötv %10 falan herhalde. Ticari statüde olması lazım. Ben astra classic sedan 1.6 otomatik düşünüyorum. Araçla ilgili görüşlerinizi alabilir miyim? Birde yukarda sorduğum, ikinci kişi kullanım ve vergi muafiyet işlemleri konusunda tecrübeli arkadaşlar cevap yazarlarsa sevinirim.
Teşekkürler...

MTV'den muaf olmak için adınıza kayıtlı arabayı ilk önce engelli arabası yapmanız gerekli peki nasıl bir yol izleyeceksiniz;
1-Hastaneden aldığınız rapordan sonra nasıl bir tertibat ile araba kullanılacak ise o tertibata göre proje çizdireceksiniz
2-Şoförler odasına projeniz ile birlikte müracaat edecek ve yeni dosya alacaksınız.
3-Projeye uygun tertibatı arabanıza takacaksınız
4-Muayene istasyonun da arabanıza tertibat takıldı diye yeni muayene yaptıracaksınız.(Araç lpg li ise sızdırmazlık raporu alacaksınız)
5-Aracınızın kayıtlı olduğu trafik tescil şubesine gideceksiniz.Gider iken elinizdeki dosya,arabanızın ruhsatı götüreceksiniz.
Memur evraklarınızı kontrol edecek işlem bittikten sonra size yeni ruhsatınızı verecek 1 kaç gün sonra vergi dairesine giderek beyanname vereceksiniz ve MTV den muaf olacaksınız.

http://www.engelliler.biz/forum/oze...lu-tasitlar-vergisi-istisnasi-uygulamasi.html

ford focus SW dizel powershift olanı var mı????

dostum bence otomatikleştirilmiş otomatiklerden uzak olmalısın. astra sedan klasik sanırım klasik otomatik vites değil. easytronic diye geçiyor, otomatikleştirilmiş düz vites demek oluyor, uzak durmak gerekiyor..))

clio grand tour otomatik nasıl? Tavsiye eder misiniz?

Yeni nesil otomatiklerin hepsi hemen hemen otomatikleştirilmiş.
Bunların iyi olanları, powershift, dsg ve edc.
Diğerler bunların bi altı, mcp,mmt, auto6r vs.
Tam otomatikler genelde 4 ve 5 ileri oluyor.
Bunlarıda honda ve hyundai kullanıyor.
Anladıgım kadarıyla az km yapıcaksın, o zaman benzinli al.
Paran varsa honda civic al, daha uygun bi şey arıyosan hyundai falan al.
Seçenek çok aslında, sen sadece kriterlerini belirleyip ona dönük araçlara yönelmek.

honda civic benim de ilgimi çekiyor.uygun ve kaliteli ama bagaj girişi biraz dar, iskemle yerleştirirken zorlayacak gibi duruyor tereddütlerim var. ama güzel araç. dizelden uzak durmak gerektiğini düşünüyorum.

ismayil;

Niye dizelden uzak duralım :)
Benim bütün arabalarım dizeldi, gayette memnundum.
Bence bu zamanda benzinli otomatikten uzak durmak lazım, malum yakıt fiyatları tavan yaptı.

kardeşler astra klasik sedan 1.6 easytronic için bana 29700+tertibat fiyat çektiler. Arabanın özelliklerine baktığımda yağmur sensörü, park sensörü, cruise control, yokuşta kaydırmama sistemi standart diyor. Ne dersiniz alayım mı? Easytronik şanzıman çok mu sorunlu vaz mı geçeyim? ne dersiniz?

mozenalp;

Uzak dur boşver, easytronic şanzıman alınacak en son şanzımandır.

Daha önce konunun birinde böyle bi şey yazmıştım.
Belki yardımcı olur.
reno megane, mst, flence, edc şanzıman
vw golf,polo, jetta, passat dsg şanzıman,
seat leon, ibiza, altea, dsg şanzıman,
citroen c4,c5,ds4 mcp şanzıman,
pejo 308,3008,508,5008 auto6r şanzıman,
toyota yaris, auris, corolla mmt şanzıman,
hyundai i20,i30, accent blue, tam otomatik,
kia rio, ceed, ceranto tam otomatik,
skoda fabia, octavia, dsg şanzıman,
honda jazz, civic tam otomatik ve cvt şanzıman,
ford focus , powershift şanzıman,

niye uzak duralım. az km yapıyorsak manasız da o yüzden.

