Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

GATA'nın verdiği rapor EKPSS'de neden kabul edilmiyor?

Mi ilker

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba bana bu konuda birisi yardimci olabilir mi askeriyenin yetkili buyuk hastanesi olan GATA dan istedigim halde askere elverisli degildir ile askerlikden muaf edildim ben bir engelliyim .elimde o yazi ile gecen yil devlet hastanesine gittigimde 1 hafta icinde bakmadan etmeden yuzde 35 verdiler sadece bana sorduklari sorular ile oysa gatada bircok teste bircok tahlile tabi tutularak cikarildi sinava basvuru zaman yetismedigi icin tip fakultesine basvuramadim orada uzun suruyormus bu raporu vermek peki bu bir buyuk tip fakultesi olan GATA nin verdigi rapor neden gecerli olmuyor.

Merhaba Mi İlker...
ben de sizin durumunuzu yaşadım. askeriyenin verdiği tahlil ve rapor sonuçları engelli durumunuzu gösterir bir belge değildir. Engelli olduğunuza dair belgeyi vermeye GATA nın yetkisi bulunmamaktadır. Bu sebeple hangi sağlık birimi sizinle ilgileniyor ise o bölümü olan (benim nefroloji idi) devlet hastaneleri veya araştırma hastanelerinden GATA nın raporunu sunarak engelli raporunuzu alabilirsiniz. Ben de aynısını yaptım ve Ankara Atatürk Araştırma Hastanesinden %60 engelli raporu verildi.
EKPSS ye başvuru yapabilmeniz için engel oranınız asgari %40 olmak zorundadır.

@kirli-gugu @Mi ilker

Link:
Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü

[FONT=Times New Roman]ÖZÜRLÜLÜK ÖLÇÜTÜ, SINIFLANDIRMASI VE ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK[/FONT]
[FONT=Times New Roman]SAĞLIK KURULU RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK[/FONT]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]Kapsam[/FONT]
[FONT=Times New Roman]MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, özürlülere sağlanan haklardan ve verilecek hizmetlerden yararlanmak üzere istenilen özürlü sağlık kurulu raporları ile özürlü sağlık kurulu raporu verebilecek yetkili sağlık kurumlarını ve özürlülerle ilgili sınıflandırma ve ölçütleri kapsar.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]
(2) 8/10/1986 tarihli ve 86/11092 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yeteneği Yönetmeliği kapsamında asker hastanelerince malullük aylığı bağlanacaklara verilecek özürlü sağlık kurulu raporları ve sosyal güvenlik kuruluşlarınca primli sisteme tabi olanlara bağlanacak malullük aylıkları için istenecek özürlü sağlık kurulu raporları bu Yönetmelik kapsamında değerlendirilmez.
[/FONT]
[/SIZE]

Üst Alt