Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

"Fren ve gaz pedalı sola alınmış" ibaresi araç alımımda sorun olur mu?

aydinozdemir

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
iyi günler,
22.04.2013 tarihinde özel tertibatlı araç kullanmak için heyet raporu aldım.. sağ polio sekeli tanısı ile %8 rapor verdiler. Ancak başlığa yazdığım ve rapordaki şu ibare kafamı karıştırdı,
"Fren ve gaz pedalı sol tarafa aktarılmış otomatik şanzımanlı, özel tertibatlı araç kullanması uygundur."
benimle aynı tanıya sahip olan forumdaki arkadaşların aldığı raporlarda "Fren ve gaz pedalı" ibaresi yok , yalnızca "gaz pedalı" sola alınmış otomatik şanzımanlı araç ibaresi var.. sizce araç alırken herhangi bir problemle karşılaşır mıyım?
otomatik şanzımanlı araçların fren pedalı zaten geniş ve sola yakın olmuyor mu? Raporu değiştirmem gerekli midir? Aracı Ankaradan almayı planlıyorum.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Mmerhabalar
aynı rapor bendede var (h sınıfı sürücü olur gaz ve fren pedalları sol ayağa göre tasarlanmış otomatik vitesli otomobil kullanır )dün araba bayine gittim raporu maliye gönderdiler maliyeden gelen cevap raporda yazılan tertibat uygulandığında ötvden muaf araç alabilir diye haber geldi
tertibat işlerini istanbulda halis sayar yapıyor (sayar oto ) Sayar Oto | Engelli Aparatları hangi araba bayisine gitsem bu adamı soyluyorlar bu aparat için istanbul geneli için /(750 tl + kdv istiyor ) senin dediğin gibi frende bir değişiklik olmayacak gibi geliyor bu tertibatı nasıl yapıyosun demek aklima gelmedi raporu değiştirmene gerek yoktur

bu kadar pahalı tertibata gerek yok..daha ucuzları da yapılıyor memleketimizde..

Arkadaslar fren pegali zaten sola alinamaz!!! Yani diyelimki gaz pedalini sola aldin,freni de gazin solunami alacaksin? Fren pedali ne yaparsan yap ortadadir, ve ortada kalmalidir..Sol ayak saglamsa zaten gaz pedalini sola almak yeterlidir...Bende de sol ayak saglam ve raporumda,alt ekstremite ve her iki ust ekstremitesiyle kumanda edebilecegi"diyor..Yani 3 saglam uzva uydun olan aparatla kullanir'demek isteniyor..Mesela ingilterede direksiyon sagda.Yani sen ingilterede olsan,saglam sol ayakla hicbir degisiklik yapmadan araba kullanirsin..Bu bana mantikli geliyor...Selamlar

cevaplarınız ile aydınlattığınız için teşekkürler arkadaşlar..

ben 4 ay önce 0 km araç aldım.Aldığım bayii tadilatı kendi yaptırdı.benim rapordada h sınıfı ehliyet alabilir özel tertibatlı (soldan gaz tertibatlı),otomatik vitesli araç kullanabilir ibaresi vardı.

slm
ne marka arac aldınız bayinin ismini söylermisin tertibata ne kadar ücret ödedin tskler

aldığım araç hyundai accent blue 1.6 crdi mod otomatik tertibatı içinde tüm masraflar dahil 32500 tl.
ankara ata hyundai dan aldım.tavsiye ederim 5 yıl garanti,ilk üç periyodik bakım(yağ değişimi dahil) ücretsiz

Gürkan 1978 slm
Vermiş olduğun bilgiler için teşekkürler arabanı iyi günlerde kullanman dileğiyle

Peki arkadaşlar, sağ bacak engeli olan için manuel vitesli araca yapılacak bir tertibat var mı?

Üst Alt