Yani arıza mı çıkarıyor kullanımı mı zor? Problemi tam olarak ne öğrenebilir miyim?

Düz yolda giderken tamam da, arka arka giderken bir sol elimizle direksiyonu kontrol ederken, sağ elimizde bu gaz donanımı olacak, peki arkayı nasıl görecez onu aklım almıyor bir türlü...

ismayil;

Orası muhakkak, az km yapacaklar için hiç bi zaman önerilmez zaten ama burda otomatik benzinli kullanıpta çok yaktıgından dolayı , çok pişmanlık duyanlarıda gördük malasef.

mozenalp;

Arıza çıkarma olasılıgı fazla ve konforsuz oluyor.

Vites geçişleri sıradan bi otomatik gibi değil, sarsıntılı oluyor, performansı düşük oluyor vs.

Tabi çok dikkat edersen, bazı kusurları göz ardı edersen, idare edersin.

Çok seçenek var, bence bile bile yaş tahtaya basma.

Tabi bu şans işi birazda, gider mercedes alırsın yinede servisten çıkmazsın.

O yüzden artıları-eksileri bi tarafa koyup öyle karar vericeksin.

cevlik;

Arabaların çoğunda park sensörü var zaten ona bakarsın, birde dikiz aynası ve yan aynalardan da yardım alabilirsin.
Sonuçta km lerce geri geri gitmiyosun.

Clio Grande Tour Night&Day 1.6 Bva satış fiyatı 38,25. Bu nasıl kardeşler yorumlarınızı bekliyorum. Astra'dan vazgeçtim.

arkadaşlar ben dizel 1.6 otomatik leon aldım araç çok güzel ama bagjda biraz sorun yaşıyorum akülü kondugunda pek yer kalmıyor o yüzden bence cedi düşün derim ben işman oldum almadıgıma yada daha uygun olan fiyorino düşün derim.saygılar...

Gönlünden ne geçiyorsa onu al.
Ama astra ile clio farklı segmentler.
Yani bi şey seçenerken ona göre seç bence.
Eğer çok gezmiycem bütçemde çok yok , bagajında kocaman olmasını istemiyosan.
Honda jazz düşünebilirsin.
Dizel düşünürsende,
Kia ceed, hyundai i30,
Fiat punto vs.

Aslında biz ne desekte, gidip kendin görüp beğenmen önemli.
Senin dikkat edeceğin şeyler şunlar; arabayı az mı çok mu kullanıcaksın, bagajı benim için çokmu önemli, verebileceğim max limit bu ve arabanın malzeme kalteisi ve işçiliği bu.
Sen buna göre bayileri gez, gönlüne, cebine ve yukarda saydıgım kriterlere hangisi yatıyorsa onu al.

mozenalp;

aracına yaptıracagın tertıbat topuz tetıbat olsun kesınlıkle bunların bır kac cesıdı var
sen topuz tertıbat yaptır dıger cesıtlerı kullanıslı degıl en kullanıslısı topuz kullananlar ıyı bılır.arac olarakta
30. 000 cıvarı fazla ıyı secenegın yok ama mıktarı bıraz yukseltırsen bırde aralık ayına kadar beklersen arac
fıyatları dusecektır su andakı fıyatı 40.ooo olan kıa ceed ve yıne hyundaı i30 da 42.000 olan arabaları dusunebılırsın
bu araclardakı donanımlar yok yok super bence bır engellının kullanacagı rahatlıkta en ıyı secenek dıyebılırım hayırlı olsun

Clio Grande Tour Night&Day 1.6 Bva bence çok güzel bir araç fiyatına göre

ötv siz fiyatı 28800 tl galiba

Herkesin önerilerine ve fikirlerine teşekkür ediyorum. Ev aldım dolayısıyla araba işi yattı. Birkaç sene sonra yine başınızı ağrıtırım artık. Hepinize saygılar, sevgiler...:D

Üst Alt